EVIASPORTS ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

SpeedSector: ‘Festival Of Speed’ στη Ρόδο! (photos)

Ένας άριστος συνδυασμός τέχνης και επιστήμης. Η ανθρώπινη δημιουργικότητα στην πλέον άρτια έκφρασή της. Αποτέλεσμα και πηγή έμπνευσης, γεννά και γεννιέται από έντονα συναισθήματα, διεγείρει όλες τις αισθήσεις, προκαλεί ένταση, πάθος, επιθυμία, ζήλια, θαυμασμό, νοσταλγία. Αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ένα supercar. Πόσο μάλλον… πενήντα. Όσα βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Αυτό είναι το SpeedSector Festival of Speed, ένα παραλήρημα όμορφων, δυνατών συναισθημάτων.

Καθώς πλέον μετρά ήδη τρία χρόνια, εκτός από λαμπρό μέλλον η διοργάνωση αρχίζει να έχει και γερές βάσεις στο παρελθόν. Και δικαίως εξελίσσεται σε θεσμό με προοπτική. Ορισμένα από πιο σπάνια και ξεχωριστά αυτοκίνητα στον πλανήτη, ποζάρουν στους δρόμους και τα αξιοθέατα του νησιού. Εικόνες σπάνιας ομορφιάς κάνουν το γύρο του διαδικτύου και αναδεικνύουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Ρόδου ενώ ταυτόχρονα την προβάλουν ως τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου.

Το φετινό SpeedSector Festival of Speed σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις μηχανές των ονείρων τους, να φωτογραφηθούν, να ακούσουν τις μελωδίες των κινητήρων, να νιώσουν αυτή τη μαγική αύρα να τους περιβάλλει. Να γίνουν μέρος της γιορτής, η οποία τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τη δική τους αγάπη για το αυτοκίνητο και την οδήγηση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με ένα σβέλτο ανέβασμα προς τον αρχαιολογικό χώρο στη Φιλέρημο, στίβος παλαιότερα της ομώνυμης επίσημης πρωταθληματικής ανάβασης. Για την απόλυτη ασφάλεια όλων και προκειμένου να γίνει μια φωτογράφιση, με τη βοήθεια της αστυνομίας ο δρόμος αποκλείστηκε για λίγα λεπτά από την κυκλοφορία, επιτρέποντας σε οδηγούς και θεατές να ευχαριστηθούν λίγο περισσότερο την υπέροχη διαδρομή. Το Σάββατο έγινε το σύντομο πέρασμα των αυτοκινήτων σε μια οριοθετημένη διαδρομή μερικών εκατοντάδων μέτρων στην καρδιά της πόλης, πριν την έκθεση στην Πλατεία Δημαρχείου. Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, με μέτρα σχεδιασμένα από την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή, με τη συνεργασία της Αστυνομίας και τη συμμετοχή της ομάδας του SpeedSector και εθελοντών.

Το SpeedSector, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μάλιστα οδήγησε την ηλεκτρική Jaguar I-PACE την οποία προσέφερε η Spanos SA και ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης δεν έχασαν την ευκαιρία της συγκέντρωσης τόσων χιλιάδων ανθρώπων που αγαπούν το αυτοκίνητο για να περάσουν το σημαντικό μήνυμα της Οδικής Ασφάλειας.

Η Ρόδος έχει μεγάλη παράδοση στην εγχώρια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το σιρκουί πόλης γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο, τους αγώνες στο παλιό αεροδρόμιο Μαριτσών και την ιστορική ανάβαση Φιλερήμου. Πρόθεση των τοπικών αρχών είναι να αξιοποιήσουν τη δυναμική που φαίνεται να έχει το ενδιαφέρον του κόσμου για το αυτοκίνητο στην περιοχή, και να ξαναβάλουν το νησί στον χάρτη των αγώνων αλλά και του τουρισμού που σχετίζεται με αυτό. Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Νικολής, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το πάρτι που στήθηκε με αφορμή το αυτοκίνητο ξεκίνησε με το χορευτικό show από τους Marco & Eleanna, απογειώθηκε με τη δύναμη της μουσικής που έπαιξαν το rock συγκρότημα Izzy Dizzy και έκλεισε με την συγκλονιστική performer βιολίστρια Leida ενώ τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό της πόλης. Δώρα μοίρασαν σε τυχερούς παρευρισκόμενους η Michelin, η Hedera τα ΙΕΚ Ακμή και Auto Center Kostakis. Το SpeedSector Festival of Speed φιλοξενήθηκε στο Ρόδος Palace ενώ το δείπνο που έκλεισε τη γιορτή το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε στο Άκταιον. Το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο πρόεδρός του Γιάννης Πάππου στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό. Τέλος, τα αυτοκίνητα μετέφερε στο νησί με απόλυτη ασφάλεια η Blue Star Ferries. Για την διαμόρφωση της διαδρομής με όλα τα μέτρα ασφαλείας φρόντισε η εταιρία Exi.

Δείτε φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Καλοχώρι/Παντείχι-Απόλλων Ερέτριας 0-2 (video)

eviasports

ΑΟΝ Αρτάκης: Ελεύθερος ο Γ. Λιάσκος

Κώστας Λαγός

Φιλικό Τελεθριακός-Εθνική Ενόπλων στις 10 Μαρτίου για καλό σκοπό!

Παναγιώτης Νικολάου