ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

«The Invincibles», Liverpool edition!

Αρσεναλ και Τσέλσι. Δύο ομάδες, μία πόλη και μια κόντρα που… γεννήθηκε μόλις την τελευταία 20ετία καίτοι μαζί μετρούν… 246 έτη ζωής: οι «κανονιέρηδες» ιδρύθηκαν το 1886 και οι «μπλε» το 1905. Ως μεγαλύτερο ντέρμπι του Λονδίνου λογίζεται του… βορρά της πόλης, ανάμεσα σε Αρσεναλ και Τότεναμ. Φυσικά, εντός πόλης για τους οπαδούς των ομάδων υπάρχουν παιχνίδια που για τον υπόλοιπο κόσμο δεν φαντάζουν σπουδαία, αλλά για τους ντόπιους είναι τα παιχνίδια της χρονιάς. Και όλα άλλαξαν την τελευταία 20ετία. Ευλόγως, η παρουσία των Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ στους πάγκους βοήθησε στην πόλωση της αντιπαλότητας. «Ο Μουρίνιο φοβάται την αποτυχία, γι’ αυτό επέστρεψε» ήταν η ατάκα… υποδοχής του Αλσατού στον Πορτογάλο, «αν ήμουν άτιτλος, σαν τον Βενγκέρ, θα είχα φύγει» η απάντηση από τον Special One σε μια προσωπική αντιπαράθεση που τους έφερε έως να… πιαστούν στα χέρια τον Οκτώβριο του 2014. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις, στη σεζόν και για τις δύο…

Οσο για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ; Εννέα σερί νίκες, μόλις μια ήττα στα τελευταία 57 πρωταθλήματος και αήττητο σερί 35 αγώνων (30-5-0) «τρέχει» πλέον η Λίβερπουλ, επίδοση που κρατά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ήτοι από το 2-1 από τη Σίτι στις 3 Ιανουαρίου 2019 στο Μάντσεστερ. Και θέλει να γράψει ιστορία καθώς κατέχει ήδη το τρίτο ρεκόρ αήττητου σερί στην Premier League και απειλεί το… 40άρι της Τσέλσι από τον Οκτώβριο του 2005 έως και τον Νοέμβριο του 2005. Φυσικά, το μεγαλύτερο σερί ever στην κατηγορία κατέχει η ομάδα που έμεινε στην ιστορία ως «The Invincibles»: η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ από τον Μάιο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2004. Οι Λονδρέζοι δε λύγισαν επί 49 συνεχόμενα παιχνίδια και το σερί σταμάτησε με ήττα από τη Γιουνάιτεντ.

Επιπροσθέτως η Λίβερπουλ έχει να ηττηθεί εντός «Ανφιλντ», στο πρωτάθλημα πάντα, από τις 23 Απριλίου 2017 και το 2-1 από την Κρίστας Πάλας. Εκτοτε και σε 49 αγώνες στο λιμάνι σημείωσε 39 νίκες και παραχώρησε δέκα ισοπαλίες. Βέβαια το απόλυτο ρεκόρ σε εντός έδρας αήττητο σερί στην κατηγορία έχει η Τσέλσι με 86 αγώνες, από τον Φλεβάρη του 2004 ως τον Οκτώβρη του 2008. Ξανά με Μουρίνιο είχε ξεκινήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγ. Δανιήλ: Οι στόχοι της ΕΠΟ για την επόμενη μέρα (video)

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Ελπίδες Καρδίτσας-Αβαντίδες 1-2

Κώστας Λαγός

‘Μία αγκαλιά για τον Γιάννη’! (photos+videos)

Βησσαρίωνας Νάνος