Αγαπημένα ΡΟΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταμυναϊκός: Επιστολή διαμαρτυρίας για διαιτησία με Αμαρυνθιακό

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ταμυναϊκού για τον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό, για την πρώτη φάση του κυπέλλου Εύβοιας ‘Πανταζής Απόστολος’:

‘Κύριοι της Ε.Π.Σ.Ε. και της Επιτροπής Διαιτησίας, λοιποί παράγοντες και φίλαθλοι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Εύβοια, στις 06/09/2020 στο γήπεδο της Γυμνού διεξήχθη, ο αγώνας ΝΟΚ-ΑΟΥΤ για την Α’ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ο.ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-Φ.Σ.Α. ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (καν.Διάρκ. 1-1, παράταση 1-1, πέναλτι 2-4).

Συγκεκριμένες φάσεις του παιχνιδιού (που παραθέτουμε στα συνημμένα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα) και σειρά ακόμα λαθών, που προκύπτουν απ’ το οπτικοακουστικό υλικό, ολόκληρου του παιχνιδιού που έχουμε στη διάθεση, όποιου το επιθυμεί, αποδεικνύουν ότι η διαιτησία που ορίστηκε σε αυτό, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ το αποτέλεσμα. (Ακυρωθέν γκολ με ΛΑΘΟΣ υπόδειξη OFF SIDE του β βοηθού, σφύριγμα λήξης απ’ το διαιτητή, με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα, με καταλογισμός χεριού αντιπάλου αμυντικού μέσα στην περιοχή, (πέναλτι), καθώς και απευθείας αποβολή του κεντρικού αμυντικού μας στο 1ο ΛΕΠΤΟ της παράτασης, με ΑΝΑΛΗΘΗ κατηγορία, για εξύβριση του β βοηθού, μιας και υπάρχει μαρτυρία δημοσιογράφου, ότι απευθυνόταν σε εκείνον. Το ενδεχόμενο ανθρωπίνως, λανθασμένων υποδείξεων, το περιόρισαν οι ίδιοι με τις απόλυτες απαντήσεις τους στις ηπιότατες διαμαρτυρίες του γεν. αρχηγού και του προπονητή της ομάδας μας οι οποίες ήταν επακριβώς. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ.Ε., του β βοηθού για την ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗ OFF SIDE και: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ του διαιτητή σχετικά με το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας. (ο α βοηθός για το πέναλτι, απάντησε ότι δεν μπόρεσε να το δει λόγω οπτικής γωνίας).

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ακολουθώντας την προτροπή του β βοηθού, απευθυνόμαστε δημόσια, και με αμέριστη εμπιστοσύνη, στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Ε. κ. Ρέτσα Ι., σε όλους τους συμβούλους, στον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησία κ. Καρατζά Χ., την κ. Μαργαρίτη Χ. και τον κ. Νέγρη Π. ζητώντας, απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται αλλά και περισσότερη προσοχή στους ορισμούς για τους αγώνες της ομάδας μας.

Ο Ταμυναϊκός τιμωρήθηκε, με αποβολή ποδοσφαιριστή, χρηματική ποινή και με τον παραλίγο αποκλεισμό του, απ’ το θεσμό του κυπέλλου. Αντιλαμβάνεστε τα συνεχή λάθη εις βάρος της ομάδας μας; Τι θα γινόταν αν υπό αυτή τη διαιτησία είχαμε αποκλειστεί; Θα επανα-ορίζατε το παιχνίδι; Με ποια κριτήρια έγινε ο (εκ του αποτελέσματος) λανθασμένος ορισμός σε ένα αγώνα νοκ-άουτ με όλα τα χαρακτηριστικά ΤΟΠΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ; Μια τόσο κακή διαιτησία, με το δεδομένο της μη παραδοχής λάθους εκ μέρους των, οφείλεται σε ανικανότητα και άρα λάθος αξιολόγηση άλλως εκ των πεπραγμένων οδηγούμαστε σε υποθέσεις ενδεχόμενου δόλου; Ποια θα είναι η αντιμετώπιση εκ μέρους σας; Πως μπορούμε να προστατεύσουμε την ομάδα μας;

Ο διαιτητής αποτελεί το όργανο που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ είναι να φροντίζει ισότιμα και ισόνομα, την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων προς τούτο. ΖΗΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, γιατί η ανεπάρκεια και η ημιμάθεια είναι οι χειρότεροι εχθροί της διαφάνειας. Είναι δική σας αρμοδιότητα και ευθύνη να φροντίσετε ώστε να εκλείψουν τέτοιες διαιτησίες στις αθλητικές διοργανώσεις σας.

Εκ του Δ.Σ.’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΣΕ: Συγκέντρωση για τα πρωταθλήματα υποδομών (photos)

Κώστας Λαγός

Πρόγραμμα & διαιτητές φιλικών (14/9)

Κώστας Λαγός

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): L.A. Team-Ακράτητος Μαλακώντα 10-8

Κώστας Λαγός
-->