Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

53o Ράλλυ Δ.Ε.Θ.: Shakedown Με φόντο τον βυζαντινό πύργο της Γαλάτιστας

Με φόντο το αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Γαλάτιστας, τον βυζαντινό πύργο που αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της κωμόπολης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το shakedown του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., 2ου φετινού αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου.

Ο Πύργος της Γαλάτιστας χρονολογείται από την ενετική εποχή. Επιβλητικός, στενός, με εσοχές στα εξωτερικά τείχη του και μικρές κάθετες σχισμές για παράθυρα αποτελούσε ένα φρούριο – παρατηρητήριο που επικοινωνούσε με την πεδιάδα και τα γύρω χωριά, ενώ είναι πιθανή η χρήση του και ως φυλακή. Είναι φτιαγμένος από γερή πέτρα και πηλό για αυτό και έχει σκούρο καφέ χρώμα. Όταν υπήρχε ακόμη δάσος γύρω του λένε ότι μόνο από μακριά μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει.

Το προαιρετικό shakedown, ή αλλιώς η γενική δοκιμή πριν τον αγώνα, θα διεξαχθεί στην παλιά Εθνική οδό Γαλάτιστας- Πολυγύρου, με εκκίνηση λίγο έξω από την Γαλάτιστα και τερματισμό λίγο πριν τη διασταύρωση Βάβδου και έχει μήκος 4,45 χιλιομέτρων. Η ίδια διαδρομή χρησιμοποιήθηκε το 2010 ως shakedown αλλά και ως η εναρκτήρια και καταληκτική ειδική του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους κατάλληλα για τον αγώνα σε μια πανέμορφη και απαιτητική διαδρομή. Το shakedown θα έχει διάρκεια από τις 15:00 έως τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου και το συμβολικό παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 50 Ευρώ, για όσα πληρώματα επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η τήρηση του Ειδικού Πρωτοκόλλου Υγιεινής και Ασφάλειας Αγώνων Ράλλυ που ισχύει σήμερα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 επιβάλλει την πλήρη ταύτιση με τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. Ο Α.Ο.Θ. δε θα μπορούσε να αποκλίνει από αυτές, ως εκ τούτου το shakedown θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕ Ιστιαίας: Απέκτησε τον Κ. Δημουλάκη

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κάρυστος-Αιγέας Πετριών 3-0

Κώστας Λαγός

Ομιλία για σχολικό εκφοβισμό & εθισμό των παιδιών στα ηλεκτρονική παιχνίδια & στο διαδίκτυο

Κώστας Λαγός
-->