Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) πρόκειται να δώσει σε 140 συλλόγους από τα κατώτερες κατηγορίες αλλά και στις ομάδες γυναικών, ένα εφάπαξ ποσό που θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν από την κρίση που προκλήθηκε από το νέο κορωνοϊό. Το ποσό των 19 εκατομμύρια ρεάλ (3,3 εκατομμύρια ευρώ) θα πάνε σε 88 συλλόγους στην τρίτη και τέταρτη κατηγορία πρωταθλημάτων ανδρών και στις 52 ομάδες στις δύο πρώτες κατηγορίες γυναικών.
«Ζούμε μέσα από μια πρωτοφανή στιγμή παγκόσμιας κρίσης, της οποίας η επέκταση και οι συνέπειες είναι ακόμα ανυπολόγιστες», δήλωσε ο πρόεδρος της CBF, Ροτζέριο Κάμποκλο. «Είναι επομένως απαραίτητο να ενεργούμε υπεύθυνα. Στόχος μας με αυτά τα μέτρα είναι να παρέχουμε άμεση και άμεση βοήθεια».
Κάθε ομάδα στην τρίτη σειρά Serie C θα πάρει 200.000 ρεάλ, ενώ καθεμιά από τις 68 ομάδες της Serie D θα λάβει 120.000 ρεάλ. Οι 16 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας γυναικών θα λάβουν 120.000 ρεάλ και 50.000 ρεάλ θα πάνε σε κάθε μία από τις 36 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Κάθε μία από τις ομοσπονδίες των πολιτειών, που είναι μέλη της CBF θα πάρει 120.000 ρεάλ.
Όλοι οι σύλλογοι απαλλάσσονται από τα τέλη που καταβάλλονται κανονικά για μεταγραφές, πρόσθεσε η CBF.
Η Βραζιλία έχει καταγράψει 12.056 κρούσματα κορωνοϊού και 553 θανάτους έως τη Δευτέρα.
Πηγή: amna.gr