EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (7/5/2014): Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 1-2 (video)

Σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, ο Ηρακλής δέχτηκε γκολ στα ‘χασομέρια’. Και αν με τον
Ολυμπιακό Βόλου, είχε την τύχη με το μέρος του, κρατώντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, στα παιχνίδια με Φωστήρα και Χανιά, τα γκολ που δέχτηκε λίγο πριν το φινάλε των αγώνων, του στοίχισαν 2 βαθμούς και έναν αντίστοιχα. Θα μπορούσε λοιπόν, η ομάδα της Εύβοιας να έχει 16 βαθμούς και πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο τέλος στην πρώτη προνομιούχα τριάδα. Παρόλα αυτά, με τους 13 που έχει συγκεντρώσει (3 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα), εξακολουθεί να βρίσκεται ‘ψηλά’ στην βαθμολογία, διατηρώντας αρκετές ελπίδες και είναι στο ‘χέρι’ των Ψαχνιωτών, ν’ αποδείξουν και στην συνέχεια, πως δεν είναι τυχαία η πορεία τους ως τώρα. Τα πράγματα βέβαια έχουν δυσκολέψει, αφού στους έξι αγώνες που απομένουν, οι τέσσερις είναι μακριά απ’την έδρα τους με απαιτητικούς αντιπάλους. Αλλά ο Ηρακλής έχει δείξει, πως είναι ομάδα που δείχνει ‘χαρακτήρα’ στα δύσκολα και ξέρει πως ν’ ‘αναγεννιέται’ -ακόμη- και απ’τις ‘στάχτες’ της.

Στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, σ’ ένα γήπεδο μ’ αρκετό -γι’ άλλη μια φορά- κόσμο (όχι
κατάμεστο… έπαιξε ρόλο η ώρα και η ημέρα του αγώνα) και κλίμα με πολύ ζέστη και δυνατούς ανέμους (που δυσκόλεψαν τους αθλητές των δύο σωματείων να κοντρολάρουν, να προβλέψουν και να ελέγξουν την πορεία της μπάλας σε πολλές περιπτώσεις), οι δυο αντίπαλοι, μπήκαν σχετικά νωθρά στο παιχνίδι. Βέβαια, λίγο καλύτερα ‘πάταγαν’ στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας μια μάλλον ‘φλύαρη’ πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο. Όμως λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου αγωνιστικής δράσης, είχαν την τύχη και την ικανότητα ν’ αξιοποιήσουν ένα λάθος των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, μια κακή συνεννόηση στο χώρο του κέντρου των Ευβοιωτών, δεν άφησε να πάει χαμένη ο Τσάτσος, που πήρε την μπάλα, έκανε μια γρήγορη κούρσα μερικών δευτερολέπτων και απ’ τον κεντρικό άξονα (αρκετά μέτρα έξω απ’την μεγάλη περιοχή) επιχείρησε δυνατό σουτ. Η μπάλα -με την ‘συνδρομή’ των αέρηδων- πήρε περίεργη φαλτσαριστή τροχιά προς τα δίχτυα του Αθανασόπουλου, που βρισκόταν σχετικά έξω απ’την εστία και δεν μπόρεσε ν’αντιδράσει.

Στην συνέχεια, οι Χανιώτες διατήρησαν την υπεροχή, έφταναν σχετικά εύκολα, μέχρι τ’ αντίπαλα καρέ και είχαν-έως το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα-κάποιες ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Σημαντικότερη στιγμή -απ’το άνοιγμα του σκορ και μετά- το σουτ του Λουκίνα στο 30′, μέσα απ’την μεγάλη περιοχή και από πολύ ευνοϊκή θέση, που δεν ήταν και το ιδανικότερο και πέρασε λίγο άουτ. Αξίζει όμως να σημειωθεί, πως αρκετές φορές έδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, με τα σκληρά και προκλητικά -αντικανονικά- μαρκαρίσματα τους. Ο διαιτητής του αγώνα κ. Σιδηρόπουλος -παρότι έδειξε σε ορισμένες χαρακτηριστικές φάσεις κίτρινες κάρτες στους αθλητές του ΑΟΧ- δεν μπόρεσε, να προστατεύσει τους παίχτες των γηπεδούχων, απ’ την άσχημη αγωνιστική νοοτροπία που έδειξαν οι αντίπαλοι τους. Το δίκαιο, θα ήταν να είχε αποβληθεί τουλάχιστον ένας παίχτης των Χανίων, πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου. Άφησε την εντύπωση ο κ. Σιδηρόπουλος, ότι ‘έκλεισε’ τα μάτια σε μια σειρά από σκληρά τάκλιν των φιλοξενούμενων, μη σφυρίζοντας καν φάουλ.

