EVIASPORTS Α' ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ορατό το ενδεχόμενο δύο ομίλων στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ!

Ο Άρης Θήβας αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αυτόματα έγινε η 15η ομάδα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, δημιουργώντας ”πονοκέφαλο” στην επιτροπή πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Οι 14 ομάδες που θα συμμετείχαν στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ είχαν οδηγήσει αρχικά την Ένωση στην απόφαση για τη δημιουργία ενός ομίλου, με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι προγραμματισμένη μια εβδομάδα νωρίτερα (3 αντί για 10 Οκτωβρίου) και χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξουν playoffs καθώς η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος των 26 αγωνιστικών θα γινόταν περίπου στις 10 Μαΐου.

Η προσθήκη του Άρη δημιουργεί ”πονοκεφάλους” καθώς με 15 ομάδες η Α’ κατηγορία θα διεξαχθεί εφόσον γίνει σε ένα όμιλο, σε 30 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί χωρίς playoffs στις αρχές Ιουνίου και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός (κακοκαιρίες, ενδεχόμενα τοπικά lockdown κλπ.).

Από χθες που έγινε γνωστή η απόφαση του Άρη Θήβας για συμμετοχή στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα του κορυφαίου τοπικού πρωταθλήματος που φέτος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση αλλαγής του Άρη Θήβας με ομάδα από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ που ενδεχομένως να εκδήλωνε ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική δεν βρήκε ανταπόκριση από την ΕΟΚ.

Από πλευράς ΕΣΚΑΣΕ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και μέσα σε αυτά είναι και η δημιουργία λόγω των έκτακτων συνθηκών δύο ομίλων των 8 και 7 ομάδων αντίστοιχα, σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια, καθώς εκτός του βάθους χρόνου για να ολοκληρωθεί η σεζόν, υπάρχει και το ενδεχόμενο αρκετές ομάδες από το β’ γύρο και μετά να είναι βαθμολογικά αδιάφορες και το πρωτάθλημα να χάσει το ενδιαφέρον του.

Σε μια τέτοια περίπτωση με τη δημιουργία δύο ομίλων θεωρείται δεδομένη και η ύπαρξη playoffs, κατά πάσα πιθανότητα για τους 4 πρώτους των δύο ομίλων όπως και αγώνες κατάταξης για τους υπόλοιπους, καθώς ως γνωστόν τη νέα σεζόν από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ θα υποβιβαστούν 4 έως 5 ομάδες, ανάλογα με το τι θα γίνει στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την πορεία που θα έχουν εκεί Αναγέννηση Λαμίας και Τελεθριακός, ώστε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ την περίοδο 2021-22 να επιστρέψει και πάλι στις 12 ομάδες.

Η απόφαση για ένα ή δύο ομίλους αναμένεται να παρθεί από την ΕΣΚΑΣΕ εντός των προσεχών ημερών, καθώς στο δεύτερο ενδεχόμενο αλλάζει εντελώς ο αρχικός προγραμματισμός, όπως είχε τεθεί στη Γενική Συνέλευση προ 15νθημέρου.

Όσο για τις άλλες δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Τελεθριακού που έχει κάνει άλλωστε και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, ενώ η Αναγέννηση Λαμίας παρότι βρίσκεται σε περίοδο στασιμότητας, φαίνεται πως θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αυτό την τελευταία στιγμή (περίπτωση Αναγέννησης Λαμίας), ο σχεδιασμός της ΕΣΚΑΣΕ δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς είτε με 15 είτε με 16 ομάδες σε περίπτωση ενός ομίλου, το νέο πρωτάθλημα θα χρειαστεί 30 αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του.

Ας δούμε παρακάτω, τις 15 ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΣΕ:

  1. Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ
  2. ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
  3. ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
  4. ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
  5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  6. ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  7. ΜΑΛΕΣΙΝΑ
  8. ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
  9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  11. ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ
  12. ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
  13. ΑΛΙΑΡΤΟΣ
  14. ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
  15. ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το ΟΠΕ Χαλκίδας-ΠΑΟ Κουκακίου

Κώστας Λαγός

Ελεύθερη άθληση στα ‘Summer Camp’ του Δήμου Χαλκιδέων!

Παναγιώτης Νικολάου

ΟΠΕ Χαλκίδας: ‘9 στα 9’ για γυναίκες με Αραφήν!

Μιχάλης Πράσινος