Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΛΟ Στήλες

ΝΟ Αλιβερίου: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων πόλο (1989)

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 1989, 30 χρόνια πέρασαν από τότε, που 13εις ‘μικροί’ υδατοσφαιριστές του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, βρέθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου, για την προκριματική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, κατηγορίας Παίδων. Ήταν μια δεμένη παρέα, με περίσσιο ταλέντο, άλλωστε είναι αυτή η ομάδα που με την προσθήκη και άλλων αθλητών την επόμενη χρονιά (1990), ως ομάδα των Νέων, πέρασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Οι αγώνες για τον ΝΟΑ ξεκίνησαν Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου βράδυ στις 8 μ.μ., με αντίπαλο την ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑ ΒΟΛΟΥ. Από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε το τριήμερο 1-3/12/1989, είχε τρεις νίκες και δύο ήττες από τους συλλόγους του Βόλου, ΟΕΑ-ΝΑΒ-(6-20) & ΝΟΒ-Αργοναύτες-(2-23), οι οποίοι και πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο ΝΟΑ επικράτησε των ομάδων του ΝΟ Λάρισας-(15-7), ΝΟ Χαλκίδας-(15-6) και ΑΨΛ Μεδεών-(11-5) και κατέκτησε την τρίτη θέση. Η παρουσία των παιδιών του ΝΟ Αλιβερίου εξέπληξε και απέσπασε κολακευτικά λόγια.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Μανώλης Δήμου, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Μπάνος με 19 τέρματα από τα 49 που πετυχε ο ΝΟΑ., ενώ αρχηγός ήταν, ο νυν Πρόεδρος του συλλόγου Προκόπης Αλέξης (4τ.). Επίσης συμμετείχαν οι: Γιοβανάκης Κων. (τερματοφύλακας), Παναγόπουλος Γ., Χαλδούπης Επ., Αναγνώστου Χρ., Παπαδιόχος Ι., Αλέξης Παν.(7τ.), Σκοντόβολος Ευ.(7τ.), Σαλταρίκος Λ.(5τ.), Σκοντόβολος Δημ.(4τ.),Πάσχος Γ.(2τ.), Βασιλείου Γ.(1τ.).

Ο τελευταίος αγώνας έγινε, το απόγευμα της Κυριακής στις 6 μ.μ. με την ομάδα του ΝΟΒ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. Την επομένη 4 Δεκεμβρίου, η ομάδα βρέθηκε στην Πορταριά, ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου, κλείνοντας έτσι η συμμετοχή της πρώτης ομάδας Υδατοσφαίρισης Παίδων του Ν.Ο.Α. σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πηγή: ΝΟ Αλιβερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Αίας-Φασόλια 4-7

Κώστας Λαγός

Ισ. Κουτσός: ‘Πήραμε πολλές λάθος αποφάσεις’

Παναγιώτης Νικολάου

Συλλυπητήρια της ΕΟΚ για το θάνατο του Ραφαήλ Σκεμπέ

Παναγιώτης Νικολάου
-->