EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλ. Βάκα: ‘Προχωράμε, θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα’

Τα κυριότερα μέρη του χαιρετισμού της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ για την περίοδο 2020-21.

‘Χαίρομαι που βράβευσα την κυρία Βάσω Ηλία την οποία τυχαίνει να γνωρίζω από μικρό παιδί, έχοντας κάνει άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος στο δικηγορικό γραφείο του κυρίου Τσαπρούνη και έχω συνεργαστεί μαζί της. Την έχω γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια και πραγματικά, όπως είπατε, ήταν η ψυχή της ΕΠΣΕ. Εύχομαι να είστε πάντα καλά, γερή και δυνατή.

Εύχομαι σε όλους, προπονητές-αθλητές-παράγοντες, μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Να μην πτοείστε, γιατί έχετε μάθει να είστε αγωνιστές. Φέτος είναι ιδιαιτέρως δύσκολα τα πράγματα.

Η σημερινή εκδήλωση συμπέφτει με τον ένα χρόνο που είμαστε δημοτική αρχή και επειδή ήμουνα παρούσα σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις της ΕΠΣΕ και τότε λέγαμε ότι θα είμαστε κοντά στον αθλητισμό και στα γήπεδα, θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα πολύ μικρό απολογισμό στο τι έχουμε κάνει ως Δήμος Χαλκιδέων μέσα σ’ αυτή τη χρονιά για τα γήπεδα της Χαλκίδας. Έχοντας και εμείς όλες τις δυσκολίες που ξέρετε απ’ τον κορονοϊό και έχοντας αντιμετωπίσει τον τελευταίο αυτό πάρα πολύ δύσκολο μήνα των πρωτοφανών πλημμυρών, οι οποίες έπληξαν τον δήμο μας και τον όμορο δήμο του φίλου Γιώργου Ψαθά.

Θα είμαι σύντομη:

Στο γήπεδο Αρτάκης έχουν γίνει ελαιοχρωματισμοί των αποδυτηρίων, η κατασκευή νέας εισόδου φιλάθλων και φιλοξενούμενων ομάδων. Έχουν μπει οι πάγκοι των ομάδων και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Στον Βατώντα έχουμε την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου από τις πλημμύρες και τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού.

Στο ‘Τσαλίκη-Παπίλα’ κάναμε επισπορά.

Στο γήπεδο Αλεξάνδρου κάναμε επισπορά, συντήρηση αποδυτηρίων και ηλεκτροϋδραυλικής εγκατάστασης.

Στο στάδιο της Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ένα δικό της έργο, έγινε ο ηλεκτροφωτισμός, άναψαν τα φώτα, αλλά κάνουμε και μια γενικότερη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Κάναμε την επισπορά και τον καθαρισμό των αποδυτηρίων.

Στο ‘Πάρκο Λαού’ κάναμε τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, την επιδιόρθωση του αγωνιστικού χώρου.

Στο ‘Βούρκο’ έχει γίνει προμήθεια και τοποθέτηση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα, έχουν τοποθετηθεί εστίες ποδοσφαίρου. Έχει επισκευαστεί η κερκίδα των θεατών και έχουμε τις επισκευές αποδυτηρίων και συμπλήρωση της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου.

Στο ‘Μουστάκα-Τζιώτη’, το τελειώνουμε και ευελπιστούμε εντός του μηνός Νοεμβρίου να παραδοθεί επιτέλους για χρήση, για προπονήσεις και αγώνες.

Στη Νέα Λάμψακο έχει γίνει επισπορά και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού.

Στον Άγιο Νικόλαο, στο Μπούρτζι, έχει γίνει επισπορά, αντικατάσταση των παλιών σιδερένιων κουφωμάτων με καινούργια αλουμινίου και επιτέλους το γήπεδο έχει μια ολοκληρωμένη φωταγώγηση.

