EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ. Νιφόρος: ‘Δεν υπάρχει καλό κλίμα & κάποια διάδοχη λύση’

Δηλώσεις του προέδρου του Απόλλωνα Ερέτριας Κώστα Νιφόρου για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα του και την απόφαση του να αποχωρήσει απ’ αυτήν.

Για το διοικητικό μέλλον του Απόλλωνα: ‘Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει καλό κλίμα, δεν υπάρχει κάποια διάδοχη λύση. Η διοίκηση αυτή, με διάφορα πράγματα που έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες, πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της. Εμείς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε σε μία δύσκολη συγκυρία. Βλέπω ότι αυτό, από μια μερίδα έστω, μάλλον δεν έχει εκτιμηθεί και επειδή πέρα απ’ τις ομάδες και τα ποδόσφαιρα και όλα αυτά, το πιο βασικό για κάθε άνθρωπο είναι να έχει μια καλή ψυχολογία, την ηρεμία του και να μην ακούγονται πράγματα περίεργα. Επειδή έχουν ακουστεί και συνεχίζουν να ακούγονται, για διάφορα μέλη του συμβουλίου, για τη διοίκηση που πάλεψε ένα χρόνο τώρα με πολύ δύσκολες συνθήκες, εμείς κάναμε κάποιες συζητήσεις μεταξύ μας. Πήρα την απόφαση εγώ ότι δεν θα συνεχίσω άλλο, είναι οριστικό, και από δω και πέρα όποιος ενδιαφέρεται για την ομάδα ας το κάνει. Η πρόσκληση βέβαια έχει γίνει και υπήρχε εδώ και πάρα πολλές ημέρες. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό και τώρα πλέον όλα είναι ανοιχτά. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί’.

Για την εσωστρέφεια στις τάξεις του Απόλλωνα: ‘Έχει να κάνει με ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους μόνο να κριτικάρουνε και να γκρινιάζουν. Σε ότι μπορείς να πεις για κάθε άνθρωπο με επιχειρήματα για να δώσεις την άποψη σου είναι δεκτό, γίνεται ένας διάλογος, μια συζήτηση και βρίσκουμε μία κοινή λύση. Όταν υπάρχουν μόνο φήμες, διαδόσεις, κουβέντες, λόγια και όταν λέμε ‘ελάτε εδώ’ η εικόνα είναι αυτή που είδατε, καταλαβαίνετε ότι από κει και πέρα τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Δεν είναι ζήτημα χρημάτων ή φτώχειας, απλά θέλουμε να λέμε λόγια, να κάνουμε εντυπώσεις και όταν φτάσουμε στην ουσία, γιατί σήμερα εμείς έπρεπε να τελειώσουμε κανονικά, δεν βλέπω τι μπορεί να προχωρήσει’.

Για την απόφαση του να αποχωρήσει απ’ τη διοίκηση: ‘Είναι κάποια πράγματα που ακούγονται όλη τη χρονιά, τα οποία θέλαμε να τα ξεπεράσουμε, αλλά υπάρχουνε συγκεκριμένα άτομα και συγκεκριμένοι κύκλοι οι οποίοι αναφέρουν τις τελευταίες μέρες πάρα πολύ άσχημα πράγματα. Είδατε τι συνέβη σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία και μιλάμε τώρα για άτομα που ήταν εδώ, δεν ήτανε ξένοι. Όταν υπάρχει όλη αυτή η φιλολογία και όλο αυτό το κουτσομπολιό, πραγματικά για κάθε άνθρωπο είναι ότι χειρότερο. Εμείς εδώ ήρθαμε με μια προοπτική να βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ομάδα και την πόλη. Αν αυτό το πράγμα φτάνει σε τέτοια σημεία που να στεναχωριόμαστε και να χαλιόμαστε, πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο’.