Βέβαια, πέρα απ’την διαιτησία, που μάλλον δεν ήταν 50-50, ο Ηρακλής σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν
καλός, έκανε αρκετά λάθη στις ‘διαβιβάσεις’ της μπάλας, γενικά δεν είχε ικανοποιητική ανάπτυξη και
έδειχνε να μην διαθέτει την απαραίτητη ενέργεια για να είναι -αρκούντως- ανταγωνιστικός. Πέρα από ένα σουτ του Μπουμάλ (έξω απ’την μεγάλη περιοχή) στο 35′, που πέρασε ένα μέτρο περίπου πάνω απ’ το
οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των Κρητικών, δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να φτάσει στην
επιτυχία. Σαφέστατα, έγινε αισθητή, η απουσία του Τσιμόντζι, απ’το κέντρο, κάτι που ανάγκασε αρκετές
φορές, του κεντρικούς αμυντικούς του Ηρακλή, ν’ ανέβουν και πάνω απ’το μισό του γηπέδου, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην κυκλοφορία της μπάλας, όπου υπήρχε πρόβλημα.

Αλλαγμένος παρουσιάστηκε στην επανάληψη ο ‘γηραιός’, όπως μας έχει συνηθίσει στα τελευταία του εντός έδρας παιχνίδια (είναι χαρακτηριστικό, ότι η ομάδα των Ψαχνών σκοράρει μόνο στο δεύτερο ημίχρονο στους αγώνες που έχει δώσει για την τελική φάση της FOOTBALL LEAGUE). Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό αγωνιστικής δράσης, ο Κρητικός (βρισκόταν πλάγια-δεξιά και στα όρια της μεγάλης περιοχής) έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (και άουτ στην συνέχεια) της εστίας των Χανιωτών. Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά: ακολούθησε στο 48′ ακόμη ένα ωραίο σουτ του Μπουμάλ έξω απ’την περιοχή… που πέρασε και αυτό άουτ, ενώ άλλο ένα σουτ του Καμερουνέζου άσσου -5 λεπτά μετά- δυσκολεύτηκε αρκετά να το εξουδετερώσει ο Θεοδωρόπουλος, που απόκρουσε με τις γροθιές του. Φαινόταν, πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το παιχνίδι στα ‘ίσα’. Έτσι στο 58′, πάλι ο ίδιος παίχτης, βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ανάγκασε τον Μανωλά να τον ανατρέψει, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, το εκτέλεσε εύστοχα, φτάνοντας τα 8 γκολ σε 19 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας της Εύβοιας.

Έπειτα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, για τα επόμενα 20 λεπτά, όμως σταδιακά ‘έπεσε’ ο ρυθμός τους και όπως είναι φυσιολογικό, δεν είχαν την ίδια απόδοση, μ’ αυτήν στην αρχή της επανάληψης. Οι Χανιώτες δειλά-δειλά, άρχισαν να ξαναγίνονται επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και έτσι στο 82′ έφτασαν κοντά στο να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όταν μετά από πάσα του Χατζηισαΐα, πήρε την μπάλα -λίγο έξω απ’την μικρή περιοχή και πλάγια- ο Λουκίνας, ο οποίος έκανε ένα πλασέ, που δυσκολεύτηκε να αποκρούσει ο Αθανασόπουλος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής -αυτήν την φορά- έφτασε κοντά στο να πάρει ‘κεφάλι’ στο σκορ, όταν μετά από τροφοδότηση του Σταματή, ο Κρητικός έκανε σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ απ’το κάθετο δοκάρι των αμυνόμενων. Γενικά το παιχνίδι, όσο πλησιάζαμε προς την λήξη, γινόταν όλο και πιο ανοιχτό, με τις δύο ομάδες, να φαίνεται πως δεν είχαν στόχο, να διαφυλάξουν -έστω- τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά να τα δώσουν όλα -ρισκάροντας- για το ‘τρίποντο’. Σ’ αυτήν την ‘ρώσικη ρουλέτα’, με την μπάλα πάνω-κάτω, νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Χανίων, όταν σε κόντρα επίθεση -στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων- ο Κονσταντίνοφ, που βρέθηκε λίγο έξω απ’την μεγάλη περιοχή και πλάγια, πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας προς το κεφάλι του Πάγκαλου και εκείνος -λίγο πιο πίσω απ’την ‘άσπρη βούλα’- έπιασε υποδειγματική καρφωτή κεφαλιά, που δεν μπόρεσε ν’ ανακόψει την κατεύθυνση της προς αριστερό άκρο του τέρματος του, ο Αθανασόπουλος.

