EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανήσυχοι οι ξένοι στη Νικαράγουα για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης

Το πανεπιστήμιο “Imperial College” του Λονδίνου, έδωσε στη δημοσιότητα μία ιδιαιτέρως ανησυχητική μελέτη, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και την Νικαράγουα, μία από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη, όπου η κυβέρνηση δεν έχει λάβει δραστικά περιοριστικά μέτρα και -μεταξύ άλλων- η ποδοσφαιρική δράση συνεχίζεται κανονικά.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η Covid-19 θα σκοτώσει περίπου 24.000 ανθρώπους στη Νικαράγουα, μία χώρα με πληθυσμό 6,4 εκατομμύρια κατοίκους. Προς το παρόν και όπως προκύπτει από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, στη Νικαράγουα έχουν βρεθεί μόλις τέσσερα κρούσματα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Μπορεί οι κινηματογράφοι να είναι κλειστοί, ωστόσο το μπέιζμπολ που είναι το λαοφιλέστερο παιχνίδι στη χώρα, αλλά και το ποδόσφαιρο, συνεχίζονται κανονικά. Οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για το επόμενο 14ήμερο, όμως παρ΄ όλα αυτά, οι φίλαθλοι βρίσκουν τρόπους να παρακολουθήσουν τα ματς, είτε στην καρότσα φορτηγών, είτε πάνω σε δένδρα και σε λόφους! Μοιραία, οι ξένοι παίκτες που αγωνίζονται σ΄ αυτήν την μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

Ένας απ΄ αυτούς, είναι και ο Πάμπλο Γκαγέγο. Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός, που το 2006 πέρασε και από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος στη Λάρισα για έξι αναμετρήσεις και με απολογισμό ένα γκολ.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι γεμάτα και δεν είμαστε περιορισμένοι. Εάν συμβεί αυτό, ο κόσμος θα λιμοκτονήσει επειδή δεν θα έχει χρήματα», περιγράφει ο έμπειρος άσος, ενώ ο Μπερνάρντο Λαουρέϊρο αρνήθηκε να παίξει: «Η υγεία μας και αυτή των παιδιών μας πρέπει να υπερισχύει όλων». Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ουρουγουανός άσος της Ντιριανγκέν είχε αγωνισθεί φορώντας προστατευτική μάσκα και χειρουργικά γάντια, διαμαρτυρόμενος για όσα συμβαίνουν στη Νικαράγουα.

«Υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι άνθρωποι μολυσμένοι, αλλά η κυβέρνηση το κρύβει, έτσι ώστε να μην ανησυχεί ο πληθυσμός», δηλώνει ο Αργεντινός άσος, Λεάντρο Φιγκερόα, αποκαλύπτοντας πως μέλη της οικογένειας του, που εργάζονται σε νοσοκομείο του είπαν πως τα κρούσματα είναι πολλά.

Πιo δραστικά, αντέδρασε ο 32χρονος Μεξικανός, Χοσέ Γκόμες, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του: «Δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την υγεία μου. Θεωρώ ότι είναι πολύ παθητικοί απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, δεν το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα. Αισθάνομαι πιο ασφαλής στο σπίτι. Η οικογένειά μου ανησυχεί λιγότερο».

Πηγή: amna.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Απέκτησε τον Αλ. Ρέντζο

Κώστας Λαγός

ΑΟ Αυλίδας: Δύο ακόμη προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό

Κώστας Λαγός

Ν. Τζώρτζογλου: ‘Πρόεδρος και διοικηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ’

eviasports