Μπορεί να μην υπήρχε απαρτία στη σημερινή γενική συνέλευση του Ελλήσποντου, που θα επαναληφθεί, όμως η διαδικασία είχε αρκετό ενδιαφέρον αφού ακολούθησε συζήτηση για το μέλλον της ομάδας, με τοποθετήσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και φιλάθλους της ομάδας.
Παρότι ο σύλλογος της Λαμψάκου προέρχεται απ’ την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του, με την τρίτη θέση στην Α’ ΕΠΣΕ και με πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Εύβοιας, του οποίου η κλήρωση δίνει το δικαίωμα στον Ελλήσποντο να εκπροσωπήσει το νησί στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, η πιθανή διχόνοια με τη δημιουργία νέου συλλόγου, μπορεί να οδηγήσει στην απόφαση τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Τσιτίνη και τους συνεργάτες του να μη συνεχίσουν στη διοίκηση.
Ο κ. Τσιτίνης στο ξεκίνημα της διαδικασίας μίλησε για το κύριο κίνητρο που τον έκανε να ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδα πριν δύο χρόνια, έχοντας ως στόχους όπως ανάφερε ‘να κρατήσουμε το έμβλημα του συλλόγου ψηλά, να βελτιώσουμε το γήπεδο, να δημιουργήσουμε ακαδημίες και γενικά να προχωρήσουμε όσο γίνεται παραπάνω’, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε αναφερόμενος στη περσινή σεζόν, πως ‘κάναμε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της ομάδας, φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου Εύβοιας, είχαμε πιθανότητες να το πάρουμε, αλλά μας τα χάλασε ο κορονοϊός και τελικά το πήραμε στα χαρτιά, κάτι όμως που σημαίνει ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδας’. Σ’ ότι αφορά το γήπεδο είπε πως ‘έγινε μεγάλη προσπάθεια για νέα αποδυτήρια, που όταν τελικά ολοκληρωθούν θα στεγαστούν εκεί και οι ακαδημίες του συλλόγου, πέρα απ’ την πρώτη ομάδα, ενώ μαζί με αυτά θα γίνει και περίφραξη για το γήπεδο’, με τα έργα όπως έκανε γνωστό ‘θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου’.
Κάπου εκεί ο κ. Τσιτίνης άρχισε να μιλά όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά ‘για τα άσχημα’: ‘Μας κατηγορούσαν ότι είχαμε το γήπεδο κλειστό, όμως τα γήπεδα ανήκουν στον ΔΟΑΠΠΕΧ και κάποιοι βάζανε παιδιά μέσα με ραντισμένο το γήπεδο, είχαμε βάλει και σχετικό πανό, και σπάγανε κλειδαριές, εμείς είχαμε παραδώσει τα κλειδιά απ’ το lockdown και μετά, και θα μιλήσω με ονόματα’, ονοματίζοντας τους Τρύφωνα Τσιτίνη (υπεύθυνος στίβου Ελλήσποντου) και Κώστα Πολύχρονο, ‘τους οποίους καλέσαμε προσωπικά να έρθουν αλλά δεν το έκαναν’. Αργότερα τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Νίκος Ρόγκας, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Τσιτίνη, σ’ ότι αφορά το γήπεδο. Ο πρόεδρος του Ελλήσποντου στη συνέχεια υποστήριξε ότι ‘ο Τρύφωνας Τσιτίνης φτιάχνει καινούργιο αθλητικό σύλλογο, γεγονός που με στεναχώρησε πάρα πολύ’, στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Λαμψάκου Γιάννης Μακρίδης επικροτώντας το εγχείρημα για δημιουργία νέου συλλόγου, κάτι που είναι ο κύριος λόγος που ο Δημήτρης Τσιτίνης σκέπτεται σοβαρά να αποχωρήσει απ’ τη διοίκηση, μη δηλώνοντας εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, αφού όπως ανέφερε στη συνέχεια θεωρεί ότι ‘χαλάει την ενότητα και δημιουργεί διχόνοια’. Επειτα είπε πως ο ίδιος ήρθε στην ομάδα ‘για το τιμημένο σήμα που κουβαλούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, αυτό προσπαθώ να υπηρετήσω και δεν θέλω να γίνω η διχόνοια του χωριού’ και εξέφρασε την πίστη του ότι ‘αν ερχόταν εδώ ο Τρύφωνας Τσιτίνης θα τα βρίσκαμε και την ομάδα θα την πηγαίναμε ακόμη πιο ψηλά’. Ξεκαθάρισε λοιπόν πως ‘προσωπικά με διχόνοια δεν συνεχίζω στο συμβούλιο και νομίζω το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά στο ΔΣ, εγώ θέλω το χωριό να ενωθεί αλλιώς δεν αξίζει να έχει επιτυχίες’. Κλείνοντας ευχαρίστησε ‘τη δημοτική αρχή για το θέμα των αποδυτηρίων, τα παιδιά στο ΔΣ, τους προπονητές και ποδοσφαιριστές’.