Ο κ. Γράφας αναφέρθηκε στην διαχείριση των άσχημων αποτελεσμάτων, που χρειάζεται να κάνει η ομάδα
του, τονίζοντας ότι ‘…η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα έχει έναν πατέρα, τον προπονητή… στην ήττα πρέπει να είσαι δυνατός και να βγεις μπροστά…’. Ακόμη μίλησε για ‘πόλεμο’ κατά του Ηρακλή, λέγοντας πως ‘…θα ήθελα να σταθώ στην ομάδα και τη διοίκηση, που έχουν κάνει τα Ψαχνά και την Εύβοια περήφανη… κάποιοι πρέπει να πάψουν να την πολεμούν και να την πυροβολούν… είναι αμαρτία από τον Θεό…’. Απ’ την πλευρά του ο κ. Σεροπιάν- πάρα τις επίμονες ερωτήσεις που του έγινα- ουσιαστικά δεν σχολίασε το σκληρό παιχνίδι των αθλητών του, ενώ υποστήριξε, ότι η διαιτησία ευνόησε -λίγο- την γηπεδούχο ομάδα.

Ηρακλής Ψαχνών (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Παληγεώργος, Τζανής, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος,
Πατσατζόγλου, Γκεμίσης (88′ Ντελέκος), Μπουμάλ, Κρητικός, Ντάνιελ (74′ Τσούτσης), Σταματής.

Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Πυθαρούλης, Παπατζίκος (90′ Σκάρος), Μανωλάς, Γκούμας, Πότσι, Καμπλιώνης (56′ Χατζηισαΐας), Πάγκαλος, Τσάτσος (75′ Κονσταντίνοφ), Λουκίνας.

Πάρα την ήττα του, ο Ηρακλής παραμένει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, απέχοντας πλέον τρεις
βαθμούς απ’ την Κέρκυρα (που πήρε σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία απ’τον Ολυμπιακό Βόλου) και την
Νίκη Βόλου (σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Αιγίνιο), που προπορεύονται. Την Κυριακή, ο Ηρακλής θ’ αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη, μ’ αντίπαλο τον συνονόματο του ‘γηραιό’ της πόλης, που με την σημερινή μεγάλη νίκη στον Ταύρο, έχει μπει και αυτός δυνατά στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη τριάδα.

Αναλυτικά τ’αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και πρόγραμμα της 9ης:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 1-2, Αιγινιακός-Νίκη Βόλου 0-1, Φωστήρας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 0-1, Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 0-0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νίκη Βόλου 16, Κέρκυρα 16, Ηρακλής Ψαχνών 13, Ολυμπιακός Βόλου 13, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 12, Χανιά 11, Φωστήρας 9, Αιγινιακός 9.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η-11/5/2014): Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ηρακλής Ψαχνών, Φωστήρας-Αιγινιακός, Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου, Χανιά-Κέρκυρα.

Πηγή: matiestaspor.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (2/8/2020)

eviasports

Δρομείς Εύβοιας: ‘Αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των αθλουμένων δημοτών!’

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (23/3/2019): Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Κεραυνός Χαλκίδας 2-1 (photos)

Δημήτρης Νικολάου