EVIASPORTS ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΟΛΟ

Οι προτάσεις της ΚΟΕ για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων

Τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων στα αθλήματα της υδατοσφαίρισης και της καλλιτεχνικής κολύμβησης απέστειλε η ΚΟΕ στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Σε ό,τι αφορά το πόλο, η ομοσπονδία προτείνει να επιτραπούν οι συνασκήσεις αθλητών με χρήση μπάλας, τα σουτ προς τον τερματοφύλακα, καθώς και ασκήσεις τακτικής, όχι όμως η πραγματοποίηση «οικογενειακών διπλών». Η ΚΟΕ προτείνει επίσης να επιτραπεί για τις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης η εκτέλεση ασκήσεων ή τεχνικής σε εξειδίκευση, δεξιότητα και οι χορογραφίες σε ομαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, με αφορμή και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, η κολυμβητική ομοσπονδία ζητά από την Πολιτεία να ανάψει το «πράσινο φως» για να επανέλθουν στις προπονήσεις τα παιδιά των προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών), επισημαίνοντας τον κίνδυνο, αν τα παιδιά αυτά παραμείνουν ανενεργά ως τον Σεπτέμβριο, να χαθεί το 50-60% αυτών.

Τέλος, ενόψει του επόμενου σταδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η ΚΟΕ αιτείται να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός αθλητών/τριών που μπορούν να προπονούνται σε κάθε διαδρομή κολυμβητηρίου.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή της ΚΟΕ:

‘Σε απάντηση του από 25/5/2020 ηλεκτρονικού εγγράφου σας, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Κ.Ο.Ε. για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, για τα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης και Καλλιτεχνικής/Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι πέρα από αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις πιο κάτω προτάσεις, ισχύουν και αυτά που έχουν γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις προπονήσεις των αθλημάτων μας και αναφέρονται στην ατομική προπόνηση των αθλητών-τριών.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Προπόνηση με μπάλα
1. Συνασκήσεις των αθλητών με την μπάλα
2. Σουτ στον τερματοφύλακα
3. Ασκήσεις τακτικής
4. Απαγορεύεται η διεξαγωγή προπονητικών διπλών μεταξύ δύο διαφορετικών ομάδων.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ/ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εκτέλεση ασκήσεων ή τεχνικής σε εξειδίκευση, δεξιότητα και χορογραφίες σε ομαδικό επίπεδο.
Και για τα δύο αθλήματα θα έχει προηγηθεί ο Ιατρικός έλεγχος και η παρακολούθηση της υγείας των αθλητών-τριών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Υγείας της Γ.Γ.Α. περί ομαδικών αθλημάτων.

Η Υγειονομική Επιτροπή της Κ.Ο.Ε., με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1/6/2020 και της επιπλέον χαλάρωσης των μέτρων (λειτουργία πολυκαταστημάτων, εστίαση, τουρισμός κ.λ.π), τα οποία οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη φθίνουσα πορεία της εξάπλωσης του Κορωνοιού, προτείνει όπως εξετασθεί από την Επιτροπή Υγείας της Γ.Γ.Α. η δυνατότητα :

α) της επανεκκίνησης των προπονήσεων για τους αθλητές-τριες των προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) οι οποίοι αν παραμείνουν ανενεργοί μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα υπάρχει απώλεια μεγαλύτερη του 50%-60%.
Αυτό θα έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά, αφενός μεν τη ροή της συνεχούς ανατροφοδότησης με νέους αθλητές-τριες στις αγωνιστικές κατηγορίες, αφετέρου την οικονομική κατάσταση των σωματείων.

β) την αύξηση του μέγιστου αριθμού των αθλητών-τριών που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μία διαδρομή.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία προς όφελος του αθλητισμού’.

Πηγή: amna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το Ταμυναϊκός-ΑΟ Χαλκίς

Κώστας Λαγός

ΝΟ Λίμνης: Συμμετοχή στο πανελλήνιο κανόε-καγιάκ σπρίντ

Κώστας Λαγός

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Αθλόπολις-Ληλάντιο 0-1

Κώστας Λαγός