EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ηλ. Οικονομίδης: ‘Να γίνουμε μια σταθερή δύναμη της α’ κατηγορίας’

Ο προπονητής της Καρύστου Ηλίας Οικονομίδης μιλά στο eviasports για τη φετινή του παρουσία στον πάγκο της ομάδας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στον νότιο όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, καθώς και για τα πλάνα του για το μέλλον, συνεχίζοντας και τη νέα περίοδο στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ.

Για τη συνεργασία του με την Κάρυστο: ‘Εγώ ήρθα για πρώτη φορά στα πρωταθλήματα της Εύβοιας. Χρόνια ήμουν στην Αθήνα, σε Κυκλάδες, Πάτρα, Βοιωτία επίσης έχω εργαστεί, αλλά στην Εύβοια, όπως είπα, ήταν η πρώτη φορά. Είχα κάποιους φίλους στην ομάδα και μου προτείνανε να έρθω. Την προηγούμενη χρονιά πριν έρθω είχα μεσολαβήσει για τη μεταγραφή του Κώστα Παπουτσή. Οπότε είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια. Οι άνθρωποι της Καρύστου θέλανε να ανεβάσουν την ομάδα, κάτι που ήταν βασικό πράγμα και κίνητρο για εμένα και πάντα -και σαν ποδοσφαιριστής- ήθελα να πρωταγωνιστώ για να υπάρχει ενδιαφέρον.

Η διοίκηση φρόντιζε και έλυνε σχεδόν όλα τα θέματα που είχαμε, είτε με παίχτες που ήθελα να αποκτήσουμε, είτε σε θέματα προπόνησης, ήταν πολύ θετικοί σ’ όλα αυτά. Πήρα λοιπόν τους παίχτες που ήθελα και σαν αξίες αλλά και σαν χαρακτήρες, αυτοί που ήρθαν στην ομάδα είναι εξαιρετικά παιδιά. Δέσανε πολύ και με τους ντόπιους και αυτό ήταν ‘κλειδί’ και για την επιτυχία και αυτό έχω πει και φέτος. Δηλαδή ο στόχος, παρότι αλλάζουμε κατηγορία, είναι να μείνει όλη η ομάδα και να πάρω ακόμα έναν παίκτη μόνο. Πιστεύω πάρα πολύ στο δέσιμο που υπάρχει, στην ποιότητα και στον χαρακτήρα των παικτών.

Μ’ αρέσει και σαν πόλη η Κάρυστος και όταν πρωτοέρθει είχα πει πως δεν είναι δυνατόν η πόλη που είναι απ’ τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά της Εύβοιας, να μην έχει ομάδα στην α’ κατηγορία. Έχουμε επίσης μια ακαδημία από πίσω με 180 παιδιά και αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε μια σταθερή ομάδα στην α’ κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος από δω και πέρα’.

Για το γεγονός ότι προώθησε ποδοσφαιριστές απ’ τα τμήματα υποδομής, παρότι η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό: ‘Και πρόπερσι που ήμουνα στον Ίκαρο Καλλιθέας ανέβασα οχτώ παιδιά κατευθείαν την πρώτη χρονιά απ’ την ομάδα νέων. Το ίδιο έκανα και στην Κάρυστο, που ανεβάσαμε τέσσερα παιδιά, που παίξανε και θα παίζανε και περισσότερο αν ευνοούσανε λίγο περισσότερο τ’ αποτελέσματα, γιατί σε κάποια παιχνίδια ήμασταν στο γκολ και δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν ακόμη περισσότερο χρόνο. Είναι πολύ βασικό για μια ομάδα να στηρίζεται και να βγάζει παίκτες δικούς της, αλλιώς δεν μπορείς συνεχώς να πληρώνεις παίχτες απέξω, το μπάτζετ μεγαλώνει πάρα πολύ. Οπότε και αυτός είναι στόχος, κάτι που το είχα πει απ’ την αρχή της συνεργασίας μας. Δηλαδή σε βάθος τριετίας-τετραετίας να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίχτες από δω και να μειώσουμε τους παίχτες που είναι απέξω.