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί διοικητική λύση: ‘Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση. Υπάρχουν υγιή άτομα που αγαπάνε τον σύλλογο και θέλω να πιστεύω ότι θα βρούνε μία λύση μεταξύ τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα. Και εμείς πέρσι ήρθαμε στην τρίτη συνέλευση, λίγες μέρες πριν το πρωτοδικείο και πάλι όμως μετά από όλα αυτά φτάσαμε ένα χρόνο μετά στο ίδιο σημείο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι μια καλή εικόνα για κάποιον απέξω για να έρθει και να βοηθήσει. Και μεις δεν βρήκαμε συνθήκες τέλειες, ούτε ήταν όλα ιδανικά. Βρήκα μια ομάδα από τη Γ’ Εθνική, με τα προβλήματα της, με παίχτες που έφυγαν, στο ‘παρά πέντε για το πρωτοδικείο’. Κάνουμε μια προσπάθεια και ένα χρόνο μετά έρχεται κάποιος και κάθεται σε μια ταβέρνα και λέει θα πάω να κάνω έλεγχο. Ένας άνθρωπος που ήταν εδώ. Όπως καταλαβαίνετε εγώ δεν μπορώ να βρεθώ σε θέση κατηγορούμενου ξαφνικά και χωρίς λόγο. Ελπίζω υγιή άτομα που ξέρω ότι αγαπάνε την ομάδα να έρθουν και να βοηθήσουν’.

Για τον Θέμη Κοντσιλίδη και τον Γιώργο Αγραφιώτη: ‘Δεν θέλουν να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο. Θα ήταν πολύ μεγάλη τύχη να έχει η ομάδα αυτούς τους ανθρώπους. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρονται. Αν αλλάξει κάτι μέχρι το πρωτοδικείο ή οτιδήποτε, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αξίωμα αυτοί οι άνθρωποι οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν. Το ότι είναι κοντά και αγαπάνε την ομάδα είναι σίγουρο. Αυτοί οι άνθρωποι ακόμη και φέτος μπορεί να είδανε πιο πολλά παιχνίδια από πολλούς εδώ που θεωρούνται φανατικοί. Τα ξέρουμε τα άτομα αυτά ποια είναι και πόσο αγαπάνε την ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι θέλουν αυτή τη στιγμή να πάρουν τέτοιο ενεργό ρόλο’.

Για τα στενά χρονικά περιθώρια προκειμένου να ‘τρέξει’ η ομάδα για τη νέα σεζόν: ‘Εμείς έχουμε κάνει ανακοινώσεις και ενημερώσεις από πάρα πολύ καιρό, ότι κλείνει ο κύκλος, ότι πρέπει να έρθουν νέα μέλη, να βοηθήσουν συγκεκριμένα. Υπήρχαν φιλολογίες, υπήρχαν κουβέντες που τελικά όμως είναι μόνο λόγια. Εδώ και καιρό που περιμένουμε κάποιον να πάρει ένα τηλέφωνο, κανείς δεν το ‘χει κάνει. Κάναμε την πρώτη συζήτηση προχθές, ήταν κάπως καλύτερο το κλίμα, αλλά μέχρι εκεί και αντί να έρθουμε σήμερα και να έχουμε κάποια άτομα παραπάνω, με λύσεις λίγο καλύτερες, υπάρχει αυτό που βλέπετε. Η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή σίγουρα. Σήμερα ήταν η δεύτερη συνέλευση, ενδεχομένως να οριστεί ακόμη μία την Κυριακή, αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αυτό είναι το πρόβλημα. Ακούγαμε εμείς από Απρίλιο-Μάιο για καινούργιους προέδρους που θέλουν να έρθουν και να αναλάβουν, να βάλουν χρήματα και γίνεται μια συνέλευση και δεν έρχεται κανείς. Και είναι τα παλιά μέλη και κάποια άλλα μέλη που έρχονται για να κάνουν εντυπώσεις’.

Απόλλων Ερέτριας: Διοικητική αβεβαιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (29/4/2017): Καστέλλα-Δροσιά 1-2

eviasports

Σαν Σήμερα (23/12/2018): Αρτάκη-Ταμυναϊκός 1-0 (photos+video)

Κώστας Λαγός

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’80 (Το αγωνιστικό προσκήνιο και παρασκήνιο, μέρος Α)

Θανάσης Κούτος
-->