Εκ μέρους του ΔΣ τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος Κώστας Κορκόβελος ο οποίος και εκείνος αναφέρθηκε στην πορεία του ως διοικητικός παράγοντας του Ελλήσποντου, μιλώντας και για το προηγούμενο ΔΣ αλλά και το τωρινό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ‘με το προηγούμενο ΔΣ καταφέραμε και τη σώσαμε την ομάδα και τώρα φτάσαμε να βγούμε τρίτοι και να αγωνιστούμε και στο κύπελλο Ελλάδας’, ενώ σ’ ότι αφορά το θέμα της συλλογικής διχόνοιας που πάει να δημιουργηθεί σχολίασε πως ‘δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάτι πάει καλά κοιτάνε να το φάνε και όταν πάει κακά κοιτάνε να σταυρώσουν αυτόν που δεν τα πήγε καλά’. Για τον εαυτό του είπε πως’ δεν θέλω ευχαριστώ, όμως θα ήθελα να ακούσω ένα ευχαριστώ προς τον άνθρωπο που θυσίασε κάποια χρήματα’, αναφερόμενος στον Δημήτρη Τσιτίνη, για τον οποίο επίσης είπε πως ‘εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν θα τον αφήσω, θα φύγω μαζί του και τότε η ομάδα θα πάει πρωτοδικείο’.
Παράπονο επίσης των διοικούντων ήταν η μη μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα από άλλους ανθρώπους της Λαμψάκου, χαρακτηριστικά κάποια στιγμή ο κ. Κορκόβελος είπε ‘το υπόλοιπο χωριό που ήταν ρε παιδιά;’, ενώ προηγουμένως ο κ. Τσιτίνης είχε κάνει γνωστό πως ουσιαστικά ‘δεν μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ένα επταμελές συμβούλιο’. Πάντως στη σημερινή συγκέντρωση αρκετοί φίλοι του Ελλήσποντου έδειξαν τη διάθεση να βοηθήσουν το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο, εφόσον τελικά συνεχίσει και κάποιοι μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να ασχοληθούν με το τμήμα στίβου και τα τμήματα υποδομών, εφόσον δημιουργηθούν. Η συζήτηση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, με αρκετές τοποθετήσεις από φίλους της ομάδας, με τη διαδικασία να έχει και κάποιες πιο έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις, χωρίς όμως να ξεπεραστούν τα όρια. Το παρών έδωσαν επίσης ο προπονητής του Ελλήσποντου Κώστας Καλλιμάνης και ο άμεσος συνεργάτης του Αντώνης Γρηγορίου, καθώς και ποδοσφαιριστές της ομάδας, που φαίνονταν και εκείνοι προβληματισμένοι για το μέλλον της ομάδας, που αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ελλήσποντου Βασίλη Διονυσίου, που ‘έφυγε’ πρόσφατα απ’ τη ζωή.