EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

1992: Ολυμπιακός Χαλκίδας-Λήλας Βασιλικού 2-0

Έλλειψή προσαρμογής στις αγωνιστικές συνθήκες του πρώτου ουσιαστικά ντέρμπυ του πρωτοπόρου Λήλα. Ο Ολυμπιακός Χαλκίδας ξαναβρίσκοντας σ’ ένα κρίσιμο, όπως το χθεσινό παιχνίδι την χαμένη του αυτοπεποίθηση κατάφερε ύστερα από έξοχη εμφάνιση του συνόλου των ποδοσφαιριστών του, να αναχαιτίσει την βαθμολογική επέλαση του Λήλα και να ξαναβρεθεί στα ‘νώτα’ της εμπροσθοφυλακής των προπορευόμενων βαθμολογικά. Με πτοημένο το ηθικό στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν άριστα το ‘ψυχολογικό κενό’ των αντιπάλων τους και με μεστό χρονικά και ουσιαστικό σε αποτέλεσμα παιχνίδι κατάφεραν να υπερισχύσουν και αγωνιστικά, περιορίζοντας τους αντιπάλους τους σ’ ένα παθητικό ρόλο με εμφανή κάποια σημεία ηττοπάθειας και συγκεκριμένα:

-Βεβιασμένες κινήσεις και τυφλές αποκρούσεις απ’ τους αμυντικούς, στοιχεία που συνέτειναν σε μια γενική αποσταθεροποίηση στο νευραλγικό αυτό χώρο.

-Απρόσωπο κέντρο, χωρίς επιθετικούς σχεδιασμούς και εύκολες λύσεις στις τελικές πάσες που σίγουρα δεν υπήρχαν για να δημιουργήσουν τελέσφορες καταστάσεις. Ο Γ. Αρβανίτης ο πλέον δραστήριος και κινητικός παίκτης της μεσαίας γραμμής, χωρίς βέβαια επιτελικές προσπάθειες αλλά παρενοχλούσε και καθυστερούσε τους αντιπάλους κεντρώους, που σίγουρα είχαν υπεροπλία σ’ αυτό το χώρο.

-Στην επίθεση, τραγικά αδιέξοδα. Ο Γουντσιώτης ήταν αδύνατον να ‘εμβολίσει’ την αντίπαλη αμυντική γραμμή, ενώ οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί με στενή επιτήρηση αχρήστευσαν ουσιαστικά το πολύ επικίνδυνο σουτ που αναμφισβήτητα διαθέτει. Ο έτερος επιθετικός Γκούμας έδωσε μάχες κύρια με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ήταν όμως απελπιστικά μόνος και γρήγορα σχετικά ‘παρέδωσε τα όπλα’.

Μ’ όλα τα παραπάνω αγωνιστικά ‘πλην’ για τον πρωτοπόρο Λήλα, ο Ολυμπιακός Χαλκίδας βρέθηκε ευθύς εξαρχής σε πλεονεκτική θέση. Υπερίσχυσε σε ένταση και δυναμισμό. Είχε πάθος για τη νίκη. Ήταν μια ενδεκάδα με ‘εγκεφαλική υπεροχή’ σ’ όλους τους χώρους, όπου και η αμυντική γραμμή, μπορούσε με σωστές μακρινές μπαλιές να συντελεί σε ‘πρώτο χρόνο’ στην ανάπτυξη επιθετικών πρωτοβουλιών.

Η μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων ήταν το ‘κέντρο προγραμματισμών’ απ’ όπου εκκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες.

Τέλος, οι επιθετικοί των γηπεδούχων ευέλικτοι και αεικίνητοι δυσκόλεψαν αφάνταστα τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση της νίκης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις και σε γενικές γραμμές δεν ικανοποίησε τους δύο χιλιάδες φιλάθλους, που πραγματικά κατέκλυσαν τα πέριξ του γηπέδου ‘Βούρκου’. Η επανάληψη ήταν ποιοτικά ανώτερη και σ’ αυτό συνετέλεσε η κατακόρυφη αγωνιστική άνοδος των ερυθρολεύκων που πύκνωσαν τις επισκέψεις τους στο χώρο ευθύνης των αντιπάλων αμυντικών.

Ολυμπιακός Χαλκίδας

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:

 • Στο 9′ φοβερό λάθος του Τριανταφύλλου, ο Σακκής επωφελείται και προλαμβάνει την επιστροφή του Τσινά σημαδεύοντας εύστοχα την αριστερή γωνία του και 1-0.
 • Στο 21′ κακή συνεννόηση Τσινά-Παπαγεωργίου, ο Μαστραγγελής δεν επωφελείται.
 • Στο 23′ ο Αυλωνίτης βγαίνει στην ‘πλάτη’ της άμυνας των γηπεδούχων όμως ο επόπτης Τζανετέας ανακόπτει τη φάση αναίτια σαν οφσάιντ.
 • Στο 41′ ο Γιαννούτσος κάτοχος της μπάλας εξαπολύει δυνατό σουτ ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
 • Στο 46′ ο Καρατζάς εφορμά σέντρα προς Σακκή και Ζώγας σωτήρια κόρνερ.
 • Στο 50′ ο Γκούμας μέσα στην περιοχή ‘κοντράρεται’ με τον Βελή και βρίσκεται στο έδαφος. Ο διαιτητής κ. Σουλιμάς ορθά δίνει συνέχεια στον αγώνα.
 • Στο 52′ ο Κεβρεκίδης από ελεγχόμενη θέση σημειώνει τέρμα, όμως ακυρώνεται με την παρέμβαση επόπτη. Στην φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
 • Στο 63′ ο Μαστραγγελής μετά από άψογο κοντρόλ επιχειρεί δυνατό σουτ που εξουδετερώνει ο Τσινάς.
 • Στο 64′ ο Δημητρίου βαθιά μπαλιά, που βρίσκει ανέτοιμη τη δεξιά πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Ρούσης ταχύτατα, πλασάρει εύστοχα τον Τσινά και 2-0.
 • Στο 88′ ο Μασταγγελής συνδυάζεται έξοχα με τον Σακκή, όμως το σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος είναι αδύναμο και ο Τσινάς αποκρούει.
 • Στο 90′ τραγικό λάθος του Παπαγεωργίου, ο Ρούσης παρεμβάλλεται, όμως ο Τσινάς παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Η συλλογική απόδοση των ερυθρολεύκων κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Μ’ αυτό το δεδομένο δεν είναι εύκολο να διακρίνεις ατομικά ενός εκάστου των ποδοσφαιριστών. Όμως προσωπικά η απόδοση των Μαστραγγελή-Σακκή-Κεβρεκίδη και Γιαννούτσου. Έξοχη όμως ήταν η απόδοση και των υπολοίπων.

