EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θ. Μεθενίτης: ‘Να εκπροσωπήσουμε την Εύβοια, όσο πιο επάξια γίνεται’

Δηλώσεις του προπονητή του Ηρακλή Ψαχνών Θανάση Μεθενίτη, μετά το τέλος του 5ου Super Cup Εύβοιας.

Για την κατάκτηση του Super Cup: ‘Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για το πρωτάθλημα, έτσι το αντιμετωπίσαμε εξαρχής, με αυτή τη φιλοσοφία. Προσπαθήσαμε να δούμε διάφορους σχηματισμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να δούμε τι ταιριάζει περισσότερο σ’ αυτό το υλικό το οποίο έχουμε, με παίχτες σε διάφορες θέσεις.

Εντοπίσαμε θετικά στοιχεία, που ήταν αρκετά. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Αν ήμασταν αποτελεσματικοί, ενδεχομένως να ήταν ακόμη πιο εύκολο το παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αξιόλογη και θεωρώ ότι σίγουρα θα είναι μέσα στις πρωταγωνίστριες της κατηγορίας, για την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα όμως εντοπίσαμε και αδυναμίες. Κάποια στοιχεία τα οποία χρήζουν βελτίωσης, τα οποία μέσα από την προπονητική διαδικασία θα μπούμε να τα διορθώσουμε, να τα επισημάνουμε και να προσπαθήσουμε να εμφανίσουμε την ομάδα μας, όταν θα πρέπει, όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γίνεται’.

Για την αλλαγή ημερομηνίας έναρξης της Γ’ Εθνικής: ‘Η καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μας βγάζει λίγο εκτός προγράμματος, γιατί ο αρχικός σχεδιασμός ήτανε για οχτώ εβδομάδες προετοιμασίας, τώρα θα αναγκαστούμε να πάμε σε δέκα και έντεκα εβδομάδες προετοιμασίας. Όμως επειδή στα Ψαχνά έγιναν πολλά τον τελευταίο καιρό, άνθρωποι και περιουσίες καταστράφηκαν, κανείς δεν είχε όρεξη για το ποδόσφαιρο. Τα φυσικά φαινόμενα τα οποία εμφανίστηκαν εκείνη την εποχή, μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Εγώ θεωρώ ότι είναι δώρο εξ ουρανού αυτή η καθυστέρηση για εμάς, γιατί θα μας δώσει την ηρεμία που απαιτείται για να μπορέσουμε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, να ενισχύσουμε την ομάδα και να παρουσιαστούμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας την Εύβοια, όσο το δυνατόν πιο επάξια γίνεται’.

Για το αν θα γίνουν και άλλες μεταγραφές: ‘Ο σχεδιασμός μας είναι για 3-4 προσθήκες ακόμη. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν. Αυτό περιμένω, για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η ομάδα έχει ένα βασικό κορμό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα καλός, όμως όταν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός σε μια υψηλότερη κατηγορία, πρέπει να έχεις και βάθος στον πάγκο σου, πρέπει να ‘χεις και πολλές επιλογές, να μπορείς ν’ αλλάζεις σχηματισμούς. Είναι πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να λάβουμε υπόψη για να προχωρήσουμε στην ενίσχυση εκείνη την οποία έχουμε στο μυαλό μας’.

Για τον όμιλο στον οποίο θ’ αγωνιστεί ο Ηρακλής: ‘Ξέρουμε τον όμιλο, ξέρουμε τα ονόματα των αντιπάλων μας. Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό. Δεν μπορείς να ξέρεις μια ομάδα στον Βόλο ή στην Λαμία σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτήν την στιγμή. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία να αναλύσουμε τους αντιπάλους, να δούμε τα ρόστερ τους, να ψάξουμε να βρούμε παιχνίδια τους για να έχουμε μία σαφή εικόνα και δεν παρασύρομαι εγώ από τα ονόματα που μου λένε όλοι. Ναι, ο Ηρακλής Ψαχνών αυτή τη στιγμή έχει το πιο βαρύ όνομα. Δεν παίζουν όμως τα ονόματα ποδόσφαιρο. Πρέπει μέσα στο γήπεδο αυτό το όνομα που έχεις, να το εξυπηρετείς και να αποδεικνύεις καθημερινά ότι όντως είσαι ο Ηρακλής Ψαχνών και τότε να είστε σίγουροι ότι όντως θα δείτε μία ομάδα η οποία θα είναι ανταγωνιστική και θα παίζει για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια’.

Για τους ποδοσφαιριστές του: ‘Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους ποδοσφαιριστές μου. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργάζομαι με πολλούς από αυτούς. Έχουμε περάσει πάρα πολλά. Είναι μια δικαίωση για τα παιδιά αυτά και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Να το απολαύσουν, γιατί το αξίζουν, γιατί έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο τα δύο τελευταία χρόνια που έχω δει, σε επίπεδο τοπικού πρωταθλήματος’.

SUPER CUP: Ηρακλής Ψαχνών-Ελλήσποντος 6-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις 7 Ιουλίου η συζήτηση για την Ολιστική Μελέτη

eviasports

Δ. Βαλκάνος: ‘Όλα παίζονται μες το γήπεδο’

Χρήστος Σεφερλής

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ: Πρόσκληση δύο ποδοσφαιριστών σε προπονήσεις εθνικών ομάδων

Κώστας Λαγός
-->