Γ' ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΕΠΣΕ

Γ. Καρβέλης: ‘Να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής διαδρομής της ΑΕΚ Χαλκίδας’

Ο Γιάννης Καρβέλης μιλά για την ‘επανεκκίνηση’ της ΑΕΚ Χαλκίδας, ως επικεφαλής του εγχειρήματος.

Για την απόφαση του να ηγηθεί της προσπάθειας επαναδραστηριοποίησης της ΑΕΚ Χαλκίδας: ‘Για μένα μετά από 20 χρόνια σε μια μορφή προπονητικής διαδικασίας, ως επιλογή διοικήσεων, εγώ έπαιρνα την απόφαση αλλά από μία πρόταση ξεκινούσαν όλα, θέλησα μαζί με δύο αξιόλογους συνεργάτες και ανθρώπους, δυο φίλους κατ’ ουσίαν, να περάσουμε στη δημιουργία ενός συλλόγου, μιας ομάδας, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δηλαδή να μην έχουμε παραγοντικές εξαρτήσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας, ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το κομμάτι των ακαδημιών, να μπει μια σφραγίδα η οποία θα μας εκφράζει, σε σχέση μ’ αυτό που συμβαίνει ποδοσφαιρικά, αλλά και στο κομμάτι της κουλτούρας, της κοινωνικοποίησης, δηλαδή να κάνουμε κάτι που θα εκφράζει τους εαυτούς μας και την ψυχή μας’.

Για το ανδρικό τμήμα της ΑΕΚ Χαλκίδας: ‘Επειδή όμως η ΑΕΚ Χαλκίδας είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και είναι μια ομάδα που έχει χτυπηθεί τα τελευταία δύο χρόνια από καταστάσεις που την κατέστησαν ανενεργή, μαζί με τα παιδιά είπαμε ότι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ο σύλλογος, ως τμήμα και ανδρικό, στο γ’ τοπικό. Δηλαδή θέλαμε αυτό το πράγμα, ακόμη και αν είναι πρώιμο -ίσως θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει μετά από μία χρονιά, που η ομάδα θα δημιουργούσε τις βάσεις των ακαδημιών- θεωρήσαμε ότι η αμεσότητα στην ενεργοποίηση ξανά του συλλόγου σε επίπεδο ανδρών, θα δώσει πνοή ακόμη και στους ανθρώπους που έχουν απομείνει και αγαπούν την ΑΕΚ ή ως κάποιοι που έχουν θετικά ερεθίσματα σε μια ομάδα που έχει τεράστια ιστορία. Αν αφήναμε και άλλον ένα χρόνο σκεφτήκαμε, μπορεί το κομμάτι το ανδρικό να παρήκμαζε στη σκέψη και στη θετική διάθεση κάποιων, ακόμη πιο πολύ.

Έτσι λοιπόν θα κατεβεί και η ανδρική ομάδα στη γ’ κατηγορία, με ένα κράμα αρκετών νεαρών παιδιών από 14 ετών, όπως είναι ο γιος του Νίκου Μητακίδη ο Αντώνης, μαζί με παιδιά που μπορεί να είναι ο μπαμπάς Μητακίδης, ο Νίκος δηλαδή, που όμως θα έχουμε τη δυνατότητα -αφού έχουμε συζητήσει μαζί τους- να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους με παράλληλη κουλτούρα’.

Για τους στόχους της ‘επανεκκίνησης’: ‘Ο στόχος της ΑΕΚ δεν είναι οι νίκες, ο στόχος είναι να ξαναϋπάρξει και να μπορέσει κάθε κύτταρο της, κάθε μέλος της, να δώσει την ικανοποίηση της χαράς του παιχνιδιού. Ο στόχος είναι η φιλία, η κουλτούρα, η δυνατότητα του να πάμε σε κάποια άλλη μέρη και να ενωθούμε με κάποιους ανθρώπους για λίγη ώρα, με το ποδόσφαιρο όχημα αυτής της ένωσης και να μπορέσουμε σ’ ότι αφορά το κομμάτι της ιστορίας, να αποτελέσουμε και εμείς ένα κομμάτι στη διαδρομή και να την τιμήσουμε.

