BLOGS EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Α.Ο.Ν.Α. και ‘μαύρη πέτρα’ στην μιζέρια!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Α.Ο.Ν.Α.

και ‘μαύρη πέτρα’ στην μιζέρια!

Η ποδοσφαιρική Ν. Αρτάκη σίγουρα αποτελεί εξαίρεση στην τραγική μετριότητα και την εθνική ανυπαρξία που χαρακτηρίζει το σύγχρονο Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο, που δείχνει καταποντισμένο στα τρίσβαθα της φιλάθλως διακείμενης λαϊκής αίσθησης.

Ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής, ενδιψής για διακρίσεις και επιτυχίες κατέκλυσε όπως πληροφορήθηκα τις εξέδρες και τον περίγυρο χώρο του γηπέδου. Καλή η αγωνιστική εικόνα της γηπεδούχου ομάδος στο εναρκτήριο για την Γ’ Εθνική παιχνίδι της με το Ύπατο και μάλλον ικανοποιητικό και το αποτέλεσμα της ισοπαλία.

Καλό κατευόδιο λοιπόν για τον Α.Ο.Ν. Αρτάκης, στο μοναχικό ταξίδι και ‘διαρκή επαγρύπνηση’ στους διοικούντες, σ’ ένα χώρο που ‘κρύβει πολλές παγίδες’ και βέβαια δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Σίγουρα όμως, όπως και κατ’ επανάληψη στο παρελθόν έχω αναφέρει, τούτο το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, στην ουσία αποτελεί πεδίο μεταρρυθμιστικό κάθε ενορατικού εκφραστή των υπηρεσιών της ΕΠΟ, στις παρυφές της ‘Εθνικής ποδοσφαιρικής κορυφογραμμής’.

Μια κατηγορία που διαρκώς μεταπίπτει σε δυναμικότητα, αποτέλεσμα της διαρθρωτικής αστάθειας στη συγκρότηση των ομάδων που την απαρτίζουν, με μια εμμονική διάθεση των προϊστάμενων ποδοσφαιρικών αρχών με την αλλαγή εδώ και δεκαετίες της επωνυμίας, όπως η άλλοτε Δ’ Εθνική-Εθνική Ερασιτεχνική ή Περιφερειακό Πρωτάθλημα, σήμερα κατ’ εικόνα και όχι κατ’ ουσία ανακαινισμένο ή αναβαθμισμένο αν θέλετε.

Όσο και αν φαντάζει σκληρό, μέσα από μια έκδηλη απαξίωση που δεν αρνούμαι προσωπικά, μια κατηγορία στ’ ‘αζήτητα’ του Εθνικού μας συστήματος εκπροσώπησης, στο κατώτατο σκαλί της διαβάθμισης, που κανείς δεν κόπτεται για την ευταξία και προκοπή αυτού του χώρου, που θα μπορούσε να πάρει τον χαρακτηρισμό της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ‘τενεκεδούπολης’.

Μια κατηγορία, που κι αυτή η θέση-άποψη, του συντάκτη του άρθρου, με άπειρες παραστάσεις απ’ το 1979 και δώθε και τούτο αποτελεί ‘προειδοποίηση’ για τους παράγοντες της ποδοσφαιρικής Αρτάκης, έμπλεους σήμερα ενθουσιασμού και παρορμήσεων… τον τρίτο χρόνο… ή την προσπερνάς… ή επιστρέφεις στα πάτρια εδάφη. Αν παρασυρθείς και παραμείνεις επί το πλέον κινδυνεύεις να ‘σαπίσεις’…

Ο Α.Ο.Ν.Α με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, εισέρχεται σ’ αυτό το πρωτάθλημα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του, ανιχνεύοντας την δυναμικότητα των άλλων, σε μια αγωνιστική χρονιά που θ’ αποτελέσει ‘πυξίδα’ χάραξης, μια ποιοτικότερης μελλοντικής πορείας ποδοσφαιρικής.

Εε λοιπόν! Η παραμονή μπορεί να είναι ‘στόχος’ και είναι λογικό για φέτος και την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Αυτό δεν θα μπορούσε να διαρκέσει και για μια τρίτη και τέταρτη περίοδο… Αυτό πιστέψτε με είναι επικίνδυνο..! Πρώτοι οι οπαδοί ή φίλαθλοι θα βαρεθούν και ύστερα η αντίστροφη μέτρηση…

Ας ευθυμήσουμε λοιπόν επί του παρόντος απασφαλίζοντας τον φαταλιστικό κλωβό της περίσκεψης και του πεσιμισμού!

Καλή συνέχεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Θύελλα Κοντοδεσποτίου-Άγιοι Ανάργυροι 3-3

Κώστας Λαγός

ΑΟΝ Αρτάκης: Το πρόγραμμα των πρώτων φιλικών

Κώστας Λαγός

Όλυμπος Γυμνού: Ανανέωσε ο Σπ. Αργύρης

Κώστας Λαγός