BLOGS ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Στήλες

Θανάσης Κούτος: ‘Γιατί παππού;’

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

‘Γιατί παππού;’

..Τα προσφυγόπουλα… ‘σηκώνονται και πέφτουν…’ και πάλι …’ξανασηκώνονται και ξαναπέφτουν…’. ‘Ρώτησε’ τον παππού, ο εγγονός, γεμάτος απορία και θλίψη στο βλέμμα, παρακολουθώντας τις εικόνες απ’ την τηλεόραση στα διαδραματιζόμενα των ημερών γεγονότα του Έβρου.

‘Να κάποιοι κακοί άνθρωποι…’ και συνέχισε υποδαυλίζοντας το ακροατήριο και καθυποβάλλοντας ή καθυποτάσσοντας αν θέλετε τους παρευρισκομένους μέσα από οχετό ύβρεων για την Ελλάδα και τους Έλληνες, κάνοντας χρήση του ωμού ακατέργαστου λεξιλογίου, που συνήθως χρησιμοποιεί και που φαίνεται λειτουργεί ως δραστική ουσία άμεσης απορρόφησης-στρέβλωσης της κοινής γνώμης περί τα τεκταινόμενα…

Έτσι και προσφάτως εμφάνισε εαυτόν ‘φιλάνθρωπον και ελεήμονα… και ειρηνοποιόν…’ εξού’ και ‘κλάδον ελαίας’ βαφτίζοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Β. Συρία και άλλες εκφράσεις συναφείς της ηπιότητας και της ευγένειας, στέλνοντας ταυτόχρονα βόμβες στους προς Νότον γείτονες, καπνογόνα και χημικά στους προς δυσμάς.

Προς δυσμάς λοιπόν οι Έλληνες σε μια διαχρονική πάλη ενάντια στους κατακτητές Πέρσες, Ρωμαίους, Ενετούς, Τούρκους, των μακρινών προγόνων μας και τους Γερμανούς πατεράδων και παππούδων μας, του Γ’ Ράιχ και του Φύρερ. Και προς Ανατολάς, οι Τούρκοι, φύλλα Μογγολικά, πολεμοχαρή και βάρβαρα, που εκστρατεύοντας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έφθασαν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κατισχύοντας των ντόπιων πληθυσμών, μέσα από προσμίξεις με Αραβόφωνους πληθυσμούς, πρωτοξαδέλφια των Τατάρων, εισβάλλουν ανατρέποντας την δεσπόζουσα εκείνων των εποχών Βυζαντινή Αυτοκρατορία, κουρσεύοντας τον ατίμητο πολιτισμό της και επιβάλλοντας τα σκοτάδια.

Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και ύστερα οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Έλληνες Μικρασιάτες και επί των ημερών μας, οι Κούρδοι, οι Σύριοι, οι Λίβυοι. ‘Σαλαμοποίηση’ λαών και Εθνών υπό την ‘ένοχη σιωπή’ των ισχυρών αυτής της γης.

Υπουργοί της γείτονος προπαγανδίζουν ‘δικές μας θάλασσες’ και ‘Γαλάζιες Πατρίδες’… Βλέπετε είχαν και στην Μογγολία τούτα τα ‘περίβλεπτα αγαθά’ και τα απώλεσαν..!

Κομπάζουν για ‘κονσερβοποιήσεις’ στον Σαγγάριο των Ελλήνων στρατιωτών και αγνοούν ότι μια ολόκληρη αυτοκρατορία ‘σαρώθηκε’ κυριολεκτικά από μια ολιγάριθμη στρατιά ξυπόλητων επαναστατών, εκκινώντας απ’ την Καλαμάτα και φθάνοντας στην ‘Κόκκινη Μηλιά’ λίγες δεκάδες χιλιόμετρα απ’ την Άγκυρα..!

Κομπάζουν για ‘πνιγμό’ στο Αιγαίο και γνωρίζουν πολύ καλά, ότι άμαχους, παιδιά, γυναίκες και γέροντες ‘εξώθησαν’ στον υγρό τάφο, αφού ο στρατός μετά την εντολή των κυβερνώντων της Αθήνας, έσπευσε έγκαιρα σε τακτική υποχώρηση και απομάκρυνση δια της θαλάσσης.

Για την συφοριασμένη αυτή περίοδο έγραψε στο βιβλίο του ‘The Bright of Asia’ ο πρόξενος των ΗΠΑ Τζωρτζ Χόρτον:

‘Ένα σκηνικό απαίσιας και μακάβριας ομορφιάς. Και τα Αμερικανικά καταδρομικά ήταν παρόντα. Μια στο βρόντο οβίδα που θα έσκαγε πάνω από την Τουρκική συνοικία θα συγκρατούσε τη θηριωδία θα συγκρατούσε την θηριωδία των Ρούρκων. Τα συμφέροντα όμως είχαν στομώσει τις μπούκιες των κανονιών του πανίσχυρου συμμαχικού στόλου. Μια απ’ τις πιο ζωηρές εντυπώσεις που πήρα μαζί μου φεύγοντας από την Σμύρνη ήταν το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗΣ ΠΩΣ ΑΝΗΚΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ’!

Σήμερα η γλώσσα της αλήθειας, μέσα απ’ την ανάσυρση των ιστορικών πολεμικών και μη γεγονότων απουσιάζει, αναμασώντας στο ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης της χώρας κάθε φορά και μόνο ‘επικλήσεις διεθνών συμβάσεων και Ευρωπαϊκών θεσμών’ που ο θρασύς γείτονας δεν αντιλαμβάνεται…

Τα γεγονότα στον Έβρο και η εκδίκηση’ του ‘φολιδωτού μυρμηγκοφάγου’ σήμερα καταλαμβάνουν την επικαιρότητα.

Τα ποδοσφαιρικά ήσσονος σημασίας, ακολουθούν και ελάχιστα ενδιαφέρουν.

Στο ζόφο των καιρών, ο πλανήτης σε πλήρη παρακμή και η Γη φαντάζει πλέον εξάμβλωμα μετάλλαξης της αρχικής Δημιουργίας που καταλήγει σε απολειφάδι του σύμπαντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρ. Λιατίφης: MVP με τον Παναθηναϊκό στο Κατάρ!

Κώστας Λαγός

Γ. Νίκας: ‘Δικαιώθηκαν τα κορίτσια για τη δουλειά που έκαναν’

Κώστας Λαγός

Στοίχημα: Το Μεγάλο Ντέρμπι στο Νησί και ένα σημείο που πρέπει να βγει!

eviasports