EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ. Τσιτίνης: ‘Με διχόνοια δεν συνεχίζω στον σύλλογο’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο πρόεδρος του Ελλήσποντου Δημήτρης Τσιτίνης, στη γενική συνέλευση της ομάδας της Λαμψάκου την Τετάρτη 8/7.

Δύσκολη μέρα για το χωριό μας

‘Είναι μια δύσκολη ημέρα για το χωριό μας, από χθες δηλαδή, με τον χαμό του Βασίλη Διονυσίου. Ο Βασίλης ήταν ένα μέλος της οικογένειας του Ελλησπόντου. Είχε προσφέρει πάρα πολλά στον Ελλήσποντο. Θα ήθελα προς τιμήν του να σηκωθούμε όλοι και να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή’.

Λειτουργήσαμε με το συναίσθημα και μόνο με το συναίσθημα

‘Όπως γνωρίζετε η θητεία μας φέτος λήγει. Η πρώτη γενική συνέλευση δεν είχε απαρτία. Θα συζητήσουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα για την πορεία της ομάδας και τη συνέχεια της. Όταν κληθήκαμε πριν από δύο χρόνια να αναλάβουμε τον σύλλογο του Ελλησπόντου, εγώ και τα παιδιά στη διοίκηση, τότε ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή για την ομάδα. Ήτανε ένα βήμα πριν πάει πρωτοδικείο. Λειτουργήσαμε με το συναίσθημα και μόνο με το συναίσθημα, γνωρίζοντας όλα όσα θα συμβούνε μπροστά, μόνο και μόνο για να κρατήσουμε το έμβλημα του συλλόγου μας ψηλά, γιατί αυτό είχε δημιουργηθεί από τους πατεράδες και παππούδες κάποιων και το θεωρώ αδιανόητο, εγώ τουλάχιστον προσωπικά σαν Δημήτρης, να μην υπάρχει ένα αθλητικό σωματείο που θα μπορεί να μαζέψει τα παιδιά και ένα χωριό να συσπειρωθεί γύρω του’.

Σκοπός ήταν όσο γίνεται να συσπειρώσουμε το χωριό γύρω απ’ την ομάδα

‘Σκοπός ήταν όσο γίνεται να συσπειρώσουμε το χωριό γύρω απ’ την ομάδα, με ένα όραμα να κάνουμε ένα γήπεδο καλύτερο, να δημιουργήσουμε ακαδημίες και να προχωρήσουμε όσο γίνεται παραπάνω. Κάποια παιδιά του χωριού ακολουθήσανε την ομάδα και σαφώς και ένας προπονητής, ο οποίος και αυτός είναι παιδί του χωριού και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα, τον κύριο Κώστα Καλλιμάνη και τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να παίξουν γι’ αυτό το χωριό και έτσι δουλέψαμε’.

Η ομάδα ίσως έχει κάνει την καλύτερη της πορεία

‘Μπορώ να πω πλέον ότι μετά τα δύο χρόνια θητείας μου, η ομάδα ίσως έχει κάνει την καλύτερη της πορεία. Τρίτη θέση στη βαθμολογία στην Α’ ΕΠΣΕ, ενώ κάθε χρόνο κινδύνευε και πέρσι που ήμουνα και εγώ πρόεδρος κινδυνέψαμε. Όλα αυτά βέβαια μας τα χάλασε ο κορονοϊός. Η ομάδα πέρασε στον τελικό κυπέλλου. Λόγω κορονοϊού δεν μπορέσαμε να χαρούμε όλοι και πιστεύω θα ήταν μια γιορτή για το χωριό μας να παίξουμε σε ένα τελικό και εγώ πιστεύω ότι οι πιθανότητες να το πάρουμε ήταν πάρα πολλές. Παρόλα αυτά το πήραμε στα χαρτιά. Εμείς δεν συμφωνήσαμε σ’ αυτό σαν διοίκηση, από την πρώτη στιγμή. Η ομάδα θα συμμετάσχει για πρώτη στην ιστορία της, μετά από 62 χρόνια, στο κύπελλο Ελλάδος. Για μένα είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία αυτή. Για φέτος πρέπει να ευχαριστήσω καταρχήν τη δημοτική αρχή για τ’ αποδυτήρια, τα παιδιά με τα οποία συνεργαστήκαμε στο συμβούλιο, αλλά πάνω απ’ όλα τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές’.

