ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ: Ένα ‘διαμάντι’ ποδοσφαιρικού ήθους

Γεννήθηκε το 1950 στην Παραλία Αυλίδας. Πρωτόπαιξε το 1964 στον Απόλλωνα Παραλίας και το 1978 πήγε στον ΑΟ Χαλκίς στον οποίο και αγωνίσθηκε μέχρι το 1982. Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το ’88, ουσιαστικά και πάλι στην Παραλία. Στον ΑΟ Καμάρες αγωνιζόταν μέχρι την περίοδο 2007-08..!

Ήρεμος, ψύχραιμος και σοβαρός κεντρικός αμυντικός. Δεν είχε τιμωρίες και τραυματισμούς και πήρε θέση ευθύς εξαρχής βασικού στην ομάδα. Ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Ανεπίληπτη συμπεριφορά, εξαίρετο ήθος. Η διοίκηση Εμμανουηλίδη μετά την αποχώρηση του, τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση.

Δεν ήταν αμυντικός μεγάλης κλάσης, συγκρίνοντας τον με τόσο σπουδαίους που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Χαλκίδας. Ήταν όμως σοβαρός και αξιόπιστος. Αργός σε γυρίσματα, αλλά με καλές τοποθετήσεις και έξυπνα μαρκαρίσματα. Δούλεψε και σαν προπονητής, στις ομάδες των Λουκισίων, του Μιαούλη Φύλλων, του Αφρατίου, της Παραλίας Φάρου και των Οινοφύτων.

Θυμάται έντονα δύο παιχνίδια το 1980-81 όπου παιζόταν η Α’ Εθνική, απ’ τις ομάδες της Ρόδου και του Αιγάλεω. Σ’ ένα απ’ αυτά οι παίκτες της Χαλκίδας είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση και στο επίκεντρο μιας έντονης φήμης. Είχε ισοφαρίσει τότε ο Καρατζάς τη Ρόδο στο 90′. Κάποιοι τότε συνάδελφοι έφυγαν και τους επανέφερε την άλλη χρονιά ο Σάββας Παπάζογλου.

Δεν τον βοήθησε κάποιος ιδιαίτερα, αφού όταν ήρθε στη Χαλκίδα, είχε διαμορφώσει ήδη την ποδοσφαιρική του ταυτότητα. Ο Γιάννης Καρβελάς ήταν αυτός που τον σύστησε τότε στην ομάδα της Χαλκίδας. Τέλος είχε σαν ποδοσφαιρικό πρότυπο τον μεγάλο Τάκη Λουκανίδη.

Υποδειγματική η συμπεριφορά του στ’ αποδυτήρια, που ήταν γι’ αυτόν όπως θα μας τονίσει ο Γιώργος Τικταπανίδης ‘ένας πρακτικός χώρος και τίποτε περισσότερο, αφήνοντας τους άλλους μες τη μουρμούρα, την γκρίνια και την αμφισβήτηση…’.

Πηγή: Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προγνωστικά στοίχημα: Με την Μαρσέιγ και τα γκολ στην Ολλανδία

eviasports

‘Μεγαλείο ψυχής’ από τον Κώστα Ανδρούτσο

Κώστας Λαγός

Δ. Ερμήλιος: ‘Το μοτίβο μας είναι ίδιο εδώ και 19 χρόνια’

Κώστας Λαγός
-->