EVIASPORTS Α' ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΣΚΑΣΕ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Γ' ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ

Αισιοδοξία για επιστροφή στην αγωνιστική δράση!

Η πανδημία του κορωνοϊού ακολουθεί φθίνουσα πορεία στη χώρα μας και τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επιφάνεια η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε αθλητικό πλαίσιο και όσο αφορά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ώστε να ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα, αυτό φαίνεται να κερδίζει διαρκώς πόντους μετά την ομαλή κατάσταση στη χώρα ιδίως τις τελευταίες μέρες.

Η απόφαση της ΕΟΚ όσο αφορά τα Εθνικά (κάτω από την Α2) και κατ’ επέκταση τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, όμως όπως σας είχαμε γράψει και πριν από λίγες μέρες είναι ξεκάθαρη η πρόθεση για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων καθώς ήδη έχουν γίνει στις περισσότερες διοργανώσεις τα 4/5 των πρωταθλημάτων.

Το αισιόδοξο σενάριο των τελευταίων ημερών, κάνει λόγο για πιθανή έναρξη προετοιμασίας των ομάδων στα μέσα Μαΐου ώστε από τον Ιούνιο να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση.

Αν μη τι άλλο πάντως, ακόμα και αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, που αυτή τη στιγμή μοιάζει το πιθανότερο και ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις, αυτές δεν πρόκειται να γίνει με τους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Είναι ξεκάθαρο, πως σε μια τέτοια περίπτωση οι υπόλοιποι αγώνες όλων των κατηγοριών θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, με συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων που θα εισέρχονται σε αυτούς.

Ακόμα, δεν αποκλείεται, οι αγώνες να διεξαχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να ”κερδίσουν” τον χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων κανονικής διάρκειας θα υπάρχει χρονικό περιθώριο για διεξαγωγή playoffs.

Η απόφαση ανήκει ξεκάθαρα στην ΕΟΚ, που μέχρι στιγμής κρατάει στάση αναμονής περιμένοντας να δει τις εξελίξεις της πανδημίας. Αναμένεται πάντως πως στις αρχές Μαΐου θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που θα έχει να κάνει με το πότε θα δοθεί το ελεύθερο από την Πολιτεία, ώστε έστω και με περιοριστικούς όρους, να τεθούν σε λειτουργία οι αίθουσες των κλειστών γυμναστηρίων.

Στην αισιοδοξία που επικρατεί πάντως, ήρθε να προστεθεί το πρωί της Τρίτης και η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που μεταξύ άλλων δήλωσε στην ΕΡΤ: ”Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες”.

Θυμίζουμε, πως ακόμα για την ολοκλήρωση των Εθνικών (με συμμετοχή ομάδων της περιφέρειας) και τοπικών πρωταθλημάτων απομένουν οι ακόλουθες αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια των διοργανώσεων:

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (Έσπερος Λαμίας-Λοκρός Αταλάντης) 9 αγωνιστικές

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (Ερμής Σχηματαρίου, ΧΒΑ, Άρης Θηβών) 8 αγωνιστικές

Α’ ΕΣΚΑΣΕ 5 αγωνιστικές

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ) 1 αγωνιστική

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ) 2 αγωνιστικές & 2 εξ αναβολής αγώνες

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ 4 αγωνιστικές σε α’ & β’ όμιλο, 6 αγωνιστικές σε γ’ όμιλο

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 7 αγωνιστικές

ΠΑΙΔΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ) 3 αγωνιστικές

ΕΦΗΒΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ) 1 εξ αναβολής αγώνας

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 1 αγωνιστική

ΝΕΑΝΙΔΩΝ (έχει ολοκληρωθεί)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο Εύβοιας: Κλήρωση τρίτης φάσης στις 23/9

Κώστας Λαγός

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ: Σύλλας-Λοκρός 36-45

Παναγιώτης Νικολάου

Ατρόμητος Αλιβερίου: Ολοκληρώθηκε το camp ‘Βασίλης Χατζηπαναγής’ (photos)

eviasports