Το γήπεδο θα αποκτήσει νέα αποδυτήρια

‘Άλλο ένα στοίχημα που είχαμε βάλει ήταν να διαμορφώσουμε το γήπεδο. Όταν αναλάβαμε ήταν τα αποδυτήρια που τα θυμάμαι από μικρό παιδί και έπαιζα μπάλα. Ένα πρώτο μέλημα μας λοιπόν ήταν να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε νέα αποδυτήρια. Νομίζω με προσπάθεια της δημοτικής αρχής και με εμάς προσωπικά που τρέξαμε πάρα πολύ αυτό το θέμα, το γήπεδο θα αποκτήσει νέα αποδυτήρια, ώστε να μπορούν όχι μόνο να στεγαστεί η ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και οι ακαδημίες της ομάδας. Τα νέα αποδυτήρια έχουν προϋπολογισμό 210 χιλιάδες ευρώ και μαζί μ’ αυτό θα γίνει και μια περίφραξη, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το γήπεδο, γιατί γίνονται πάρα πολλές ζημιές. Πιστεύω τα έργα θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου’.

Την προσπάθεια μας που κάναμε, κάποιοι την εκτίμησαν, κάποιοι όχι

‘Παρ’ όλη την προσπάθεια μας που κάναμε, κάποιοι την εκτίμησαν, κάποιοι όχι. Έχουνε δημιουργηθεί κάποια θέματα και θα πρέπει να απολογηθώ, αν και κάλεσα τους ανθρώπους που δημιούργησαν τα θέματα να είναι εδώ, σήμερα δεν ήρθαν. Ο Τρύφωνας Τσιτίνης και ο Κώστας Πολύχρονος. Είναι θείοι μου και οι δύο, αλλά πρέπει να πω τα πράγματα όπως είναι’.

Τα γήπεδα ανήκουν στον ΔΟΑΠΠΕΧ

‘Μας κατηγορούσανε γιατί είχαμε το γήπεδο κλειστό. Τα γήπεδα κύριοι δεν ανήκουν σε κανέναν ΑΣ Ελλήσποντο ή σε κανέναν Λήλα ή σε καμία Αρτάκη, τα γήπεδα ανήκουν στον ΔΟΑΠΠΕΧ. Όταν έγινε το lockdown με τον κορονοϊό, μας απαγόρευσαν να πηγαίνουμε στο γήπεδο, η ομάδα σταμάτησε να κάνει προπονήσεις στο γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τρέχανε στα βουνά και στα λαγκάδια και κάποιοι κύριοι και ονομάζω με ονοματεπώνυμο και κακώς δεν είναι εδώ γιατί τους καλέσαμε προσωπικά να έρθουν δημιουργήσανε θέματα. Να διευκρινίσω ότι απ’ το lockdown και μετά η ομάδα δεν έχει κλειδιά, παρέδωσε τα κλειδιά στο ΔΟΑΠΠΕΧ. Σπάζανε κλειδαριές, βάζανε τα παιδιά μες το γήπεδο, ενώ το γήπεδο είχε ραντιστεί με δηλητήριο και τους φωνάζανε απ’ τον ΔΟΑΠΠΕΧ. Πρωτόγνωρα πράγματα για μένα. Θέλω να ξέρω γιατί γίνεται όλο αυτό. Πραγματικά έχω απογοητευτεί. Όταν βλέπω παιδάκια να μπαίνουνε σε ραντισμένο γήπεδο, ενώ ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει τοποθετήσει μεγάλη επιγραφή που γράφει ότι το γήπεδο είναι ραντισμένο και απαγορεύεται να μπαίνουν μέσα, κάποιος κύριος έβαζε παιδάκια. Έπρεπε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις γιατί του χρόνου ο Ελλήσποντος δεν θα είχε γήπεδο. Παρόλα αυτά παίρνανε τηλέφωνο και λέγανε γιατί είναι το γήπεδο κλειστό και βρίζανε τον Τσιτίνη και τον Κορκόβελο, λες και ο Τσιτίνης και ο Κορκόβελος είναι οι κλειδοκράτορες του γηπέδου. Τι να πω, δεν έχω λόγια, μέχρι που σπάσανε την κλειδαριά και βάλανε δικιά τους. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο, εννοείται. Και όλα αυτά ο Τρύφωνας Τσιτίνης τα έκανε υπό την σκέπη του Ελλήσποντου, δηλαδή αν γινόταν κάτι θα την πλήρωνε ο πρόεδρος, δηλαδή εγώ μάλλον ή ο Κορκόβελος. Όπως θα σας εξηγήσει και ο κ. Ρόγκας, ακόμη και οι προπονήσεις που γίνονται στον στίβο είναι επί την ανοχή μας. Απαγορεύονται να γίνονται προπονήσεις στο γήπεδο αυτό. Βάζουμε εμείς πλάτη στον κ. Τσιτίνη για να κάνει προπονήσεις’.

