EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ ο Φώτης Ιωαννίδης (videos)

Ο ΠΑΟΚ έχει στο στόχαστρο του τον διεθνή με την Εθνική Νέων Φώτη Ιωαννίδη, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

Ο 20χρονος στράικερ ανανέωσε τον Μάρτιο του 2019 ως του 2022 με τον Λεβαδειακό, προκειμένου η ομάδα της Βοιωτίας να μπορέσει να τον πουλήσει σε καλύτερη τιμή και να εξασφαλίσει ότι θα έχει εκείνη το πάνω χέρι για το μέλλον του.

Η περίπτωση του Ιωαννίδη βρίσκεται στο «μπλοκάκι» των Τζένοα, Σπέτσια και ΣΠΑΛ, πέρσι ενδιαφέρθηκαν γι’ εκείνον τόσο η Χαρτς όσο και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα ήθελαν και την ΑΕΚ να μπαίνει στο κόλπο της απόκτησής του. Το ενδιαφέρον των πρωταθλητών για τον ταλαντούχο επιθετικό δεν είναι τυχαίο αφού πρόκειται για έναν ταχύτατο ποδοσφαιριστή με καλή σωματοδομή (1,86μ) και τεχνική κατάρτιση, που αγωνίζεται στη θέση «9».

Είναι γνωστό πως στον ΠΑΟΚ θέλουν να επενδύσουν σε νέους ποδοσφαιριστές και οι προδιαγραφές του Ιωαννίδη είναι ιδανικές για το συγκεκριμένο πλάνο. Φέτος, ο γεννημένος στη Χαλκίδα άσος μετρά 5 γκολ σε 19 συμμετοχές στη Super League 2 ενώ συνολικά στην καριέρα του και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη 44 συμμετοχές και οκτώ γκολ με τη φανέλα της ομάδας από τη Βοιωτία. Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ομάδα, ο Ιωαννίδης έχει 10 συμμετοχές και τρία γκολ με την Εθνική Νέων ενώ φόρεσε μία φορά και τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων.

Το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής και συγκεκριμένα στην ομάδα Κ17 του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2017 προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού στις 25 Οκτωβρίου 2017 στο Κύπελλο Ελλάδας και στις 27 Νοεμβρίου 2017 στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2018, σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε μία εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο και αποτέλεσε τον δεύτερο κατά σειρά νεότερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία.

Τελευταίο γκολ του Έλληνα επιθετικού ήταν στις 21 Φλεβάρη και την εντός έδρας νίκη του Λεβαδειακού κόντρα στη Δόξα Δράμας, όταν στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χαλκιδαίος φορ ισοφάρισε το ματς.

Ο Φώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 2000 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, με τον οποίο αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ευβοίας και στη συνέχεια συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πράσινη φανέλα.

Στα 20 του χρόνια, λοιπόν, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ιωαννίδης: Ελκυστικό το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ

Ο Φώτης Ιωαννίδης προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς ο πατέρας του είναι ο Βασίλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που έκανε καριέρα κυρίως σε Ολυμπιακό (1993-1997) και Πανιώνιο (1997-1999).

Το γεγονός πως ο πατέρας του έχει περάσει από τους «ερυθρόλευκους» δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα του Πειραιά έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του. Μάλιστα, ο νεαρός στράικερ είχε περάσει ως πιτσιρικάς από το Ρέντη και τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, ωστόσο το 2014 αποχώρησε λόγω διαφωνίας της οικογένειάς με τους τότε υπευθύνους της ακαδημίας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ιωαννίδης κοιτάει όλες τις πιθανές περιπτώσεις και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ. Αυτό, που τον απασχολεί είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής στη νέα του ποδοσφαιρική στέγη και έχει ενημερωθεί ότι ο Δικέφαλος θέλει τη νέα σεζόν να βασιστεί και σε νεαρούς παίκτες και να βοηθήσει στην αγωνιστική τους πρόοδο.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΤΑΚΗ: Οι διαιτητές με Ελασσόνα (31/10)

Κώστας Λαγός

Αμαρυνθιακός: Δύο αποδεσμεύσεις από το ρόστερ

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): ΠΑΠΕΛ-Αίαντας Αυλίδας 75-57

Παναγιώτης Νικολάου