Απλά είναι απαράδεκτο να παίζει π.χ. η ομάδα νέων όλη τη χρονιά 3-4 ματς μόνο και για αυτό σκοπεύω φέτος για τα δύο-τρία πιο μεγάλα τμήματα να πηγαίνουμε να παίζουμε σε πρωταθλήματα των Αθηνών. Τα παιδιά χρειάζονται ματς για να μπουν στη λογική του παιχνιδιού. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το κοιτάξουμε. Είναι ένα βασικό θέμα για τις ακαδημίες’.

Για το φετινό πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Β’ ΕΠΣΕ: ‘Ήταν πάρα πολύ καλό το πρωτάθλημα και δυστυχώς απ’ ότι ακούω λόγω κορονοϊού θα γίνει πάλι σε τρεις ομίλους η β’ κατηγορία. Ευτυχώς δεν έγινε η α’ κατηγορία σε δύο ομίλους, όπως το σκεφτόντουσαν. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που έγινε φέτος στη β’ κατηγορία με τους δύο ομίλους, ήταν πολύ καλό. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσεις τις Κονίστρες, όλες οι άλλες ομάδες ήταν ανταγωνιστικές, ακόμη και το Ληλάντιο ή ο Άγιος Λουκάς ήτανε ανταγωνίσιμες ομάδες. Δηλαδή ήταν σχεδόν όλα τα παιχνίδια πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα. Το ευχαριστήθηκα πολύ, είχε ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του. Και ποιοτικά το πρωτάθλημα ήταν καλό.

Σ’ ότι αφορά την α’ κατηγορία, πολλά παιδιά δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και θα δούμε. Και αυτό είναι ένα στοίχημα, δηλαδή το πόσο μπορούμε να σταθούμε με τα παιδιά τα δικά μας εδώ, να αντεπεξέλθουν και στην α’ κατηγορία και να βάλουμε βάσεις για μια σταθερότητα’.

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΑΟΚ: ‘Έχουμε συμφωνήσει να συνεχίσω στην ομάδα και τη νέα περίοδο’.

Για τους στόχους της Καρύστου στο μέλλον: ‘Οι στόχοι, ειδικά όσο πηγαίνεις προς τα πάνω, δεν είναι με τα λόγια. Από κάποια στιγμή και μετά ανεβαίνουν αρκετά τα μπάτζετ. Το μπάτζετ μας στην α’ κατηγορία θα είναι περίπου το ίδιο με το περσινό ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε να σταθεροποιηθούμε για 3-4 χρόνια στην α’, στην οποία η ομάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια. Να δούμε τα δικά μας τα παιδιά κατά πόσο μπορούν σταθούν και στηριχτούμε σε αυτά. Μετά από κει και πέρα, αναλόγως και με τα οικονομικά δεδομένα και εφόσον το επιθυμεί και η διοίκηση, να γίνει προσπάθεια και για ένα βήμα παραπάνω, χωρίς όμως να ξεφύγουμε οικονομικά. Να μπορούμε να σταθούμε με τα δικά μας παιδιά και με 1-2 προσθήκες ίσως να γίνει κάποιο ακόμη ‘άλμα’. Αλλά, όπως ανέφερα, το βασικό είναι να γίνουμε μια σταθερή δύναμη της α’ κατηγορίας και να βγαίνουν στην πρώτη ομάδα 1-2 παιδιά κάθε 1-2 χρόνια, ώστε να αξιοποιούνται τα τμήματα υποδομής. Οπότε σε 5-10 χρόνια να έχουμε πάλι μια καινούργια ομάδα.

Το θετικό στην τωρινή ομάδα είναι ότι αν εξαιρέσεις τον Κώστα Παπουτσή, όλοι οι υπόλοιποι παίχτες είναι από 18 μέχρι 30-32 ετών. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι έτσι για 6-7 χρόνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό’.

Για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο: ‘Θεωρώ ότι το ευβοιώτικο ποδόσφαιρο είναι σε μια αρκετά καλή κατάσταση, λίγο κάτω απ’ την Αθήνα, αν και ξέρω ότι στην α’ κατηγορία υπάρχουν ομάδες που έχουν προδιαγραφές και Αθηνών και για πιο ψηλά, όπως τα Ψαχνά και ο Ταμυναϊκός’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Α’ Φάση): Αυλίδα-Μιαούλης Φύλλων 3-0 α.α.

Κώστας Λαγός

Π. Ελευθερίου: ‘Θέμα διαχείρισης & μυαλού’

Χρήστος Σεφερλής

DERNEKI (ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-2ος όμιλος): Πανόραμα (3/7)

eviasports