Α' ΕΠΣΕ Αγαπημένα ΡΟΗ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣΕ: Επιστολή σε Λ. Αυγενάκη για κόσμο στα γήπεδα

Ανακοίνωση της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης με την οποία κάνει γνωστό πως έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας να υπάρχει περιορισμένη παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

‘Ύστερα απο ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ευβοίας εστάλη στη Γ.Γ.Α. έγγραφο προκειμένου να υπάρχει περιορισμένη παρουσία φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους υπό προυποθέσεις και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο’.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

‘Κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – που συνεχίζει δυστυχώς να πλήττει την ανθρωπότητα-, είμαστε στις επάλξεις για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα εντελώς διαφορετική, αφού θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τα δεδομένα και τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιούργησε η παγκόσμια υγειονομική απειλή του COVID 19.

Για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π., θα καταβληθεί από όλους κάθε δυνατή προσπάθεια και θα τηρηθεί αυστηρά χωρίς καμία πρέκκλιση το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει δημοσιευτεί για τα ερασιτεχνικά σωματεία από την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Η διεξαγωγή όμως των αγώνων χωρίς θεατές που περιλαμβάνεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, μας βρίσκει αντίθετους, για τους εξής λόγους:

Είναι γνωστό σε όλους πως τα ερασιτεχνικά σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κι πως έχουν κρατηθεί ενεργά με την ουσιαστικά και ενεργή συμμετοχή των παραγόντων που διαθέτουν εκτός από τον πολύτιμο χρόνο τους και το υστέρημα τους.

Συντηρούνται από προσωπικούς πόρους και κυρίως από τη στήριξη των φιλάθλων με τη φυσική παρουσία τους στα γήπεδα.

Η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στα σωματεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα, να μην ολοκληρώσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Επιπλέον η Ένωση μας έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες που δημιούργησε στα σωματεία η καταστροφική θεομηνία που έπληξε τον νομό μας, πρόσφατα.

Ύστερα από τις εξελίξεις αυτές και στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των σωματείων, εκτιμούμε ότι μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων με περιορισμένο αριθμό θεατών ανάλογα με την χωρητικότητα των γηπέδων πάντα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έχοντας υπόψη ότι στην Εύβοια τα επιδημιολογικά ποσοστά είναι χαμηλά και η χωρητικότητα των γηπέδων μεγάλη, ήρθαμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του νομού και έχουμε καταρτίσει σχετικό πλάνο ώστε από κοινού να στηρίξουμε τα σωματεία μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, προστατεύοντας παράλληλα με κάθε δυνατό τρόπο την υγεία όλων των εμπλεκομένων.

Είμαστε βέβαιοι ότι στα πλαίσια αυτά, θα εξετάσετε τη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων στις ερασιτεχνικές κατηγορίες με περιορισμένο αριθμό θεατών και θα συμβάλλετε ουσιαστικά στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Σκύρος-Κάρυστος 0-2

Κώστας Λαγός

ΟΠΕ Χαλκίδας: Εκτός έδρας νίκη για γυναίκες με Αμαζόνες

Κώστας Λαγός

Κορονοϊός : Σέντρα στα πλέι-οφ στις 10 Μαϊου αν…

eviasports
-->