EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: Παράγοντες τότε και σήμερα… (μέρος Γ)

Για τις άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης και τους παράγοντες που τις στήριζαν αναφερόμαστε στη ροή των δεκαετιών, αλλά και στα ειδικά αφιερώματα με την πληρέστερη δυνατή καταγραφή προσώπων και σχημάτων.

Ο Βασίλης Αρμόνης παρών στις διοικήσεις του ΑΟ Χαλκίς όλη σχεδόν τη δεκαετία του ’90

Πολυμορφική δείχνει η κατάσταση στις διοικήσεις ΑΟ ‘Χαλκίς’ και Ολυμπιακού, την επόμενη δεκαετία του ’90 από πλευράς διοικητικών παραγόντων. Ταυτόχρονα πολυφωνική στον ΑΟ ‘Χαλκίς’ που δεν διακρίνεις μια ιδιαίτερη ισχυρή προσωπικότητα. Ξεχωρίζει ίσως το ’91-’92 ο Βάιος Παπαθανασίου και προς το τέλος ο Γιάννης Φραϊδάκης, που πρέπει να παρέλαβε απ’ τον Σπύρο Λάμπρου στην εκπνοή της δεκαετίας.

Ξεκίνησε ο Θανάσης Παπουτσής το ’90-’91 και μετά τον Παπαθανασίου, ο Κώστας Περράκης, ο Μιχάλης Σχολίδης, ο Βασίλης Αρμόνης, ο Γιάννης Καρλής, ο Γιώργος Τόλιας, ο Γιώργος Φλώρος και ο Νίκος Χαρίτος. ‘Λόγο’ στις διοικήσεις έχουν και οι Γιώργος Τσαρούχας, Βαγγέλης Μαδαρός, Νίκος Μπαξεβάνης, Γιώργος και Συμεών Τικταπανίδης και ο Τριαντάφυλλος Ευσταθίου.

1995-Ο Μιχάλης Σχολίδης με τον Νίκο Αρτσίτσογλου

Ο Μιχάλης Σχολίδης ήταν πάντως μια ιδιαίτερη περίπτωση διοικητικού παράγοντα. Τον διέκρινε όμως σχετική ελαφρότητα θα λέγαμε, στην άσκηση της διοικητικής εξουσίας.

‘Δεν ‘εκανε για πρόεδρος…’ ισχυρίζεται ο τότε συνεργάτης του Γιώργος Τικταπανίδης…, ‘δεν κράταγε αποστάσεις και συχνιτιζόταν με ποδοσφαιριστές σε μπαρ και καφενεία. Ευθύνηξ έχουμε όμως και εμείς οι άλλοι, που μέναμε απαθείς σε τέτοιες συμπεριφορές. Πάντως είχε την συμπαράσταση όλων των φορέων και έπρεπε η ομάδα να βγει και να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Β’ Εθνική’.

2001-Γιώργος Αρτσίτσογλου, Γιώργος Κωνστάντιος… χρόνια ποδοσφαιρικοί παράγοντες ‘καλοπιάνουν’ το τέρας και εισέρχονται μάλλον σε κάποιο ξενοδοχειακό χώρο

Στον Ολυμπιακό ο Ματθαίος Ματθαίου, ο Φίλιππος Πανταζής και ο Βασίλης Βεργέτης. Ο Δημήτρης Δεμερτζής (95′-’96) επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης και μετά το ’97 και πάλι ο Σπύρος Δαριβέρης. Στο πλευρό του έχει ουσιαστικά μόνο τον Αλέκο Πύθουλα, τον Πανταζή Ρούσσο και τον Θανάση Στρατή και στην εξέδρα ο Αλέκος Παπαδέδες, ο γνωστός ‘Καραλέκας’ μόνος εναντίων όλων…

Γενναία και αποφασιστική κρίνεται η συμβολή του Νίκου Μπούκου, όπως σπεύδει να μας πληροφορήσει ο Βασίλης Παλαιολόγος, του επιχειρηματία και εφοπλιστή μετά το ’90 σε οικονομικό επίπεδο. Κάποια περίοδο θα διαφωνήσει με τον Βασίλη Βεργέτη και θ’ αποχωρήσει απογοητευμένος.

Στην Προποντίδα ο Μπάμπης Ζαζάτης, ο Γιώργος Αλεξάνδρου, ο Τάσος Γαρέφαλλος και την ίδια περίπου περίοδο με τον ομότιμο του στον Ολυμπιακό, ο Μπάμπης Κουσκούτης.

Σπύρος Δαριβέρης-Πάνος Βενιζέλος

Παρών και αυτή τη δεκαετία στα διοικητικά της ΑΕΚ ο Γιώργος Αρτίτσογλου, που πρέπει να παρέλαβε απ’ τον Νίκο Τσιτσάκη που υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής την ομάδα, τερματοφύλακας της δεκαετίας του ’60.

Ένας φιλότιμος ποδοσφαιρικός παράγοντας με ‘προϋπηρεσία’ στις διοικήσεις του ΑΟ ‘Χαλκίς’ τις δεκαετίες ’80 και ’90.

