Α' ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Γ.Σ. Ιτέας-Αστέρας Αλιβερίου 64-62

Μεγάλο ντέρμπι στην Ιτέα με την ομάδα του Μωραΐτη να παίρνει τη νίκη με 64-62, με πρωταγωνιστή τον Μπαντελά που ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων!

Ο Αστέρας Αλιβερίου, που ήταν άκρως ανταγωνιστικός, λίγο έλειψε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής, με την ομάδα του Λασπά να παίζει πολύ καλό μπάσκετ και να διεκδικεί μέχρι τέλους τους δύο βαθμούς της νίκης, δείχνοντας πως η βαθμολογική της θέση την αδικεί.

Στον αγώνα, που ξεκίνησε με καθυστέρηση 40′ λόγω αγώνα βόλεϊ που προηγήθηκε, η Ιτέα ξέφυγε με 23-15 και 33-25 δείχνοντας να ελέγχει το ρυθμό.

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-33, όμως στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας έδειξε έτοιμος για την ανατροπή.

Με επιμέρους σκορ 2-11 προσπέρασε στο σκορ με 40-44 για να πάει μετά το ματς στον πόντο!

Η Ιτέα προηγήθηκε με 61-60, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 61-62 στα 24” για το τέλος με καλάθι του Κανάκη μετά από δύο επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων, για να βάλει το τρίποντο της νίκης ο Μπαντελάς στα 11” γράφοντας το 64-62!

Στην τελευταία επίθεση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας φάουλ πάνω στον Κανάκη.

Από τους γηπεδούχους που ήταν άστοχοι και μπλόκαραν απέναντι στη ζώνη του Αλιβερίου, ξεχώρισαν επιθετικά οι Μπαντελάς, Γεωργαντάς, Σταύρου ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε ο ”αιώνιος έφηβος” Νάσος Ντινόπουλος!

Από τον πολύ καλό Αστέρα, κορυφαίο το δίδυμο Χαρατσή-Φωτητζόγλου, σημαντική και η παρουσία του Κανάκη. Προς το τέλος και με την αποβολή με 5 φάουλ του Σπύρου, ο Αστέρας αγωνίστηκε χωρίς καθαρό πλεί-μέϊκερ καθώς απουσίαζε ο τραυματίας Παπανικολάου.

Παράπονα από τη διαιτησία είχαν οι ηττημένοι.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Καραμπιτσάκος-Αρτσίτας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 38-33, 48-50, 64-62.

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Κουτρόγιαννος, Μαναίος, Παπαδημητρίου, Ντινόπουλος 8, Λύτρας 1, Αγγελόπουλος 2, Ευθυμίου, Δημητρίου 9, Σταύρου 14 (4), Χαλκιάς, Μπαντελάς 14 (1), Γεωργαντάς 16.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Λασπάς-Ρέτσας): Χαρατσής 25 (2), Ιωάννου Φ. 2, Αποστόλου, Ιωάννου Ε. 5 (1), Σπύρου, Μάστορης Θ., Μεϊντάνης, Φωτητζόγλου 20 (1), Νακόπουλος 2, Κανάκης 8.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ληλάντιο BC: Απέκτησε τον Γρ. Τασιόπουλο

Κώστας Λαγός

Παίκτης της ΑΓΕ Χαλκίδας ο Γ. Δάβρης!

Παναγιώτης Νικολάου

ΕΦΗΒΩΝ Β’ ΦΑΣΗ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): ΑΕΕΠ Χαλκίδας-Αλίαρτος 62-64

Παναγιώτης Νικολάου