Στο γήπεδο Βασιλικού, πριν από την πλημμύρα, είχε γίνει ανακαίνιση και καθαρισμός των αποδυτηρίων και στεγανοποίηση του δώματος. Μετά την πλημμύρα και δυστυχώς μετά απ’ αυτή την τεράστια ζημιά που έπαθε το γήπεδο Βασιλικού, έχουμε την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου, του αρδευτικού συστήματος και την επισπορά. Αρχές Οκτωβρίου θα παραδοθεί προς χρήση για προπονήσεις και το συντομότερο δυνατό και για αγώνες. Εδώ να πω πως ήδη έχουμε υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση και τεχνικό δελτίο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για πλήρη ανακατασκευή, η οποία έχει γίνει δεκτή και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον κύριο Περιφερειάρχη. Έχει γίνει δεκτή για πλήρη ανακατασκευή των γηπέδων του Βασιλικού και των Φύλλων. Πέρα απ’ τις εργασίες που κάνουμε τώρα για να παραδοθεί προς χρήση τον Οκτώβριο.

Το ίδιο και στο γήπεδο των Φύλλων. Κάνουμε μια αποκατάσταση τώρα. Είχαμε κάνει ενίσχυση και αποκατάσταση φωτισμού και επισπορά και τώρα μετά την πλημμύρα κάνουμε αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου και του αρδευτικού συστήματος, για κάποιες ανάγκες, αλλά είμαστε για να κατασκευάσουμε ένα καινούργιο γήπεδο και αν και η τοπική κοινωνία συμφωνεί και σε έναν άλλο χώρο, γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το γήπεδο των Φύλλων είναι ιδιαιτέρα επικίνδυνος.

Στο γήπεδο Αφρατίου έχουμε κάνει επισπορά.

Στο γήπεδο Καλοχωρίου/Παντείχι κάναμε αντικατάσταση οροφής, ελαιοχρωματισμούς, οικοδομικές εργασίες αποδυτηρίων, ζιζανοκτονία και ολική επισπορά αγωνιστικού χώρου.

Στο γήπεδο Βαθέος Αυλίδας κάναμε ενίσχυση και αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση και επισκευή περίφραξης.

Στο γήπεδο Δροσιάς κάναμε ανακαίνιση των αποδυτηρίων, οικοδομικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς, στεγανοποίηση δώματος και επισκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Στο γήπεδο Λουκισίων συντήρηση ηλεκτροφωτισμού.

Αυτά γίνανε φέτος. Έχουμε μεγάλα σχέδια. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε επιτέλους και το γήπεδο της Κανήθου. Σας το λέω, το ομολογώ. Του χρόνου εύχομαι να σας πω πολύ συγκεκριμένα πράγματα για την εξέλιξη και το πως θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο αυτό. Προχωράμε, θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Σε σχέση δε με αυτά που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας, τα έχουμε συζητήσει. Όσον αφορά στο να φτιαχτεί ένα μουσείο με την ιστορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και επειδή και εγώ είχα την τύχη να γνωρίζω πολύ καλά τον κύριο Καπνίση και να τον παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμος Χαλκιδέων θα βοηθήσει πάρα πολύ σ’ αυτό. Ήδη είχαμε μιλήσει με τον πρόεδρο, απλώς όλα αυτά που περάσαμε τον τελευταίο μήνα μας φέρανε πίσω. Στόχος μας λοιπόν είναι του χρόνου εδώ που θα έρθουμε, το μουσείο αυτό να είναι ήδη έτοιμο. Τα άλλα θα τα συζητήσουμε πρόεδρε γιατί υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες για κάποια πράγματα

Είμαστε δίπλα σας, σας θέλουμε κοντά μας, σας θέλουμε βοηθούς, να μας κάνετε τις υποδείξεις, τις παρατηρήσεις σας. Να ‘στε καλά, γεροί και δυνατοί, να ‘χετε υγεία και του χρόνου η εκδήλωση να γίνει όπως παλιά και ακόμα καλύτερα. Να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Σας χαιρετώ’.

ΕΠΣΕ: Κλήρωση πρωταθλημάτων (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλοχώρι/Παντείχι: Ενίσχυση στα γκολπόστ με Δ. Κατσιμήτρο

Κώστας Λαγός

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ: Οι διαιτητές με Θεσσαλία

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Ελληνικά-ΑΕΚ Νέου Πύργου 3-5

Κώστας Λαγός
-->