Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Η αντίδραση της ΕΠΟ στη στοχοποίηση αθλητικών δημοσιογράφων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ την Παρασκευή (8/5) θέλοντας να δείξει τον αποτροπιασμό της για τη στοχοποίηση αθλητικών δημοσιογράφων.

Μετά την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ενέργεια της αφισοκόλλησης στους δρόμους του Πειραιά, αφίσες που απεικονίζουν τα πρόσωπα γνωστών αθλητικών συντακτών και οι οποίοι «επικηρύσσονται», η ΕΠΟ «επικαλείται» το Σύνταγμα, τον Γάλλο συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ και τον Αμερικανό γλωσσολόγο Νόαμ Τσόμσκυ υπενθυμίζοντας πως η ελευθερία του Τύπου είναι η καρδιά της Δημοκρατίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της η ΕΠΟ αναφέρει:

«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Άρθρο 14: 1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους. 2. O Τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

“Η ελευθερία είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και μια χώρα μπορεί να αποκαλείται δημοκρατική μόνο όταν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ μπορούν να εργάζονται σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο περιβάλλον, ενεργώντας ως φρουροί για τον σεβασμό του δικαίου”.

Αντόνιο Ταγιάνι, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βρυξέλλες, 03 Μαΐου 2018.

“Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός”.

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957.

“Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ’ αυτήν”.

Νόαμ Τσόμσκυ, 1928-, Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής».

Πηγή: mikriliga.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ Όμιλος): Πανόραμα (2/2)

eviasports

Σχολικοί αγώνες: Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών του ΓΕΛ Αρτάκης (videos)

Κώστας Λαγός

Στον Απόλλωνα Χαλκίδας Μαλισιόβας-Προκοπάκης!

Παναγιώτης Νικολάου