Απ΄ την ηττηθείσα ομάδα ξεχώρισαν για το δυναμικό και ψυχωμένο παιχνίδι τους οι Χιώτης-Παπαγεωργίου αλλά και ο Αυλωνίτης, η αντικατάσταση του οποίου έγινε δεκτή με δυσαρέσκεια για τους φίλους του Λήλα. Προσπάθησε ο Αρβανίτης. Μέτριοι έως κακοί οι υπόλοιποι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εξαίρετη η διαιτησία του Μεσσήνιου κ. Σουλίμα. Άψογος και επιβλητικός ο διαιτητής του χθεσινού αγώνα. Με λάθη όμως οι παρεμβάσεις των εποπτών Τζανετέα-Μπεδή και ιδιαίτερα του πρώτου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ζώγας (16′), Καρατζάς (44′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ράζος, Δημητρίου, Κουκουβίνος, Βελλής (75′ Χριστοδούλου), Λάμπρου, Κεβρεκίδης, Ρούσης, Γιαννούτσος, Μαστραγγελής, Σακκής, Καρατζάς (62′ Πατρίκας).

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Τσινάς, Παπαγεωργίου, Αυλωνίτης (60′ Σαλλής), Χιώτης, Ζώγας, Τριανταφύλλου (82′ Μπέτσας), Σταύρου, Αρβανίτης, Γκούμας, Κώτσιας, Γουντσιώτης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αμφιάλη-Προποντίδα 3-0, Άρης Νεάπολης-Δόξα Ασπρόπυργου 3-1, Κερατσίνι-Μοσχάτο 1-0, Δραπετσώνα-Μανδραϊκός 1-0, Κάνηθος-Ταμυναϊκός 0-1, Περαμαϊκός-Ατρόμητος 2-1, Ολυμπιακός Χαλκίδας-Λήλας Βασιλικού 2-0, Αίας Σαλαμίνας-Ηρακλής Ελευσίνας 2-0, Ηρακλής Νίκαιας-Μαύρος Αετός 1-1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κερατσίνι 14, Λήλας Βασιλικού 13, ΕΑΝ 13, Αμφιάλη 12, Μανδραϊκός 12, Μαύρος Αετός 10, Ολυμπιακός Χαλκίδας 9, Περαμαϊκός 9, Δραπετσώνα 9, Ταμυναϊκός 8, Ηρακλής Ελευσίνας 6, Ατρόμητος Πειραιά 5, Προποντίδα 5, Δόξα Ασπρόπυργου 4, Αίας Σαλαμίνας 4, Ηρακλής Νίκαιας 1, Κάνηθος 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Προποντίδα-Δόξα, Μοσχάτο-Αμφιάλη, Μανδραϊκός-Άρης Νεάπολης, Ταμυναϊκός-Κερατσίνι, Ατρόμητος-Δραπετσώνα, Λήλας-Κάνηθος, Ηρακλής Ελευσίνας-Περαμαϊκός, Μαύρος Αετός-Ολυμπιακός, Ηρακλής Νίκαιας-Αίας Σαλαμίνας.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ (4ος ΟΜΙΛΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Γουντσιώτης (Λήλας)

4 ΓΚΟΛ: Γκούμας (Λήλας)

3 ΓΚΟΛ: Καρατζάς (Ολυμπιακός)

2 ΓΚΟΛ: Γιαννάκης, Κηρύκος Παν. (Προποντίδα), Ντόβολης, Παρασκευάς Δ. (Ταμυναϊκός)

1 ΓΚΟΛ: Θάνος, Τριανταφύλλου Π., Αγγελάτος, Κουκουβίνος (Προποντίδα), Μπόκαρης (Ταμυναϊκός), Σταθαράς, Μπούρος, Γκίκας, Ρούσσης, Σακκής (Ολυμπιακός), Ράπτης, Καμπιώτης (Κάνηθος), Μαρίνος, Χιώτης, Παπαγεωργίου (Λήλας)

ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ 26/10/1992

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕ Ληλαντίου: Εθελοντική αιμοδοσία

Κώστας Λαγός

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ (Κ17): Επικράτηση μετά από 120′ στα πέναλτι! (Εύβοια-Κέρκυρα 3-0 (πέν., κ.δ. & παρ.: 1-1))

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα & διαιτητές (4/1)

Κώστας Λαγός