EVIASPORTS ΕΦΗΒΩΝ ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ημιτελικός εφήβων: Έσπερος Λαμίας-XBA 59-52

Τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό της κατηγορίας εφήβων πήρε ο Έσπερος Λαμίας, κερδίζοντας το Σάββατο 4/7 στο ουδέτερο κλειστό της Μαλεσίνας την ΧΒΑ με 59-52!

Η ομάδα του Σοφογιάννη θα διεκδικήσει έτσι λοιπόν, το επόμενο Σάββατο τον τίτλο απέναντι στον Κάδμο, στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας!

Οι δύο ομάδες δεν έφτασαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, επηρεασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος, με τους Λαμιώτες πάντως να διατηρούν έστω και μια μικρή διαφορά στο σκορ που τους έδωσε τη δυνατότητα στο τέλος να…τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης!

Ο Έσπερος ήταν σαφώς καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα και με πολύ καλή άμυνα κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με 16-3, βγάζοντας μεγάλη ενέργεια πάνω στο παρκέ!

Η ΧΒΑ όμως αντέδρασε, κατάφερε στη β’ περίοδο να ‘’ροκανίσει’’ τη διαφορά μέχρι και στους 3 πόντους, με τον Μαντζούκα όμως να βάζει ένα καθοριστικό τρίποντο υπό πίεση και ο Έσπερος να παίρνει εκ νέου διαφορά το σκορ κλείνοντας το ημίχρονο στο +9 (32-23).

Η ομάδα της Χαλκίδας έκανε δεύτερη…απόπειρα για να επιστρέψει κοντά στο σκορ στη γ’ περίοδο, μειώνοντας σε 32-26, 37-35 και 42-40 με τον Έσπερο να κλείνει το σκορ στο 30’ στο +4 (44-40).

Στην τελευταία περίοδο με πρωταγωνίστριες και πάλι τις άμυνες, ο Έσπερος διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη-πρόκριση με 59-52!

Από τους νικητές κορυφαίος ο Μαντζούκας που μπορεί να τελείωσε την πρώτη περίοδο άποντος, αλλά στη συνέχεια φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 30! Πολύ καλός επίσης και ο Σεργιανάϊ.

Από την ΧΒΑ που έπαιξε χωρίς τον Σπύρου, ο Λουλακάς ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση ενώ βοήθησε στο σκοράρισμα, ιδίως στην πρώτη περίοδο, ο Παύλου.

Διαιτητές: Ντάνος-Γερονικολός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-3, 32-23, 44-40, 59-52.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΣοφογιάννηςΙ.-Σοφογιάννης Μ.): Ψυχούλης 7 (1), Παρούτσας, Αργύρης, Μαντζούκας 30 (5), Πιλάτος, Χαρίλας, Παρίσης 2, Θεοφανόπουλος 6 (2), Σεριανάϊ 14 (2), Λεμονής, Ευθυμίου.

ΧΒΑ (Τσουμάνης-Κρινή): Θεοδουλίδης, Καλορίτης, Παύλου 11 (3), Ζεμπίλης, Γκογκορώσης 4, Λινάρδος, Λουλακάς 11 (1), Μπολένας Π. 1, Μπολένας Σ., Σταθόπουλος Ευστ. 8 (1), Αναστασόπουλος 4, Βογιατζής 13 (2).

Δείτε τις φωτογραφίες της Μαριάντας Σοφοπούλου απ’ τον ημιτελικό, πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (19/3/2017): Παντριαδικός-Ταμυναϊκός 2-0 (video)

eviasports

Η γέννηση του αθηναϊκού ντέρμπι και η «πράσινη» βοήθεια στην ΑΕΚ

koubanezos.gr

ΝΟ Χαλκίδας: Συμμετοχή στο πανελλήνιο ανάπτυξης κανόε-καγιάκ

Κώστας Λαγός