Αγαπημένα ΡΟΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα στις δύο πρώτες κατηγορίες της Γερμανίας

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) γνωστοποίησε, σε ανακοίνωσή της, ότι έχουν βρεθεί 10 κρούσματα κορονοϊού σε περισσότερα από 1.700 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους 36 επαγγελματικούς συλλόγους της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος αυτός έγινε ενόψει της επικείμενης έναρξης των ομαδικών προπονήσεων για τους συλλόγους, ενώ εξετάστηκαν για κορονοϊό οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο των συλλόγων σε Bundesliga και Bundesliga 2.

Η DFL δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ούτε τους συλλόγους τους και τόνισε ότι τα κρούσματα αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές. «Τα αντίστοιχα μέτρα, για παράδειγμα η απομόνωση των πασχόντων, πάρθηκαν απευθείας από τους συλλόγους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των τοπικών υγειονομικών αρχών» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

Το γερμανικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η Κολωνία ανακοίνωσε την Παρασκευή τρία θετικά κρούσματα, τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, την ώρα που οι υπόλοιποι παίκτες συνέχιζαν να προπονούνται. Η DFL έχει υποβάλει σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, το οποίο περιλαμβάνει συχνή εξέταση των παικτών, αλλά δεν προβλέπει καραντίνα για ολόκληρες ομάδες, στην περίπτωση θετικών ελέγχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός για την επανέναρξη της Bundesliga προέβλεπε την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα μέσα στο Μάιο, ωστόσο γι’ αυτό απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Έτσι, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης το θέμα με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, την ώρα που η χώρα χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Πηγή: amna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κριεζά-Αυλίδα 0-4

Κώστας Λαγός

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): ΑΕ Χαλκίδας/Έξω Παναγίτσα-Προποντίδα 1-2

Κώστας Λαγός

Όλυμπος Γυμνού: Στη διάθεση των φιλάθλων οι κάρτες μέλους

Κώστας Λαγός