Δημιουργεί πίσω απ’ την πλάτη μου έναν αντίπαλο σύλλογο

‘Επειδή ο κύριος Τρύφωνας Τσιτίνης θεωρεί ότι ο Ελλήσποντος τον έβγαλε απ’ το γήπεδο ήρθε να με ενημερώσει ότι φτιάχνει καινούργιο σύλλογο. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ. Όταν ανέλαβα τον σύλλογο κάλεσα τον Τρύφωνα Τσιτίνη και του είπα ότι χρειαστεί είμαι εδώ. Με ενδιαφέρει ένα χωριό να είναι ενωμένο. Θα μπορούσε ο κ. Τσιτίνης να με έπιανε και να μου έλεγε ότι έχει κάποια προβλήματα. Αν με έπιανε και δεν του τα έλυνα θα ήμουν υπόλογος τώρα εδώ. Δημιουργεί πίσω απ’ την πλάτη μου έναν αντίπαλο σύλλογο στον σύλλογο που δουλεύει αφιλοκερδώς. Όταν ανέλαβα τον Ελλήσποντο, ανέλαβα έναν σύλλογο και με τμήμα στίβου. Όταν ήρθα λοιπόν εδώ είπα να ενωθούμε να κάνουμε κάτι καλό όλοι μαζί’.

Έχουμε ένα σήμα, αυτό υπηρετώ και αυτό έχω μάθει να υπηρετώ

‘Όταν ανέλαβα αυτό το πόστο το τελευταίο που είχα στο μυαλό ήταν να υπάρξει διχόνοια μέσα στο χωριό. Ήθελα να πάμε ενωμένοι και να ξέρετε ότι αν ήμασταν ενωμένοι θα πηγαίναμε ακόμη περισσότερο ψηλά. Εγώ ότι χρειάστηκε η ομάδα και το συμβούλιο μπορέσαμε να το προσφέρουμε. Δεν ήρθε κανείς απ’ το χωριό σ’ αυτό το συμβούλιο να μπορέσει να βοηθήσει. Δεν ήρθε ο Τρύφωνας, που τον σέβομαι απόλυτα και σαν προπονητή (αυτό που λέω δεν αναιρεί το έργο του). Έχουμε ένα σήμα, αυτό υπηρετώ και αυτό έχω μάθει να υπηρετώ. Αυτό το φέρανε οι παππούδες και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε. Επειδή κάποιος για προσωπικό συμφέρον θέλει να κάνει άλλο σύλλογο, εγώ δεν θα γίνω η διχόνοια του χωριού. Ο σύλλογος πρέπει να ζήσει, ο σύλλογος λέγεται Ελλήσποντος. Όλα τ’ άλλα είναι διχόνοια του χωριού. Αν ερχότανε ο Τρύφωνας εδώ να είσαστε σίγουροι θα τα βρίσκαμε. Ο Τρύφωνας δεν ήρθε να με πιάσει μια φορά, παρά μόνο όταν χρειαζόταν πράγματα. Προσωπικά εγώ σαν Τσιτίνης με διχόνοια δεν συνεχίζω στον σύλλογο. Και το ίδιο νομίζω θα κάνουνε και οι υπόλοιποι απ’ το συμβούλιο. Διχόνοιες δεν θέλω. Αν ήθελα διχόνοιες θα καθόμουνα και αλλού να κάνω το κέφι μου. Εγώ θέλω το χωριό να ενωθεί. Αν δεν μπορεί να ενωθεί δεν αξίζει το χωριό να έχει κάποια επιτυχία. Δώσαμε χρόνο και χρήμα όλα τα παιδιά να φτάσουμε την ομάδα εκεί, παρότι το επταμελές συμβούλιο δεν μπορέσαμε να το συμπληρώσουμε’.

Γίνανε ‘Ελλησποντάκια’

‘Πραγματικά δεν είχαμε ένα άτομο δίπλα μας να αναλάβει τις ακαδημίες και να τις επιδοτήσουμε εμείς. Όταν έβλεπα παιδιά με την καλή πορεία της ομάδας, όπως και ο γιος μου, να κάνουνε εξέδρα για μένα ήτανε η μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Σκεφτείτε αυτά τα παιδιά έχοντας τον Ελλήσποντο στην καρδιά τους πλέον, γιατί γίνανε ‘Ελλησποντάκια’, να έρθουνε να παίξουνε στις ακαδημίες τους. Γιατί για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν αν έχεις μια ομάδα διαλυμένη δεν μπορείς να κάνεις και ακαδημίες. Άρα ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να πάμε την ομάδα ψηλά για να μπορέσουμε να κάνουμε ακαδημίες’.

Ελλήσποντος: Διοικητική αβεβαιότητα στη ΓΣ, λόγω… διχόνοιας

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (25/3/2012): Αλάτσατα-Προποντίδα 2-3

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Οι σκόρερς μετά την 1η αγωνιστική

eviasports

Πέρσι… σαν σήμερα (6/7/2020)

eviasports