BLOGS ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Θανάσης Κούτος: Τα ‘αιρετικά’…

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Τα ‘αιρετικά’…

Τούτος ο υπότιτλος υπό την εποπτεία των εισαγωγικών να αποδυναμώνουν εννοιολογικά την λέξη και να παραπέμπουν σε μια δυνητική πραγματικότητα και αποκαλύψεις αλήθειας, σαφώς ο συντάκτης διαπνέεται από το πνεύμα του αναθεωρητισμού, γι’ αυτά που θέσπισαν, υποστήριξαν και ανέδειξαν στις φίλαθλες μάζες κύρια οι εκπρόσωποι της αθλητικής ψευδοδιανόησης και οι ανά τους καφενέδες επαΐοντες του ποδοσφαιρικού λαϊκισμού.

Δεν θα το αναλύσω περισσότερο, όμως καταθέτω την προσωπική μου άποψη, με δηκτικό χιούμορ, σαρκασμό και ‘ειρωνεία’ όπου εκτιμώ ότι το πράγμα παρατραβάει για πρόσωπα και γεγονότα, στηλιτεύοντας κατά κύριο λόγο την ανεπάρκεια και ταυτόχρονα τον κομπασμό και την έπαρση των οχλαγωγούντων…

Αρχηγέτιδα…

Ποδοσφαιρική δύναμη ο Ολυμπιακός του Πειραιά, αδιαμφισβήτητος επικυρίαρχος στην ενδοχώρα, πάνω από δύο δεκαετίες, κατισχύει των πάντων, με μικρές και σύντομες, επαναχωρήσεις, εμπλουτίζοντας την τροπαιοθήκη του με τίτλους, πρωταθλήματα και κύπελλα.

Όμως… βαζελόφρων..!

Χωρίς να αποκρύπτω την συλλογική φιλοχρωμία μου, επίκτητη ιδιότητα, που απέκτησα στα δέκα μου χρόνια δέχομαι… ότι ο Ολυμπιακός μπορεί μετά των συνοδοιπορούντων να υποστηρίζει και βέβαια τα έργα του το αποδεικνύουν, τιτλούχος φέτος αγέρωχος και αυτοκρατορικός σε εδώδημες επιτυχίες, ότι είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σήμερα Ελληνική ομάδα, όμως ο Παναθηναϊκός η ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΑ όλων και αν πριν από 20-25 χρόνια ρωτούσες κάποιο Ευρωπαίο τουρίστα αυθόρμητα θα σου απαντούσε ‘Ακρόπολις-συρτάκι-Παναθηναϊκός…’.

Σήμερα… Molto mizeria…

Όπως θα έλεγαν και οι γείτονες-φίλοι Ιταλοί. Οι μεγάλες επιτυχίες των ‘πρασίνων’ ξεθώριασαν, αδήριτη η σημερινή ανάγκη για ανάκαμψη και επαναπροσδιορισμό. ‘Οι μεγάλες ομάδες φτιάχνονται από μεγάλους προέδρους και οι καλές ομάδες απ’ τους καλούς προπονητές…’.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μικρή ομάδα γιατί έχει μικρό Πρόεδρο. Ένας καλός προπονητής φεύγει… ένας νέος έρχεται φέρνοντας μαζί του ένα συρφετό, απόστρατων και παραγκωνισμένων κλωτσοτεχνών, της Ιβηρικής, της τρίτης ποδοσφαιρικής ηλικίας, με τους φερέλπιδες νεαρούς να παίρνουν πιθανότητα θέση στην εξέδρα…

‘…Μετρούν διπλά τα εκτός έδρας γκολ…’

Εκεί πάνω στο Amar-Cafe, δύο παρέες ‘αρπάχτηκαν’. Ένας της μίας έλεγε μετ’ επιτάσεως ότι ο Ολυμπιακός προκρίνεται και με ισοπαλία 1-1… γιατί μετρούν διπλά τα εκτός έδρας γκολ… Ήρθε κάποιος και ρώτησε..!

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε κάποια καφενοκαλύβα στην Μποτσουάνα, σίγουρα οι άλλοι θα έριχναν τον τύπο στους κροκόδειλους του ποταμού Ζαμβέζη..!

Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει ‘καθάρισε’ με συνοπτικές διαδικασίες 2-0 τον ‘ρακένδυτο πρίγκηπα’ της περσινής στέψης ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο γκολ η οξυδέρκεια του Μασούρα, επιδοκιμάζοντας την σωστή κίνηση, στον σωστό χρόνο. Ύστερα όλα ήταν εύκολα και το γκολ θεαματικό. Η μπάλα στο ιδανικό ύψος, ο σκόρερ ανενόχλητος, κεφαλιά-ψαράκι και γκολ!

Το δεύτερο ‘παλικαρίσιο’ με κάθετη εφόρμηση του Καμαρά, που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας.

Η αναφορά στον φετινό πρωταθλητή θα συνεχισθεί με την παράθεση-ανάλυση ιδιαίτερων στοιχείων και απόψεων για ένα ακόμη ερυθρόλευκο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-Ακαδημία Ερέτριας 1-1 (pics)

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Αιδηψός-Αυλωνάρι 1-1

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ τη ΓΣ του Ηρακλή Ψαχνών (17/6/2020)

Κώστας Λαγός
-->