ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΡΙΚΑΣ… Ο ‘Βιεννέζος’!

Γεννήθηκε το 1934 στη Χαλκίδα. Ξεκίνησε σαν αριστερός οπισθοφύλακας. όταν στο αριστερό άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Δημήτρης Τσακάλης, αυτός μετατέθηκε και πήρε προαγωγή σαν κεντρικός αμυντικός. Ήταν ούτως ή άλλως πολύ γρήγορος αμυντικός, καλός στο ψηλό παιχνίδι, με συχνές προωθήσεις και πολύ δυνατά σουτ. Ήταν πραγματικά ακούραστος.

Τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του και το μαλλί που ξάνθιζε, του είχαν δώσει το προσωνύμιο, ‘Βιεννέζος’. Νονός ‘κατά συνθήκην’ ο πρόεδρος τότε του Ολυμπιακού Χαλκίδας Μιχάλης Τζιώτης.

Πέραν των ποδοσφαιρικών επιδόσεων του στα γήπεδα, ξεχώριζε και ως γόης με πολλές επιτυχίες στον γυναικείο πληθυσμό και με αποκορύφωμα τη ‘σχέση’ του με την Σταρ-Ελλάς του 1958 Μαριλού Καλιμοπούλου, κόρη εισαγγελέως που υπηρετούσε στη Χαλκίδα. Όπως εξιστορεί ο ίδιος, τότε ήταν ‘σωφέρ’ του ιδιοκτήτη του ‘ΔΑΡΙΓΚ’ και με εντολή του ίδιου, μετέφερε την πανέμορφη Μαριλού στην Αθήνα για τις όποιες εκδηλώσεις έπρεπε να συμμετέχει. Παρέες, βόλτες και φαγητό με την ομορφότερη Ελληνίδα, υποστήριζε ο ίδιος, όμως η φαντασία των Χαλκιδέων οργίαζε εκείνη την εποχή!

Ο συμπαίκτης του στην ομάδα Αλέκος Ταμπάκης, ισχυρίζεται ότι ο ‘Αντώνης ήταν καλός ποδοσφαιριστής και καλό παιδί, αλλά ‘φιγουρατζής’! Θυμάμαι που μόλις ντυνόταν για την προπόνηση με την ερυθρόλευκη στολή… έπαιρνε το ποδήλατο και πήγαινε στην Αρτάκη… για να τον καμαρώσει η φιλενάδα…’.

Μια ιστορική φυσιογνωμία, που έκανε μεγάλη καριέρα μετέπειτα και ως διαιτητής και βέβαια μετά το 1964, χρονολογία που εγκατέλειψε την ενεργό ποδοσφαιρική δράση.

‘Έφυγε’ απ’ τη ζωή το 2012.

Πηγή: Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αν. Τσαραντάνης: ‘Μόνο επιτυχίες στην ομάδα των Αβαντίδων’

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ: Ματαίωση αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

ΣΥΡΙΖΑ: ‘Απόλυτη συντριβή κυβέρνησης και Αυγενάκη στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών’

eviasports
-->