Στην ΑΕΚ θα έρχονται τα παιδιά την ώρα που θέλουν και θα φεύγουν την ώρα που θέλουν. Δηλαδή τα δελτία δεν θα ανήκουν στην ΑΕΚ, θα ανήκουν στα παιδιά και στους γονείς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που αυτοί που θα φοράνε τη φανέλα της θα είναι μετά από δικιά τους πολύ δυνατή επιθυμία. Αν η επιθυμία για κάποιους λόγους σταματάει, τα παιδιά θα έχουν δικαίωμα να πάνε στην καινούργια τους επιθυμία, όποια στιγμή θέλουν. Εάν σκεφτεί κανείς ότι αυτό που ψάχνει κανείς στη ζωή του είναι να βιώνει όμορφες στιγμές, εγώ αυτό που εύχομαι είναι να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής διαδρομής της ομάδας και των προσδοκιών που μπορεί να καλλιεργεί η δική μας παρουσία τα τελευταία 15-20 χρόνια στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο, να φανούμε αντάξιοι της διάθεσης που έχουν οι γονείς να προσφέρουμε στα παιδιά τους όμορφες στιγμές. Το θέλουμε πάρα πολύ’.

Για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ Χαλκίδας: ‘Σ’ ότι αφορά τις ακαδημίες, θα θέλαμε πάρα πολύ να δώσουμε δικό μας στίγμα. Οι ιδέες μας και οι σκέψεις μας είναι αρκετές. Δεν θέλουμε οι ακαδημίες της ΑΕΚ Χαλκίδας να είναι μία ακόμα ακαδημία, που λειτουργεί όπως το πλείστο μέρος των ακαδημιών. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα τα οποία όχι απλά θα είναι πρωτοποριακά, αλλά θα δώσουν το δικαίωμα στους γονείς να κατανοήσουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μια πάσα, μια μεταβίβαση, μια υποδοχή, αλλά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να είναι μικρότερο εντός μιας πόλης, αλλά μπορεί να είναι και παγκόσμιο φαινόμενο, με τον τρόπο που επηρεάζει τις σκέψεις των ανθρώπων, παντού στον πλανήτη και αφού δεν μπορούμε να αλλάξαμε το ποδόσφαιρο σε όλη την πόλη ή σε όλη τη χώρα, να δημιουργήσουμε μια συνθήκη αλλαγής στο κομμάτι της νοοτροπίας, στη δική μας καθημερινότητα στην ΑΕΚ Χαλκίδας’.

Για τους συνεργάτες του στην ΑΕΚ: ‘Θέλω πάρα πολύ να ευχαριστήσω τον Νίκο Μητακίδη και τον Βασίλη Νόνα, γιατί έγιναν κοινωνοί -άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς να τεθούν στο τραπέζι καταστάσεις που μπορεί να έχουν και αυτές τη δική τους σημασία- της προσπάθειας με την ΑΕΚ Χαλκίδας. Γιατί το να σου δίνει κάποιος τα παιδιά του έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία, έτσι και να σου δίνει τον ίδιο του τον εαυτό, είναι μια ανάλογη μορφή μεγάλης εκτίμησης και το νιώθω ότι το ευχαριστώ σε κάθε γράμμα του, θέλω να το πω και θέλω να εννοηθεί, στην πλήρη του μορφή, στην πλήρη του ακεραιότητα, σαν λέξη’.

ΑΕΚ Χαλκίδας: Επανεκκίνηση για ‘δικέφαλο’! (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμαρυνθιακός: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Νικόλαο Σταματάκο

Κώστας Λαγός

Ευβοιώτες διαιτητές σε εθνικά πρωταθλήματα (2-3/2)

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ληλάντιο-Προποντίδα 3-1

Κώστας Λαγός
-->