Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Στη Χαλκίδα ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dirt Games!

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, η φιλόξενη πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος θα φιλοξενήσει τη δεύτερη συνάντηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος CrosscarEKO Racing Dirt Games την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, σε έναν αγώνα που διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Στο πλευρό των οργανωτών θα βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).

Εξαιτίας της πανδημίας, ο πρώτος γύρος του θεσμού διεξήχθη το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με τη συνέχεια να δίνεται στη Χαλκίδα! Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ένας αγώνας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Dirt Games από το 2016, χρονιά στην οποία θεσπίστηκε ο θεσμός. Η διαδρομή είναι η γνωστή μήκους 2.3 χιλιομέτρων και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες διαδρομές των οδηγών που ακολουθούν τα Dirt Games, καθώς έχει αρκετές εναλλαγές, θυμίζοντας ειδική διαδρομή ράλλυ. Ο αγώνας απευθύνεται σε Crosscar, οχήματα ομάδων Ν, Α, Ε, R, Ιστορικά, 4×4, UTV/SSV, Proto Cars και Legend Cars. Παράλληλα, όποιος οδηγός αυτοκινήτου επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει και τον συνοδηγό του. Δυστυχώς για πρώτη φορά φέτος και ελπίζουμε για τελευταία, απαγορεύεται η παρουσία θεατών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΣΜΑ (https://agonistiko.gr/index.php/dirt-games/dirt-games-2020/296-sup-regulations-dirt-games-2020).

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων (ώρα 10.30). Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει τη χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερεις γύρους) στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Ο νικητής προκύπτει από το άθροισμα των τριών ταχύτερων επιδόσεων του αγωνιζόμενου. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τερματίσει σε ένα σκέλος, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα υπόλοιπα.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής (15-16/2)

Κώστας Λαγός

Photo album απ΄ το Λήλας Βασιλικού-Ταμυναϊκός

Κώστας Λαγός

Καλοχώρι/Παντείχι: Έναρξη συνεργασίας με Δ. Σταματίου

Κώστας Λαγός
-->