Α' ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κ. Καλλιμάνης: ‘Να είμαστε χαμηλά προσγειωμένοι’

Δηλώσεις του προπονητή του Ελλήσποντου Κώστα Καλλιμάνη, στο περιθώριο του αγιασμού της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/8.

Για τη φετινή μέχρι τώρα προετοιμασία: ‘Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην προετοιμασία, στα φιλικά. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται. Σίγουρα καθυστερήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, λόγω της τότε επερχόμενης συνέλευσης της ομάδας. Απλά ο χρόνος μας τρέχει πάρα πολύ για να μας βρει έτοιμους για τις επίσημες διοργανώσεις, που έρχονται μπροστά μας.

Η ομάδα έχει έναν κορμό από πέρσι. Αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο, γιατί μπορείς τουλάχιστον να βάλεις ‘κομμάτια παζλ’ μέσα, για να μπορέσεις να τα ενώσεις και να πετύχεις πάλι τους στόχους που έχεις θέσει σαν ομάδα, για την επόμενη χρονιά, που είναι πάρα πολλές οι διοργανώσεις. Έχουμε κύπελλο Ελλάδας και κύπελλο και πρωτάθλημα Εύβοιας.

Νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται όλους τους ποδοσφαιριστές, όπως το ‘χω πει, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις σε τόσους πολλούς αγώνες και να μπορέσεις να καταφέρεις να είσαι κοντά στους στόχους που θα βάλουμε εμείς.

Το θέμα είναι εμείς σαν ομάδα να είμαστε χαμηλά προσγειωμένοι, γιατί το ποδόσφαιρο είναι όπως και η ζωή. Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να έρθουν όλα τούμπα και από κει που λες ότι μπορείς να φτάσεις ψηλά, να παλεύεις για άλλα πράγματα. Έχουνε γίνει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο’.

Για τους φετινούς στόχους του Ελλήσποντου: ‘Σίγουρα φέτος ο Ελλήσποντος μπορεί να καταφέρει πράγματα, αλλά για να καταφέρεις πράγματα με το να το λες και να μην το πράττεις μέσα στο γήπεδο, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Κανένας, το ‘χω πει και στα παιδιά, δεν θα σου χαρίσει τίποτα. Πρέπει να μπεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι σαν να παίζεις το τελευταίο σου παιχνίδι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταφέρεις να φτάσεις όσο πιο ψηλά γίνεται και να φτάσεις στον στόχο σου. Αλλιώς θα βρεθείς προ εκπλήξεων και εμείς αυτό δεν το θέλουμε, γιατί δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε φέτος ότι κάναμε πέρσι’.

Για τον Γιόζεφ Βάντσικ: ‘Με το Γιόζεφ Βάντσικ, που είναι αρκετά μεγαλύτερος, δεν προλάβαμε να παίξουμε αντίπαλοι. Τον έβλεπα στην τηλεόραση. Είχαμε μιλήσει και στο τηλέφωνο πριν λίγο καιρό. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι απ’ τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ήρθαν στην Ελλάδα, στην εποχή του, για να μην αδικήσουμε κάποιους άλλους τερματοφύλακες απ’ τον ελληνικό χώρο. Αλλά στην εποχή του και ο Παναθηναϊκός έκανε τις καλύτερες πορείες, με τον Γιόζεφ τερματοφύλακα. Είχαμε έναν κοινό φίλο, τον Θεοφύλακτο Νικολαΐδη με τον οποίον ο Γιόζεφ ήταν συμπαίκτης αλλά και εγώ τον είχα κάποια στιγμή συμπαίκτη. Μιλήσαμε λοιπόν και για τον Θεοφύλακτο με τον Γιόζεφ. Ο Γιόζεφ είναι ένα εξαιρετικό παιδί, απ’ ότι είδα και ‘γω και απ’ ότι είχα ακούσει και πριν τον γνωρίσω. Νομίζω ότι είναι τιμή που έρχεται στο χωριό μας και δίνει το παρών στον αγιασμό της ομάδας’.

Ευχές για τη νέα αγωνιστική περίοδο: ‘Να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και να περάσει για όλους μας αυτό το πρόβλημα, που είναι ο κορονοϊός και δεν μπορεί ο κόσμος να χαρεί πράγματα και στιγμές. Δεν μπορεί να χαρεί το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να ‘ρθει στο γήπεδο να δει τους αγώνες. Εύχομαι αυτό να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να ξαναγυρίσει και πάλι ο κόσμος στην καθημερινότητα του και να μην έχει το άγχος του φόβου, γιατί νομίζω ότι ο φόβος είναι το χειρότερο πράγμα που υπάρχει στη ζωή. Καλή χρονιά σε όλους!’.

Ελλήσποντος: Τέλεσε τον αγιασμό & τίμησε τον Βάντσικ! (photos)

Δ. Τσιτίνης: ‘Να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι μας’

Γ. Βάντσικ: ‘Άρπαξα την ευκαιρία σε ηλικία 17 ετών’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Ορισμός αναβληθέντων αγώνων

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Αθλόπολις-Ληλάντιο

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Αρτάκη-Ύπατο

Κώστας Λαγός
-->