EVIASPORTS Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ν. Ζαλάβρας: ‘Ν’ αγκαλιάζει ο ένας τον άλλο, για να κάνουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δυνατό’

Τα κυριότερα μέρη της τοποθέτησης του προέδρου της Ιστιαίας Νίκου Ζαλάβρα, στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ.

Για την ΕΠΟ: ‘Ο ένοχος είναι η ΕΠΟ, η οποία ψηφίζεται απ’ τις ΕΠΣΕ, από εμάς, με τον ιδρώτα μας, με τον αγώνα μας, με την τρέλα μας, με το πάθος μας, με τις υποδομές μας, βλέπω πολλούς εδώ που από παλιά έχουν αυτήν την αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι αυτή η αγάπη που μας ανταποδίδει η ΕΠΟ; Είναι δυνατόν τα πρωταθλήματα να γίνονται και να στοιχίζουν εκατομμύρια; Η ομάδες να δίνουν εκατομμύρια για υποδομές; Είναι δυνατόν οι ομάδες να δίνουν για παίχτες εκατομμύρια; Και οι δικές μας οι ομάδες έχουν βγάλει τους παίχτες, που παίζουν στην Α’ Εθνική και μας υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο και περιμένουμε με το σταγονόμετρο μπας και μας τάξουν καμιά σταγόνα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πάρουν απόφαση να βάλουν λεφτά. Πρέπει να πάρουν λεφτά από την Super League και να τα ρίξουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει στις υποδομές να έρθουν και να μας υποδείξουν και τεχνικές και να μας δείξουν με τον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε.

Είμαστε όλοι σαν να είμαστε στο πιθάρι και να κρατάμε το φαναράκι. Πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα, πρέπει να εισακουστούμε πιο ψηλά. Εάν μείνουμε εδώ και λέμε τα ίδια και τα ίδια… πιστεύω ότι όλοι μπαίνουμε στο γήπεδο και δίνουμε τις μάχες μας, πονάμε, υποφέρουμε, οι τσέπες μας, ο χαρακτήρας μας. Μας κρίνει ο καθένας. Βάζουμε όλοι μπροστά μας τα στήθια μας. Πρέπει να πιέσουμε, πρέπει να αποφασίσουμε και πρέπει μέσα στη γενική συνέλευση να βγει και ένα μήνυμα. Η ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια είναι απέναντι στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω δεν πήρε το παράδειγμα του 2004 που βγήκαμε πρωταθλητές στην Ευρώπη, που έγινε χάρις στον αυθορμητισμό και τον ψυχισμό που έχουμε εμείς οι Έλληνες σαν χαρακτήρες και είναι και αυτό που βγάζουμε και εμείς στα γήπεδα το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα που στεναχωριόμαστε ή γλεντάμε και που τραγουδάμε και στις κηδείες. Ξαναλέω πρέπει στόχος μας να είναι η ΕΠΟ, το 2004 θυμάμαι ήμασταν 110 σωματεία και έτσι όπως πάμε θα μείνουμε τρεις και ο κούκος’.

Για τις τοποθετήσεις των άλλων παραγόντων: ‘Δεν μπορώ να διαφωνήσω με κανέναν απ’ τις τοποθετήσεις που έγιναν. Πραγματικά είναι συγκινητικό ότι και μόνο η σκέψη που καταθέτει ο καθένας έχει και πόνο, έχει και βάσανα. Και δω ήρθαμε να συγκεράσουμε τις απόψεις μας, γιατί αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο πρέπει στο τέλος να συμφωνήσουμε όλοι. Είμαστε εδώ για να βρούμε τον τελικό μας σκοπό. Ο τελικός μας σκοπός στο ποδόσφαιρο, αυτό που αντιπροσωπεύουμε εδώ πέρα, πρέπει να βρούμε λύση. Εδώ πρέπει ο ένας να αγκαλιάζει τον άλλο, για να κάνουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δυνατό, με βάσεις’.

Για τον κορονοϊό: ‘Όλοι είχαμε ξεκινήσει ένα σχεδιασμό, βάλαμε κάποια λεφτά, κάναμε έναν προϋπολογισμό. Κλείσανε οι δουλειές μας, τιναχτήκαμε στον αέρα. Νιώθουμε ανασφάλεια με την σκέψη ότι μπορεί λόγω του κορονοϊού να διακοπούν και πάλι τα πρωταθλήματα. Τώρα αν μπορούν να αντέξουν οι τσέπες το πρωτάθλημα ας το ρισκάρουμε, όσοι μπορούν και όπως μπορούν, με πόνο και με πάθος’.

Για το αθλητικό μητρώο σωματείων: ‘Για το μητρώο που ζητάνε, καμία αντίρρηση, κάποια στιγμή πρέπει να νοικοκυρευτούμε. Είναι όμως λιγάκι άκομψο για να μας δώσουν κάποιο χαρτζιλίκι και καλά, πρέπει να τους είμαστε και υπόχρεοι;’.

Photo album απ’ τη ΓΣ της ΕΠΣΕ

Κ. Τζήμας: ‘Η Κάνηθος έχει μόνο μια ομάδα & προσπαθούμε να την αναβαθμίσουμε’

Γ. Τζαφέρος: ‘Το θέμα είναι αν θα σώσουμε το ποδόσφαιρο της Εύβοιας’

Αλ. Ζήσης: ‘Δύσκολο για πολλά σωματεία να συμμετέχουν’

Μπ. Κουσκούτης: ‘Θέλουμε αναβάθμιση των πρωταθλημάτων’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έλ. Βάκα: ‘Μεγάλο στοίχημα στην επόμενη θητεία είναι να φτιάξουμε ένα καινούργιο γήπεδο στη Χαλκίδα’

Κώστας Λαγός

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (25-27/1)

Παναγιώτης Νικολάου

Photo album απ’ το Ελλήσποντος-Μαρμάρι

Κώστας Λαγός