EVIASPORTS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Στούπας: ‘Δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους’

Δηλώσεις του προέδρου του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργου Στούπα, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με τον Κεραυνό Αγίου Θωμά.

‘Ήθελα να πω δύο-τρία πράγματα, δεν μίλησα στην πρεμιέρα. Το πρώτο είναι ότι διαθέτουμε ένα πολύ κακό γήπεδο, δυστυχώς και πρέπει να το δούμε γιατί αυτό το γήπεδο θα μας αφήσει. Δεν αποτελεί καμιά αιχμή αυτό, όμως η κατάσταση του γηπέδου είναι η χειρότερη όσο την έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το δεύτερο είναι ότι εμείς σαν ομάδα δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για πρωτάθλημα, το λέω για να το ξεκαθαρίσω. Όπως δηλώσαμε και στις εκλογές που έγιναν, προσπαθούμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Η λέξη πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή σε εμάς δεν υπάρχει. Η ομάδα ακόμη είναι αδημιούργητη. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να καλύψουμε τα κενά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την καταστροφή που μας βρήκε. Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις στις εκλογές που έγιναν και υπό αυτούς τους όρους αυτή η διοίκηση συνέχισε, όχι να μπούμε να κολυμπήσουμε μόνοι μας, δεν μπορούμε. Και αυτό είναι μήνυμα προς όλους.

Και το τελευταίο νομίζω η χαριστική βολή, η απόφαση της ΓΓΑ, η οποία ουσιαστικά απαγορεύει την ύπαρξη εισιτηρίων, συνεπώς την ύπαρξη χορηγών, γιατί ποιος θα βάλει την ταμπέλα του, ποιος θα διαφημιστεί σε ένα γήπεδο που είναι άδειο. Νομίζω είναι μια ταφόπλακα αυτή τη στιγμή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η Γ’ Εθνική αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει κεντρική διοίκηση, δεν διαθέτει εκτελεστική επιτροπή, ο καθένας είναι μόνος του. Είναι 140 ομάδες και δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορούμε να επικοινωνήσουμε και αυτό είναι μια προσπάθεια δική μου και προς τις άλλες ομάδες, γιατί νομίζω έτσι πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει. Δεν ξέρω αν μπορεί να ξεκινήσει, είμαι σίγουρος όμως ότι δεν μπορεί να τελειώσει. Αυτό το μόρφωμα που λέγεται Γ’ Εθνική δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχεις κανένα εισιτήριο να πληρώσεις διαιτησίες, παρατηρητές, γιατρούς απ’ την τσέπη σου και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να πας στη Ρόδο, στη Ζάκυνθο, στη Ξάνθη. Δεν λέω ότι φταίει η ΕΠΟ, προς θεού, αλλά πρέπει να το δούνε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίς θεατές. Δηλαδή ο μπαμπάς να μην μπορεί να δει το γιο του και η διοίκηση να μην μπορεί να μπει στο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει και δεν μπορεί ν’ αντέξει. Και αύριο θα λένε πιστολιάζουμε, θα πέφτουν τα βάρη όλα στους παράγοντες και δυστυχώς θα αδυνατούν όλοι σχεδόν οι παράγοντες.

Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους, δεν ξέρω πως μπορούμε να βρεθούμε με κάποιες ομάδες να το δούμε και με την συνδρομή της ΕΠΟ φαντάζομαι, αλλά δεν μπορεί να γίνει. Το είδατε σήμερα και εδώ, φαντάζομαι το ζουν όλες οι ομάδες. Νομίζω δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους. Βλέπω αεροπλάνα γεμάτα, βλέπω κινηματογράφους γεμάτους, και ένας χώρος αυτή τη στιγμή που παίρνει τρεις χιλιάδες κόσμο, δεν μπορούμε να βάλουμε 200 άτομα. Εγώ δεν λέω να μπούνε χιλιάδες άτομα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχουμε και τους φανατικούς. Ένα νησί που πληρώνει τρεις χιλιάδες τον διαιτητή, πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψει για να χαλάσει άλλες πέντε χιλιάδες. Πόσο θα το αντέξει αυτό; Αν το αντέξει απ’ την αρχή.

Είναι ένα μόρφωμα αυτό που έγινε στη Γ’ Εθνική το οποίο νομίζω δεν έχει και μέλλον και σαν επιστέγασμα είναι 140 ομάδες στις οποίες επιτρέπονται τέσσερις θέσεις ανόδου. Δηλαδή στις 35 ομάδες βγαίνει ένας. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά και ποτέ σε κανένα πρωτάθλημα.

Θέλω να σεβαστούμε τις αποφάσεις των λοιμοξιολόγων, του κράτους, της κυβέρνησης, να κρατήσουμε τα πρωτόκολλα υγιεινής, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μπορεί να γίνει 1 προς 10 ή 1 προς 5 στα καθίσματα να γίνει και να γίνεται σε άλλα πράγματα. Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο ν να παίζουμε σε άδειες κερκίδες. Η διοίκηση δεν μπορεί να δει την ομάδα της, γιατί να βάλω λεφτά; Και εγώ και οποιοδήποτε άλλος χορηγός και φίλαθλος. Θεωρώ ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή μεμονωμένη η δική μας φωνή είναι και των υπολοίπων. Αν δεν μπορούν ας μην παίξουμε μια χρονιά πρωτάθλημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά έτσι δεν μπορεί καμία ομάδα να αντεπεξέλθει.

Σ’ ότι αφορά τους ομίλους στις 140 ομάδες δεν μπορεί να είναι και οι 140 ευχαριστημένες αλλά νομίζω γεωγραφικά και με τον τρόπο που έγινε και αυξήσαν τους ομίλους, νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες ικανοποιήθηκαν τουλάχιστον όσον αφορά τα ταξίδια και τα κόστη. Νομίζω ότι είναι μια θετική εξέλιξη όσον αφορά το κόστος, το οποίο μειώνεται. Αν ήταν οι συνθήκες του καλοκαιριού και είχαμε κόσμο και θα μπορούσαμε να είχαμε το μπάτζετ που θέλουμε, το οποίο ούτως ή άλλως είναι χαμηλό, άρα και η ποιότητα σου θα είναι χαμηλότερη, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή να μιλάμε για πρωτάθλημα τι; Εδώ δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει. Και δεν το λέω μόνο για μένα, νομίζω είναι πρόβλημα επιβίωσης όλων των ομάδων’.

Ηρακλής Ψαχνών-Κεραυνός Αγίου Θωμά 3-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Θύελλα Κοντοδεσποτίου-Ρομαϊκός 0-2

Κώστας Λαγός

ΕΠΣΕ: Ορισμοί παρατηρητών διαιτησίας (16-17/9)

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Αποτελέσματα & βαθμολογία (13η αγωνιστική)

Κώστας Λαγός