Α' ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σπ. Παπακωνσταντίνου: ‘Μπορούμε να πάμε τη Μακρυκάπα πολύ ψηλά’

Ο γενικός αρχηγός της Μακρυκάπας Σπύρος Παπακωνσταντίνου μιλά στο eviasports για την προσπάθεια που γίνεται στους ‘λύκους’ τα τελευταία χρόνια, που ασχολείται ο ίδιος διοικητικά με την ομάδα, και για τους στόχους τους για το μέλλον.

-Σπύρο ποια είναι η ποδοσφαιρική σου… προϊστορία και πως αποφάσισες να ασχοληθείς διοικητικά με τη Μακρυκάπα;

Καταρχάς να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Η καταγωγή μου είναι απ’ την Άτταλη όπου έχω παίξει σαν ποδοσφαιριστής και ένα χρόνο πριν σταματήσω το ποδόσφαιρο ήρθα στην Μακρυκάπα. Από κει και πέρα γαμπρός είμαι εδώ και μένω μόνιμα στη Μακρυκάπα τα τελευταία 15 χρόνια. Μου άρεσε η ομάδα, την αγάπησα, μου άρεσε πάντα το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα λοιπόν πριν από τέσσερα χρόνια να ασχοληθώ παραγοντικά με την ομάδα, τα τρία τελευταία βρίσκομαι στη θέση του γενικού αρχηγού.

-Κάνοντας έναν απολογισμό πως βλέπεις να εξελίσσεται η ομάδα αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι ενεργά μ’ αυτήν και πως αισθάνεσαι προσωπικά;

Πιστεύω ότι αυτά τα χρόνια που έχω ασχοληθεί σαν γενικός αρχηγός έχω προσφέρει στην ομάδα αλλά το πιο βασικό είναι ότι μέσα απ’ το ποδόσφαιρο καλώς-κακώς κάνεις φίλους, μαθαίνεις πάρα πολύ κόσμο. Είναι ένα πέρασμα το ποδόσφαιρο, που κάνεις σχέσεις πάρα πολλές, γνωρίζεις ποδοσφαιριστές, παράγοντες κτλ. και είναι πολύ καλό αυτό και πραγματικά αισθάνομαι πως έχω κερδίσει πολλά απ’ αυτό.

Σ’ ότι αφορά την ομάδα νομίζω ότι έχει αλλάξει επίπεδο και διοικητικά και ποδοσφαιρικά. Σ’ αυτά τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε μάθει πλέον να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να κερδίζουμε και αυτό βγαίνει μέσα από τη διοικητική ηρεμία, που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Ειδικά φέτος μετά τις εκλογές ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Καμαριώτης, ο οποίος είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και σαν άνθρωπος κρατάει ισορροπίες σ’ όλα τα επίπεδα.

Έχουμε βάλει βάσεις για να φτιάξουμε-δημιουργήσουμε κάτι καλό και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει μια ισορροπία σαν ομάδα και έχουμε κάνει προσθήκη κάποιους παίχτες, ικανούς και έμπειρους, τη φετινή χρονιά, που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας, που ευελπιστώ να είναι ακόμη καλύτερη στο δεύτερο γύρο.

Βέβαια σ’ αυτό το πράγμα να μπαίνω να κερδίζω μας έχει αλλάξει επίπεδο τα τρία τελευταία χρόνια ένας προπονητής που δεν θέλει να χάνει ποτέ, ο Νίκος Κιαπέκος, σε συνεργασία πάντα με τον Βασίλη Θαλάσση. Για μένα οι δυο τους είναι απ’ τα καλύτερα προπονητικά δίδυμα στην Εύβοια αυτή τη στιγμή. Τους οφείλουμε πάρα πολλά και είμαστε τυχεροί που είναι αυτοί οι άνθρωποι τα τελευταία τρία χρόνια στην ομάδα.

-Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

Ο στόχος μας είναι και φέτος να είμαστε μέσα στην πεντάδα, με μια αγωνιστική ικανότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι μας.

-Η Μακρυκάπα είναι μια ομάδα που έχει τη στήριξη των φιλάθλων του χωριού. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την προσπάθεια που κάνετε;

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλο συν σε ένα χωριό όπως η Μακρυκάπα, να την στηρίζει ο κόσμος πάρα πολύ και οικονομικά και ηθικά και με εισιτήρια. Η εξέδρα σε κάθε εντός έδρας αγώνα μας είναι γεμάτη. Τους ευχαριστώ πολύ και θέλω να συνεχίσουν να είναι κοντά μας γιατί τους χρειαζόμαστε, μας στηρίζει πάρα πολύ ο κόσμος.

-Η μεταγραφή του Καραντάκη απ’ την Αρτάκη ήταν αυτές που ξεχώρισαν στην περασμένη μεταγραφική περίοδο.

Η Μακρυκάπα πλέον είναι μια ομάδα που μπορεί εύκολα να προσεγγίσει τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, γιατί ξέρει ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που έρχεται στην Μακρυκάπα ότι και καλά θα περάσει στην ομάδα που είναι πραγματικά οικογένεια, αλλά και αγωνιστικά και οικονομικά θα μείνει πολύ ικανοποιημένος. Οι συμφωνίες όλες που γίνονται πάντα τηρούνται με τον καλύτερο τρόπο και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει η ομάδα να είναι έτσι στις υποχρεώσεις της όπως είναι και τώρα.

-Θα γίνουν προσθήκες στο ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

Για τη μεταγραφική χειμερινή περίοδο που είναι μπροστά μας θα προσπαθήσουμε αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις να κάνουμε κάποιες προσθήκες στην ομάδα, σε συνεργασία πάντα με τον κ. Κιαπέκο και τον κ. Θαλάσση.

-Στόχοι για το μέλλον.

Για την καινούργια χρονιά, από τώρα ξεκινάει ένας προγραμματισμός. Για μας είναι κομβικό αυτή η ομάδα να μάθει να κάνει πρωταθλητισμό. Εγώ πιστεύω ότι με το ρόστερ που έχουμε τώρα και κάποιες προσθήκες που έχουμε στο μυαλό μας και για την επόμενη χρονιά, μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Η ομάδα θέλουμε τα επόμενα χρόνια να μάθει να πρωταγωνιστεί και να μάθει στον πρωταθλητισμό. Δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικό όμως μία ομάδα όπως η Μακρυκάπα να έρχεται 2η ή 3η μέσα στο πρωτάθλημα, να ‘ναι κοντά στον πρωταθλητή, αυτό σημαίνει πρωταθλητισμός.

Έχουμε τρία χρόνια που είμαστε μέσα στην πεντάδα, μπορούμε να το καταφέρουμε και την αγωνιστική χρονιά που διανύουμε και να συνεχίσουμε για πέντε τουλάχιστον χρόνια να είμαστε εκεί. Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός της διοίκησης. Θέλω να πιστεύω ότι αν αυτή η ομάδα πλαισιωθεί του χρόνου με άλλα 10-15 άτομα στο ΔΣ, που είναι εφικτό γιατί όπως είπα πριν έχει πολλές δυνατότητες αυτό το χωριό και διοικητικά και οικονομικά, την αγαπάει την ομάδα το χωριό και το βλέπουμε κάθε μέρα, μπορούμε να πάμε αυτήν την ομάδα πολύ ψηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αβαντίδες: Απέκτησαν την Χ. Κόλλια

Κώστας Λαγός

Νηλέας Νεοχωρίου: Εκλογές στις 14/6

Κώστας Λαγός

Ελλήσποντος: Στην τεχνική ηγεσία ο Γ. Μπασούκος

Κώστας Λαγός
-->