EVIASPORTS ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τις 18/5 οι προπονήσεις με μπάλα!

Από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις αθλητών και αθλητριών άνω των 13 ετών με τη χρήση μπάλας!

Με δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ την Πέμπτη 14/5/2020 ανακοίνωσε πως από Δευτέρα 18/5 θα ανοίξουν οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για ατομικές προπονήσεις αθλητών/τριων άνω των 13 ετών και με την χρήση μπάλας!

Η δήλωση του: «Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν από 13 ετών και πάνω αθλητές και αθλήτριες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Ατομικές προπονήσεις και όχι ομαδικές και οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας. Στους μεγάλους ανοιχτούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 80 άτομα, ενώ σε μικρούς κλειστούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 30 τμ» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της ΕΡΤ «COVID-19 Συνεχής ενημέρωση».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε πως έχει κατατεθεί υγειονομικό πρωτόκολλο για να επιτραπούν ομαδικές προπονήσεις!

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως υπάρχει συζήτηση για ομαδικές προπονήσεις, λέγοντας:

«Σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο και τη Super League 1 κατατέθηκε χθες και σήμερα εξετάζεται από την επιστημονική επιτροπή και τον ΕΟΔΔΥ, πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Η πρόταση αυτή ήρθε από τους ειδικούς επιστήμονες της Super League 1 σε συνεργασία με τους γιατρούς των 14 ΠΑΕ, εξετάζεται από τους επιστήμονες της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου αθλητισμού με τους επιστήμονες του ΕΟΔΔΥ έτσι ώστε να υπάρξει μια επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε το επόμενο στάδιο, δηλαδή τις προπονήσεις τις ομαδικές πλέον. Πάντα μιλάμε για ανοικτούς χώρους.

Η Super League θα αποφασίσει για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα σύμφωνα με τη διάταξη που περάσαμε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, όποια απόφαση και αν παρθεί θα είναι πάντα σύμφωνη με τις υποδείξεις των επιστημόνων. Για τα άλλα αθλήματα είμαστε stand by, το μπάσκετ και το βόλεϊ αποφάσισαν διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε επιτρέπεται προπόνηση σε μικρά γκρουπ σε ανοικτούς χώρους».

Ακολούθως, ο Λευτέρης Αυγενάκης συμπλήρωσε: «Έχουμε μπει στην τρίτη φάση, έχουμε από 13 ετών όλους τους αθλητές όλων των σωματείων να μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις σε ανοικτές ή κλειστές εγκαταστάσεις.

Όχι ομαδικές προπονήσεις αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα λένε οι ειδικοί. Τα κολυμβητήρια θα λειτουργήσουν, ποσοτικοί περιορισμοί θα υπάρχουν.
Σε ανοικτούς χώρους μεγάλους ως 80 άτομα, σε μικρά ανοικτά γήπεδα ή κλειστά, ένα άτομο ανά 30 τ.μ. τουλάχιστον, θα υπάρχουν περιορισμοί και στις πισίνες.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για να μπουν στα γήπεδα και οι υποψήφιοι για τις πρώην σχολές ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές και της αστυνομίας. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της ΚΥΑ για να σταλεί στα αθλητικά κέντρα από τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη».

Τέλος, σχετικά με τη στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό απάντησε: «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για αυτό παρακαλούμε όλες τις ομοσπονδίες να στείλουν τα στοιχεία όλων των σωματείων που έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, τους έχει ζητηθεί από τις 14 Απριλίου, έτσι ώστε να έχουμε το μητρώο αθλητικών φορέων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το υπουργείο μας έτσι ώστε να μπορεί όποιος έχει υπαχθεί ως τις 30 Μαΐου να απολαύσει τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Επειδή βλέπουμε ομοσπονδίες να καθυστερούν, από την επόμενη εβδομάδα θα ανεβάσουμε την πλατφόρμα για να μπουν και μόνα τους τα σωματεία για να τους βοηθήσουμε. Αποτελούν τη βάση της αθλητικής πυραμίδας στη χώρα μας».

Πηγή: acadimies.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίχημα: Γκολ με 2.37 και Ιταλία σε combo

eviasports

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ: Τ’ αποτελέσματα της 3ης φάσης

Κώστας Λαγός

Θανάσης Κούτος: ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ… Απ’ τη συρρίκνωση… έως τον αφανισμό!

Θανάσης Κούτος
-->