EVIASPORTS.GR ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Νίκας: ‘Να παίζουμε χωρίς άγχος & με περισσότερο μυαλό’

Δηλώσεις του προπονητή των Αβαντίδων Γιώργου Νίκα, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Οδυσσέα Γλυφάδας, για τη δεύτερη αγωνιστική της Α’ Εθνικής.

‘Είμαι ευχαριστημένος μόνο από το αποτέλεσμα και τη νίκη. Δεν είμαι ευχαριστημένος απ’ την μπάλα που παίξαμε. Έχουμε ένα θέμα στην άμυνα μας, όχι όμως στην γραμμή της άμυνας. Έχουμε θέμα στην άμυνα μας που ξεκινάει απ’ το σέντερ φορ και καταλήγει στον τερματοφύλακα. Δηλαδή είναι συνολικό το θέμα μας.

Είχαμε πάθος σήμερα, είχαμε δύναμη, πήραμε το παιχνίδι γιατί θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά όμως το πήραμε με έναν τρόπο ο οποίος δεν ήτανε ενδεικτικός. Δηλαδή ήμασταν τυχεροί και το πήραμε.

Η Γλυφάδα έχασε περισσότερες ευκαιρίες από εμάς για να καθαρίσει το παιχνίδι. Απλά εμείς δείξαμε περισσότερο πάθος, περισσότερη θέληση, αλλά μόνο μ’ αυτό και χωρίς να βάλουμε περισσότερο το μυαλό μας και να φτιάξουμε λίγο μερικά πράγματα, δεν θα είναι κάθε μέρα τ’ Αγιαννιού. Δηλαδή θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.

Πάνω-κάτω έτσι θα πάνε τα παιχνίδια μας. Επιθετικά θα είμαστε πολύ καλοί, έχουμε την ομάδα, έχουμε τη φιλοσοφία. Ίσως μας έχει μείνει και από πέρσι αυτό το πράγμα. Δηλαδή είχαμε μόνο στο μυαλό μας να παίξουμε, γιατί ήμασταν καλή ομάδα και είμαστε καλή ομάδα, οπότε αφήσαμε λίγο στην άκρη την άμυνα. Θεωρούμε δηλαδή ότι μπορούμε να πάρουμε την μπάλα απ’ τον τερματοφύλακα και να τη βάλουμε γκολ στο άλλο τέρμα.

Δυστυχώς για μας η Α’ Εθνική δεν χαρίζει. Τα λάθη πληρώνονται, οπότε θα πρέπει λίγο ν’ αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας όσον αφορά την αμυντική μας λειτουργία.

Ξαναλέω ότι ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να σωθεί. Όποιος βλέπει κάτι άλλο εθελοτυφλεί. Θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει, ίσως και πιο άνετα απ’ ότι δείχνουν τα δύο πρώτα αποτελέσματα, αλλά όμως δεν μπορεί να φύγει απ’ τον στόχο της και να πάει πιο πάνω. Θα πρέπει να κάνει αυτό πρώτα. Πρώτα να σωθεί και μετά αν έχει τα κουράγια και αν έχει το ταλέντο ας διεκδικήσουμε ότι μπορούμε παραπάνω από κει. Αλλά το πρώτο μέλημα μας είναι να σωθούμε. Πρέπει να παίζουμε μπάλα χωρίς άγχος και με περισσότερο μυαλό.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια, κάνανε μια μεγάλη προσπάθεια, ψυχολογική περισσότερο, πέρα απ’ την αγωνιστική προσπάθεια, για να μπορέσουν να πάρουν αυτό το παιχνίδι, στο προηγήθηκε η αντίπαλος δύο φορές. Προσπαθήσαμε δηλαδή ψυχολογικά να φτιάξουμε την ομάδα. Τα κορίτσια το κατάφεραν, είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Συνεχίζουμε, έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα για να πάμε να παίξουμε στα Γιάννενα. Θα δουλέψουμε, θα προσπαθήσουμε και θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι.’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (14/12/2014): Φωστήρας-Ηρακλής Ψαχνών 1-2 (video)

eviasports

Γ. Καρβέλης: ‘Ρεαλιστικά μεγάλες οι φιλοδοξίες του ΑΟΝΑ’

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (25/2/2022)

eviasports