Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Στούπας: ‘Να είμαστε ανταγωνιστικοί & πρωταγωνιστές’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργος Στούπας, στη γενική συνέλευση του ‘ημίθεου’ την Τετάρτη 24/6.

Ωμός μεν αλλά ρεαλισμός δε

‘Έγινε μια συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν άκαρπη και άγονη. Ήταν μεγάλη μου πίστη ότι αυτό δεν ήταν αδιαφορία, πράγμα που αποδεικνύεται και σήμερα και αποδείχθηκε όλη αυτήν την εβδομάδα. Θέλω να πω μόνο αλήθειες και πράγματα που έγιναν. Είναι γεγονός ότι και η συνέλευση της προηγούμενης Τετάρτης και το μάζεμα των εσόδων του προϋπολογισμού ήταν απογοητευτικός, σε βαθμό που δεν μας επέτρεπε να συνεχίσουμε αυτοί οι 20-25 που ήμασταν και να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις. Πολλοί είπαν ότι μπλοφάρουμε, ότι εκβιάζουμε, εμείς απλά μιλήσαμε μόνο με θέμα τον ρεαλισμό, ωμός μεν αλλά ρεαλισμός δε’.

Υπάρχει λοιπόν η πρόθεση, η διάθεση και πιστεύω η δυνατότητα

‘Την εβδομάδα που πέρασε λοιπόν, υπήρχε απ’ όλους μας -απ’ αυτούς που ήμασταν στο συμβούλιο- συγκίνηση. Δηλαδή υπήρξε μεγάλη προσέλευση ανθρώπων που απ’ το υστέρημα τους που μας έδωσαν υπόσχεση ότι μπορούν να βοηθήσουν. Οι 25 έχουμε γίνει 70-80. Ταυτόχρονα έχουμε δει μεγάλη διάθεση προσφοράς και βοήθειας από τον δήμο. Χθες το βράδυ κάναμε μια συνάντηση με τον δήμαρχο, παρουσία και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σε πολύ φιλικό κλίμα. Υπάρχει λοιπόν η πρόθεση, η διάθεση και πιστεύω η δυνατότητα. Πιστεύω ότι αυτό που ειπώθηκε θα γίνει και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει και με το παραπάνω’.

Ανταποδοτικό σωματείο ο Ηρακλής

‘Θέλω να πω και το τονίζω, ότι ο Ηρακλής είναι ανταποδοτικό σωματείο. Ανακυκλώνει το χρήμα στην αγορά, γιατί μπορεί να ακουστούν διάφορες γλώσσες και φήμες, ‘να τους τα δίνουνε, τα παίρνουνε’. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να πάρουμε λεφτά απ’ όλους για να διοικήσουμε εμείς και να παριστάνουμε τον ηγέτη και τον αρχηγό. Εμείς αδειάζουμε τις τσέπες μας σαν συμβούλιο, στον βαθμό που μπορούμε, και υπάρχει συνεισφορά τόσο του δήμου όσο και των επιχειρηματιών και του απλού κόσμου. Θέλω να τα κάνω ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα και να μην τα ξανάλεμε και να τα αναμοχλεύουμε. Ο Ηρακλής λοιπόν είναι ανταποδοτικό σωματείο και τα 10 που θα πάρει θα τα κάνει 50, μέσα στην αγορά, μέσα στην κοινωνία και θα τ’ ανακυκλώσει. Έχει γίνει στο παρελθόν, δεν θέλω να το φωνάζω, αφήνανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εδώ πέρα η ομάδα και συντηρούσε την αγορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είμαστε ούτε μονοφαγάδες, ούτε μονοπωλιακοί. Μας ειπώθηκε από τη δημοτική αρχή ότι θα πάρουν και οι άλλες ομάδες και έτσι πρέπει να γίνει αναλογικά. Όπως και ο Ηρακλής θα πάρει κάποια πράγματα αναλογικά, λόγω κατηγορίας, μπάτζετ, ονόματος, ονόρε. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να πάρουμε το 100% αυτού που αναλογεί απ’ τον δήμο. Τα λέω αυτά προς εσάς και θα βγουν και προς τα έξω, για να είναι σαφή και επαρκή’.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος

‘Στο διά ταύτα. Χθες το βράδυ βρεθήκαμε με τρεις ανθρώπους και σήμερα το πρωί με ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουμε. Είναι μια απόφαση κοινή, δεν αφορά μόνο έναν, αφορά όλους μας. Η απόφαση είναι ότι με τις προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί, υπάρχουν 27 άτομα που θέλουν να συνεχίσουμε. Οι θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο δεν παίζουν κανέναν ρόλο και δεν έχουν καμία σημασία, απλά για τον νόμο και τον τύπο και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος’.

Να είμαστε ανταγωνιστικοί & πρωταγωνιστές

‘Το ξαναεξήγησα ότι οι στόχοι μιας ομάδας σαν Ηρακλή είναι ανταγωνιστικοί. Δεν σημαίνει ότι τάζουμε πράγματα αυτή τη στιγμή, σε καμία περίπτωση, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρωταγωνιστές και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο’.

Η οικονομία και το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία

‘Το μπάτζετ θα είναι πάλι μικρό για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας τέτοιας κατηγορίας, όμως πιστεύουμε ότι μέσα από την τεχνογνωσία, μέσα από τον βασικό κορμό που υπάρχει και θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε και να τον ενισχύσουμε με κάποιους σημαντικούς παίχτες, θα μπορέσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Η οικονομία και το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία, είναι και χρήμα βεβαίως, αλλά πέρα απ’ αυτό είναι ψυχολογία. Άμα είσαι καλά έχεις τα πάντα. Εμείς ζητάμε απ’ αυτούς που μας τάξανε να κρατήσουν τον λόγο τους στο 100%, αυτό που μπορούν οι άνθρωποι και θέλουμε επιτέλους να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να αφήσει το 10ρικο του, γιατί 10 θα είναι και να μην ακούσω τίποτα γκρίνιες, γιατί υπάρχουνε χιλιάρικα διαιτησίας, γιατροί κτλ και την επόμενη Κυριακή πρέπει να πας στη Μυτιλήνη ή στην Τρίπολη. Όπου υπάρχει πρόβλημα, ανεργία κτλ, θα το δούμε, κοινωνικά θα το δούμε. Θέλουμε να μας ενισχύσετε λίγο στα εισιτήρια διαρκείας που θα βγάλουμε, για να υπάρχει και μια ρευστότητα στην ομάδα και αυτό είναι όλο. Υπάρχει μια κατάσταση που μιλήσαμε με κάποιους ανθρώπους που θέλουνε να μπούνε και είναι αυτή τη στιγμή 27. Κάποιοι μου είπαν ‘βάζουμε τα λεφτά μας, μη μας βάλεις μέσα, είμαστε κοντά’ και επαναλαμβάνω ότι οι θέσεις όλες είναι τυπικές. Η ομάδα αυτή που υπάρχει συνεχίζει και στο επόμενο πρωτάθλημα’.

Ηρακλής Ψαχνών: Αίσιο διοικητικό τέλος με Γ. Στούπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

EVIASPORTS LIVE SCORE (ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (19/6/2020)

eviasports

Photo album απ’ το Αθλόπολις-Λήλας Βασιλικού

Κώστας Λαγός
-->