Η διοικητική διάρθρωση των άλλων ομάδων, αναφέρεται στα ειδικά αφιερώματα και εμείς θα αποφύγουμε τις όποιες επαναλήψεις που κουράζουν αλλά και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.

Ρούσσος Πανταζής

Η δεκαετία του 2000, θα λέγαμε κλασσικά: Σπύρος Δαριβέρης στον Ολυμπιακό, Μπάμπης Κουσκούτης στην Προποντίδα, Γιώργος Αρτίτσογλου στην ΑΕΚ. Για τον Ευβοϊκό, τον Θάνο Αναστασιάδη και τους αδερφούς Σακελλαράκη, αναφερθήκαμε εκτενώς σε προηγούμενες ενότητες.

Βασίλης Ταρνανάς

Στον ΑΟ ‘Χαλκίς’ τα πρώτα χρόνια ο Γιάννης Φραϊδάκης έχει τη διαχείρηση της διοικητικής εξουσίας με τον Τριαντάφυλλο Ευσταθίου, κάτι σαν ‘εκτελεστικό’ διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σημαντικές βοήθειες όπου χρειάζεται δίνει και ο Δημήτρης Επισκόπου, ανώτερο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, καλός φίλος απ’ τα φοιτητικά χρόνια, όταν συγκατοικούσε με τα ‘πατριωτάκια’, εποχή ’70-’74 εκεί ψηλά στου ‘Γκύζη’ που ‘Χαλανδριώτης’ εγώ επισκεπτόμουν τακτικά.

Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας πορευόταν διοικητικά με μια ομάδα επιχειρηματιών, μπροστάρης της όποιας ήταν ο πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Ταρνανάς στο δύσκολο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνική κατηγορίας (2010-11).

Θανάσης Στρατής

Ο Πανταζής Ρούσσος θα παραλάβει για την περίοδο 2008-09 και μέχρι τέλους του 2013 απ’ τον Σπύρο Δαριβέρη. Η ανάμειξη του όμως με τα διοικητικά του συλλόγου χρονολογείται απ’ το 1987. Εκλογίκευση στόχων, επιφέροντας ηρεμία στο σύλλογο. Συνεργάζεται με τον Θανάση Στρατή, έναν εξαίρετο ποδοσφαιρικό παράγοντα, που δείχνει να έρχεται απ’ την εποχή του ιστορικού ρομαντισμού, των μεγάλων μορφών του ποδοσφαίρου μας. Κάτω απ’ την καθοδήγηση των δυο, ο Ολυμπιακός αναδείχνεται σε ποδοσφαιρική δύναμη στην μεγάλη τοπική κατηγορία.

Τάσος Καρυστινός

Το ποδοσφαιρικό ένστικτο του συντάκτη και δημιουργού αυτού του βιβλίου, παραπέμπει στην αίσθηση ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην αρχή της ‘τρίτης αναγέννησης της ενενηντάχρονης ιστορίας τους, μετά από αυτή του ’60 και του ’80.

Ήδη απ’ τις αρχές του 2014 ο Θανάσης Στρατής ως πρόεδρος αναλαμβάνει τα διοικητικά ηνία του συλλόγου.

Μπάμπης Κουσκούτης

Ο ΑΟ ‘Χαλκίς’ για την περίοδο 2014-15, έχει υποχωρήσει στο τοπικό. Ο Βασίλης Ταρνανάς αποχωρεί και ηγετική θέση στην διοικητική ομάδα θα πάρει ο επίσης επιχειρηματίας Τάσος Καρυστικός, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ιστορικό σύλλογο. Ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας με ιδιαίτερη φιλοσοφία και άποψη για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, που θέλει να οδηγήσει τον ΑΟ ‘Χαλκίς’ πέρα και έξω από τα σημερινά αδιέξοδα.

Γιάννης Ελευθεριάδης

Η Προποντίδα και η ΑΕΚ μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής για την περίοδο 2014-15, η πρώτη με πρόεδρο σταθερά τον Μπάμπη Κουσκούτη και η δεύτερη με τον Γιάννη Ελευθεριάδη, νεαρό και φιλόδοξο ποδοσφαιρικό παράγοντα με υψηλούς στόχους και προσδοκίες, για πλήρη επαναφορά της ΑΕΚ, στους μεγάλους του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Μέχρις εδώ, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε την προσφορά όλων όσων μέχρι σήμερα υπηρέτησαν και υπηρετούν το άθλημα, δίνοντας προτεραιότητα σ’ αυτήν την ενότητα, στην ηγεμονική παρουσία ανά τις δεκαετίες στον Ολυμπιακό και τον ΑΟ ‘Χαλκίς’ και βέβαια σεβόμενοι την ιστορικότητα των δυο άλλων, της Προποντίδα και της ΑΕΚ, που έρχονται κι αυτές απ’ τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ. Βάρκας: ‘Να παίξουμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο’

Κωνσταντίνος Χαρμαντάς

Παλαίμαχοι Αρτάκης: Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Κύθνο

Κώστας Λαγός

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ: Πρεμιέρα με προπόνηση στο ‘Ενωσιακό’! (photos)

Κώστας Λαγός