Αγαπημένα ΡΟΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στ. Αντωνίου: ‘Αδικείται το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα’

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, φιλοξενήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην εκπομπή «Δίκη στο Open», του Κυριάκου Θωμαΐδη και αναφέρθηκε σε όλα όσα συζητήθηκαν στη μαραθώνια Εκτελεστική Επιτροπής της ομοσπονδίας, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 31/8.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής θεατών στα γήπεδα και την πιθανή αναδιάρθρωση στις εθνικές κατηγορίες.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής θεατών στα γήπεδα: «Εθεσα αυτό το θέμα στον πρόεδρο, συζητήθηκε και ορίστηκε μία επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τον Υπουργό και τον ΕΟΔΥ, διότι μεγαλύτερη αδικία από αυτό δεν υπάρχει. Αν δει κάποιος και κυκλοφορήσει έξω, στην περιφέρεια, στο κέντρο, θα δει πλατείες γεμάτες, θα δει ένα στενό και θα έχει σε ένα τραπέζι να κάθονται 4-5 άτομα μαζί και σε ένα ερασιτεχνικό γήπεδο δεν μπορούμε να έχουμε 50 φιλάθλους, οι οποίοι θα βγάλουν τη διαιτησία για την ομάδα και το ποδόσφαιρο φθίνει καθημερινά περισσότερο. Βλέπουμε πολλές χώρες ότι άνοιξαν τα γήπεδα και παίρνουν ένα μέρος του κόσμου. Είναι πολύ άδικο για τις ομάδες. Αισθάνομαι ότι αδικείται το ποδόσφαιρο, πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Δεν μπορεί να μπαίνουν σε ένα καράβι με πληρότητα 85%, να ταξιδεύουν μέσα στο καλοκαίρι με κόσμο που δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενος. Σήμερα μιλάμε για τα γήπεδα, που την ευθύνη μπορούν να την πάρουν οι ομάδες κι αν κάτι καταστρατηγηθεί μπορούμε να πούμε ότι δεν συνεχίζουμε».

Για την αναδιάρθρωση της SL2 και FL: «Εχει περάσει στην αρμοδιότητα του Υπουργού, χρειάζεται μία νομοθετική ρύθμιση για να γίνει αυτό. Είναι κάτι που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αν και πολλές φορές παρεξηγούμαστε όταν βάζουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια των 48 ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες -ο Θεός να τις κάνει επαγγελματικές- και νομίζω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε ένα μέγεθος 28 ομάδων στα επόμενα τρία χρόνια και με τέσσερις κατηγορίες στη Γ’ Εθνική. Παρεξηγήθηκα από κάποιους επειδή είπα ότι δεν μπορούν να βγαίνουν όλα τα χρόνια στην τρίτη εθνική. Μα για να είναι εθνική κατηγορία δεν μπορεί να είναι σε δέκα ομίλους. Και ασφαλώς όταν λέμε για χωριά δεν μιλάμε για ομάδες που υποστηρίζονται από ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια, που μπορούν να σταθούν στην κατηγορία. Εδώ όποιος βγαίνει μία κατηγορία πάνω, ζητάει τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα πρέπει να δημιουργήσεις τη δική σου υποδομή, να δώσεις αξία στο δικό σου προϊόν για να πάρεις τηλεοπτικά δικαιώματα. Βλέπουμε ότι ζορίζετε η SL1, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να καλυφθούν οι υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Την τρέχουσα σεζόν μπορούμε να πάμε σε δύο ομίλους στη Β’ εθνική κατηγορία και στην Γ’ εθνική να είναι οι ερασιτεχνικές ομάδες. Νομίζω ότι σήμερα αυτές οι 34 ομάδες της Β’ Εθνικής, μπορούν να γίνουν σε 2-3 χρόνια ένας αριθμός όσες έχει σήμερα η SL».

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo albums απ’ το Αβαντίδες-Ατρόμητος

Κώστας Λαγός

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Δ’ ΟΜΙΛΟΣ): Άγιος Λουκάς/Σκύρος-Κάρυστος 3-2 (pics+video)

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΧΒΑ-Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ 88-39

Παναγιώτης Νικολάου
-->