EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΑΣ: Ο ‘ερυθρόλευκος’ μπακ με τα επιθετικά προσόντα

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1964. Έπαιξε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, σαν δεξιός οπισθοφύλακας απ’ το 1983 ως το 1988, στον οποίο και τερμάτισε ουσιαστικά την ποδοσφαιρική του διαδρομή, σε ναερή ηλικία για να ασχοληθεί με τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Δύο χρόνια που ‘δεν θέλει να θυμάται’ πέρασε και στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον του ΑΟ Χαλκίς (1988-90).

Σπάνια φυσικά προσόντα, απ’ τους αξιολογότερους πλάγιους αμυντικούς που ανέδειξε το τοπικό ποδόσφαιρο. Δύναμη, πείσμα και ενθουσιασμός, συνθέτουν το αγωνιστικό πορτρέτο του Χρήστου Πατρίκα.

Σκληροτράχηλος στα αμυντικά του καθήκοντα, με συχνές όμως προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή σε πρόσθετα επιθετικά καθήκοντα. Ενθουσιώδης και παρορμητικός επιθετικός μπακ, που συχνά επιδείκνυε απειρία αλλά και ανωριμότητα και σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές του, ήταν αππό τα πλέον τρωτά σημεία του ‘ερυθρόλευκου’ αμυντικού.

Κάποιοι όπως ο ίδιος υποστηρίζει ‘φρέναραν’ την εξέλιξη του και ανέκοψαν τη μεταγραφική του ανέλιξη αφήνοντας τους αγωνιστικούς χώρους απογοητευμένος και σε πολύ νεαρή ηλικία.

Πηγή: Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (31/10-1/11)

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα αγώνων (18-19/3)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (5/3/2023)

eviasports