ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

ΑΟ Χαλκίς (30/8/1988): Λίγο πριν την ‘παράδοση’ στον ‘Σύνδεσμο Φιλάθλων’

Ο Σπύρος Αλεξάνδρου, έχει κάνει γνωστή την παραίτηση του σ’ όλους. Μια ‘σκυταλοδρομία’ παράδοσης της διαχείρισης της εξουσίας, έχει αρχίσει από ‘διοίκηση’ σε ‘διοίκηση’, όπου εναλλάσσονται τα πρόσωπα με την κρίση να παραμένει και ν’ απειλεί αυτή καθ’ εαυτή την υπόσταση του συλλόγου. Ο Βαγγέλης Μουρτοπάλλας έχει παραλάβει απ’ τον Σπύρο Αλεξάνδρου και επιχειρεί μια ύστατη προσπάθεια ν’ αποκαταστήσει την τάξη και την ηρεμία στο σύλλογο. Η τοποθέτηση του στη Γενική Συνέλευση της 30-8-1988 έχει κύριους αποδέκτες τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Φιλάθλων, που φέρονται και ως ενδιαφερόμενοι ν’ αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου. Αυτό θα συμβεί λίγο αργότερα:

‘Ο υποβιβασμός υπήρξε λυπηρό γεγονός για όλους μας. Μέσα απ’ την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με στόχο τη διατήρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ικανοποιητικό επίπεδο. Πρώτο μέλημα μας το ‘ξεσκαρτάρισμα’ των ‘λεγεωνάριων’ και η προώθηση νέων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, όπως ο Τοκπασίδης, ο Τσεμπελίκος, ο Χροναίος, ο Μίχος και άλλοι.

Μαζί με τον συνεργάτη μου Γιάννη Κορωναίο, αναλάβαμε ‘εκστρατεία’ για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδος σ’ όλη την Εύβοια, ήδη απ’ τον μήνα Μάιο. Η ανταπόκριση ήταν σχετική απ’ τα Ευβοϊκά σωματεία. Πήραμε ποδοσφαιριστές με βάση την ποδοσφαιρική τους αξία αλλά και το ήθος. Οι προοπτικές ήταν καλές, όμως προσωπικά έχω την ευθύνη για την πρόσληψη ενός προπονητή, του Δημήτρη Χριστοδούλου, που κρίθηκε απ’ τη διοίκηση ανεπαρκής. Υπήρξε απαίτηση των συνεργατών μου και απολύθηκε για να μη ‘χρεωθεί’ το πρόβλημα η επόμενη διοίκηση, που θα προέλθει απ’ τις αρχαιρεσίες. ‘Κλείσαμε’ χωρίς να θέλουμε να δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση, τον έμπειρο και παλιό διεθνή Χρήστο Ναλμπάντη. Προχωρήσαμε σε παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών:

  • Ο Τάσος Ταυταρίδης, ήθελε να αλλάξει περιβάλλον και έκανε χρήση της 8ετίας του.
  • Ο Γιώργος Κεραμιδάς και ο Μιχάλης Κουλούρης, πίεζαν αφόρητα απ’ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και τους δώσαμε την ευκαιρία να συνεχίσουν την καριέρα τους, σε μεγαλύτερους για την εποχή συλλόγους.

Συμπαράσταση από πουθενά σε τελική ανάλυση, αλλά και ‘πόλεμος λάσπης’ απ’ τον Σύνδεσμο Φιλάθλων, νέους και παλιούς παράγοντες με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης. Πέρασα και εγώ απ’ αυτό το χώρο, αλλά συνεργάστηκα εποικοδομητικά με όλες τις διοικήσεις για το καλό της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση δεν διεκδικώ το ‘αλάθητο’, αλλά πιστεύω ότι όλες μου οι ενέργειες και βέβαια των συνεργατών μου, ήταν προς την κατεύθυνση να ωφεληθεί η ομάδα.

Δεν θα είμαι υποψήφιος σ’ αυτές τις αρχαιρεσίες, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση και δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστώ για κάθε ζήτημα αν το ζητούσαν οι ίδιοι. Ο Α.Ο. ‘Χαλκίς’ είναι ΙΔΕΑ και όχι ΤΣΙΦΛΙΚΙ του κάθε κενόδοξου διοικητικού παράγοντα…’.

ΑΟ Χαλκίς 1987-88: Από αριστερά, πάνω: Κουλούρης, Βαγενάς, Δεληγιώργης, Τζοτζόκος, Ταυταρίδης, Σταθαράς, κάτω: Κουφόπουλος, Φίστης, Μυστριώτης, Κουτρούμπας, Σύρτης.

Πηγή: Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το Ολυμπιακός Χαλκίδας-Θύελλα Κοντοδεσποτίου

Κώστας Λαγός

Αρτάκη: Φιλικό με Τριγλία & απονομή κυπέλλου πρωταθλητή

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Ακαδημία Ερέτριας-Ακαδημία Αρτάκης

Κώστας Λαγός