EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (4/6/2018): Εύβοια-Σκόπια 1-0

Mε νίκη 1-0 επί της εκπροσώπου των Σκοπίων ξεκίνησε η Μικτή της ΕΠΣ Εύβοιας την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Regions Cup που γίνεται στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα για την εκπρόσωπο της χώρας μας σημειώθηκε με προβολή του Παναγιώτη Καραντάκη στο 8’. Αυτή ήταν και η πιο καλή φάση μπροστά στις δυο εστίες κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, ενώ στο β’ μέρος η αντίπαλη ομάδα πίεσε και είχε ευκαιρίες, αλλά η ελληνική άμυνα κατάφερε να κρατήσει τη νίκη.

Ελλάδα (ΕΠΣ Eύβοιας): (Θανάσης Γουρνάς): Ντουμάνης, Τζάβρας, Πιλάτης, Καραμπάς, Μπαλόζι, Αναστασίου (83′ Θαλασσινός), Καλοχωρίδης, Ντούρμας, Αγγελάτος (85′ Καλλίτσης), Μήτρου (34′ Κούρτης), Καραντάκης.

Σκόπια: Durakovikj, Rajkov, Aliu (66′ Peev), Ilievski, Hristov, Mirchevski (51΄Ristovski), Kocev, Zhoglev, Paunov, Rafeski (74′ Lukarov), Risteski.

Στον επόμενο αγώνα της η ΕΠΣ Εύβοιας θα αντιμετωπίσει την εκπρόσωπο της Σουηδίας την Πέμπτη 07/06 την ίδια ώρα 15:00  τοπική, 17:00 ώρα Ελλάδας και στο ίδιο γήπεδο (Cyncoed Cardiff).

TI EINAI TO UEFA Regions’ Cup

Το Κύπελλο Περιφερειών ΟΥΕΦΑ (Coupe des régions de l’UEFA ή UEFA Regions’ Cup) είναι μια διεθνής ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση για ερασιτέχνες, στην οποία κάθε χώρα μετέχει με μια μικτή ομάδα ερασιτεχνών από κάποια επαρχία ή περιφέρειά της. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την τοπική Ε.Π.Σ. που κατακτά το Κύπελλο Περιφερειών ποδοσφαίρου ανδρών της ΕΠΟ στο οποίο συμμετέχουν μικτές ομάδες ΕΠΣ που ενδιαφέρονται.  Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1999 και διεξάγεται ανά διετία. Την πρώτη διοργάνωση του 1999 κέρδισε η επαρχία Βένετο της Ιταλίας όπως και την πιο πρόσφατη του 2013. Το Κύπελλο Περιφερειών αντικατέστησε κατά κάποιον τρόπο το παλιό Κύπελλο Ερασιτεχνών ΟΥΕΦΑ που είχε διακοπεί από το 1978.

Οι ποδοσφαιριστές που  απαρτίζουν την ομάδα της Ένωσης  προέρχονται από τρία (3) τουλάχιστον διαφορετικά Σωματεία.
Συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματίες.
Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι οποιασδήποτε υπηκοότητας, αλλά θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας και να εμφανίζονται ως ενεργοί για δυο τουλάχιστον έτη χωρίς διακοπή στην ίδια Ένωση, (π.χ. την 1η Αυγούστου 2018, ποδοσφαιριστής που είναι εγγεγραμμένος από την 1η Αυγούστου 2016, ή πριν, έχει δικαίωμα συμμετοχής).
Οι ποδοσφαιριστές με βάση την πρώτη εμφάνισή τους στην διοργάνωση θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να είναι κάτω των 40 ετών.
α. παράδειγμα για την ηλικία των 19 ετών, (την 1η Αυγούστου 2018, ποδοσφαιριστής που είναι γεννημένος την 1η Αυγούστου του 1999, ή πριν, έχει δικαίωμα συμμετοχής).
β. παράδειγμα για την ηλικία των 40 ετών, (την 1η Αυγούστου 2018, ποδοσφαιριστής γεννημένος την 1η Αυγούστου 1978, ή πριν, έχει δικαίωμα συμμετοχής).

Τα έξοδα μετακίνησης του αγώνα των φιλοξενούμενων ομάδων, για είκοσι (20) άτομα,  καταβάλλονται από τις Ε.Π.Σ. και  εισπράττονται απολογιστικά από την Ε.Π.Ο. Επίσης τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων  καλύπτονται από την Ε.Π.Ο.
Οι Διαιτητές των αγώνων  ορίζονται από όμορες της γηπεδούχου Ε.Π.Σ. και δεν  εμπλέκονται με τις ΕΠΣ των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Την Ελλάδα στην προκριματική φάση εκπροσωπεί η ΕΠΣ Εύβοιας η οποία ήταν η τελική νικήτρια στο Ελληνικό τουρνουά.

Στους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος έλαβαν μέρος οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των κάτωθι Ε.Π.Σ. που δήλωσαν ενδιαφέρον και ήταν οι εξής:

1. ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ
2. ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ
3. ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
4. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
5. ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
6. ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
7. ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
8. ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
9. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
10. ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
11. ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

Πηγή: trikalasportiva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιορτές στην Καβάλα για τις μικτές ΕΣΚΑΣΕ!

Παναγιώτης Νικολάου

Μπήκαν οι υπογραφές για το κλειστό γυμναστήριο στα Ψαχνά!

Παναγιώτης Νικολάου

Photo album απ’ το Εύριπος-Προποντίδα

Κώστας Λαγός
-->