EVIASPORTS Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Τζαφέρος: ‘Το θέμα είναι αν θα σώσουμε το ποδόσφαιρο της Εύβοιας’

Τα κυριότερα μέρη της τοποθέτησης του προέδρου του Αγίου Αθανασίου Γιάννη Τζαφέρου, στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ.

Για τον Άγιο Αθανάσιο: ‘Όπως ξέρετε και ο Άγιος Αθανάσιος πέρσι δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα, γιατί ήταν θύμα μίας λογικής που είχε το διοικητικό συμβούλιο της ‘Ένωσης’, ότι ρίχνοντας περισσότερες ομάδες θα μεγαλώσουμε τη γ’ κατηγορία και θα ‘χουμε περισσότερες ομάδες. Τους είχα πει από το βήμα της περσινής συνέλευσης, ότι δεν θα επιτευχθεί αυτό και ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι λιγότερες και ερχόμαστε τώρα μετά από ένα χρόνο και πραγματικά οι ομάδες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος ήταν λιγότερες. Και αυτό έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικώς η κοινωνία και γενικώς τα οικονομικά προβλήματα που έχουν χτυπήσει και τους παράγοντες των ομάδων και τις ίδιες τις ομάδες. Και όσο περνάει ο καιρός αυτό το πράγμα επιδεινώνεται και φέτος θα είναι ακόμη πιο δύσκολα’.

Για τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΣΕ: ‘Για τον διοικητικό απολογισμό που έκανε ο πρόεδρος της ‘Ένωσης’ Γιάννης Ρέτσας, έχω να πω αρκετά θετικά πράγματα. Πραγματικά γίνονται συμβούλια, που υπάρχουνε και ενημερώνονται όλοι και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Για την αναφορά του στα οικονομικά, κρατάω μόνο την τελευταία παράγραφο, ότι 30/6/2019 η ΕΠΣΕ χρώσταγε 34 χιλιάδες ευρώ και 30/6/2020 η ΕΠΣΕ έχει μικρό αποθεματικό. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει σωστή, χρηστή διαχείριση των χρημάτων των παραγόντων, που όλοι εσείς βάζετε και εμείς και εγώ προσωπικά και γι’ αυτό θα έπρεπε να γίνεται, να υπάρχει σεβασμός στα χρήματα των παραγόντων. Και αυτό επετεύχθη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Όσο και για το υπόλοιπο κομμάτι, η δημοκρατία που επικρατεί στο διοικητικό συμβούλιο και όπου πράγματι όλα τα θέματα συζητιούνται. Υπάρχουν απόψεις, υπάρχουν τάσεις οι οποίες συνθέτονται και στο τέλος βγαίνει ένα αποτέλεσμα και είναι πολύ σημαντικό αυτό’.

Για τον κορονοϊό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ‘Ζήσαμε φέτος μια πανδημία, η χώρα και όλος ο κόσμος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα περίπου στα μέσα Μαρτίου να ‘κλειδώσουν’ τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς, ήταν δεδομένο. Περάσαμε δύσκολα και σαν λαός αυτός τους δύο μήνες και γίναμε όλοι ειδήμονες του κορονοϊού και όλοι είδαμε αυτό που έρχεται. Όλες οι απόψεις των ειδικών είναι ότι αναμένουν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, το οποίο το προσδιορίζουνε από Οκτώβρη μέχρι 15 Νοέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ‘κλειδώσει’ πάλι. Είναι δεδομένο. Δεν έχει τη δυνατότητα κανένας παράγοντας σε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να κάνει το τεστ, που το πιο απλό κοστίζει 75 ευρώ, άρα για μια ομάδα θέλει κανείς περίπου 1500 ευρώ και παραπάνω και μετά από 15 μέρες πρέπει να το ξανακάνει. Είναι αδύνατον να γίνει και δεν θα γίνει. Θύμα θα είναι και πάλι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο’.

Για την αναδιάρθρωση και τη μορφή των κατηγοριών της ΕΠΣΕ: ‘Η ΕΠΟ και η Super League έδειξε τον δρόμο και στην ‘Ένωση’ τη δική μας. Το θέμα μας δεν είναι αν θα αναβαθμίσουμε ή θα υποβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο της Εύβοιας. Πλέον αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι αν θα σώσουμε το ποδόσφαιρο της Εύβοιας. Τι προσπαθεί η ΕΠΟ να κάνει; Τις δύο κατηγορίες (Super League 2-Football League) να τις κάνει μία κατηγορία και στη Γ’ Εθνική έριξε μόνο τις ομάδες που είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί και απλά θα αυξήσει τους ομίλους, από 8 θα τους κάνει 10 ίσως και 12. Όλα αυτά γίνονται γιατί αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις βλέπουν αυτό που έρχεται. Σ’ ότι αφορά την ΕΠΣΕ, της δίνεται η ευκαιρία με την τροπολογία Αυγενάκη, να κάνει αναδιάρθρωση. Για μένα αυτό που πρέπει να γίνει και το είχα μοιραστεί μόνο με κάποιους φίλους είναι το εξής: να υπάρξουν δύο κατηγορίες. Η α’ κατηγορία να διαμορφωθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων και β’ και γ’ κατηγορία να ενοποιηθούν, με δύο ομίλους στο κέντρο, έναν στον βορρά και έναν στον νότο. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να τελειώσει ένα πρωτάθλημα, αν μας πιάσει ο κορονοϊός, με 18 αγωνιστικές η α’ και ίσως θα μπορέσετε να κάνετε και πλέι οφ και πλέι άουτ. Έτσι επίσης μειώνονται τα έξοδα των παραγόντων και των μετακινήσεων και θα είχαμε και αποκατάσταση αδικιών, που έγιναν μ’ αυτή την αναδιάρθρωση. Και σύμφωνα με το μητρώο αθλητικών σωματείων στις εκλογές της ΕΠΟ η κάθε ΕΠΣ θα ψηφίζει ανάλογα με τη δυναμική της, δηλαδή θα έχει και ανάλογους ψήφους, γι’ αυτό την ‘Ένωση’ τη συμφέρει να έχει πολλές ομάδες, γιατί θα έχει και δύναμη. Είναι μέσα στις πρώτες 5-10 και πρέπει να το διατηρήσει. Αν συνεχίσει μ’ αυτό τον ρυθμό θα έχει μείωση ομάδων και εκτός του ότι δεν θα έχουμε δύναμη, θα έχουμε και λιγότερα έσοδα. Νομίζω ότι ανάλογα και με τις συμμετοχές των ομάδων μπορείτε να αποκαταστήσετε κάποια πράγματα για τη λειτουργία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου’.

Μπ. Κουσκούτης: ‘Θέλουμε αναβάθμιση των πρωταθλημάτων’

Αλ. Ζήσης: ‘Δύσκολο για πολλά σωματεία να συμμετέχουν’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ολυμπιακός Χαλκίδας-Ρομαϊκός 2-3

Παναγιώτης Βαρσαμάς

Ηρακλής Ψαχνών: Ανανέωσε ο Θ. Σπανός

Κώστας Λαγός

Κ. Παπαρίδης: ‘Ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο’

Κώστας Λαγός