EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον… πάγο το ‘άνοιγμα’ αγώνων

«Στον πάγο» μπαίνει προς το παρόν το σχέδιο να «ανοίξουν» περισσότερα παιχνίδια του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στο ευρύ κοινό, μέσω της αναμετάδοσής τους από ελεύθερα τηλεοπτικά δίκτυα. Το πλάνο αυτό είχε ενταχθεί στη συμφωνία ομοσπονδίας και λίγκας με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού, για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μετά την πανδημία, αλλά προς το παρόν δεν θα υλοποιηθεί.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους που θα φέρουν τον αθλητισμό πιο κοντά στο ευρύ κοινό» αναφέρουν πηγές του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού, που αναγνωρίζουν όμως ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να προστατευθούν τα συμφέροντα των συνδρομητικών δικτύων, που έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεισφέρει περίπου το 1,4% του ισπανικού ΑΕΠ, ενώ τμήμα των εσόδων διατίθεται για τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο οποίος αναμένεται να περάσει μεγάλη κρίση, στον απόηχο της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο να «ανοίξουν» περισσότεροι αγώνες στο ευρύ κοινό (με την υπάρχουσα συμφωνία, ελεύθερα μεταδίδεται ένα ματς κάθε εβδομάδα) είχε ως βασικό σκοπό να εξυπηρετηθούν κοινωνικές δομές, γηροκομεία κ.λπ.

Πηγή: amna.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρ. Μαστραγγελής: ‘Παίξαμε όπως έπρεπε σε εκτός έδρας ντέρμπι’

Κώστας Λαγός

Κ. Τρίκκας: ‘Κάθε χρονιά θα γινόμαστε πιο δυνατοί’

Χρήστος Σεφερλής

Ποδοσφαιρικά παιχνίδια/επιτραπέζια για την καραντίνα! (video)

eviasports