EVIASPORTS.GR ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Να φτάσουμε το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε’

Τα κυριότερα μέρη του χαιρετισμού του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, στον αγιασμό του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/9.

‘Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, υγεία πάνω απ’ όλα. Όλοι να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει. Για τους νέους διαιτητές, αυτούς που μπορούν να φτάσουν ψηλά στην εθνική διαιτησία. Να δουλέψουν για να φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Για τους έμπειρους που ήδη βρίσκονται στις εθνικές κατηγορίες, επίσης να δουλέψουν για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να ανέβουν ψηλότερα. Για τους υπολοίπους δε, εύχομαι να συνεχίσουν σ’ αυτό το επίπεδο που δουλεύουν. Το ευβοϊκό ποδόσφαιρο τους χρειάζεται όλους. Το ‘χει αποδείξει. Για να μπορέσουμε έτσι να παρουσιάσουμε ένα ποδόσφαιρο ακόμη καλύτερο.

Θεωρώ ότι η ευβοϊκή διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Νομίζω ότι μπορεί όμως και άλλο να εξελιχθεί. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, η διοργανώτρια αρχή ΕΠΣΕ, με τον Σύνδεσμο Διαιτητών και τον Σύνδεσμο Προπονητών, κάνουμε και μια κοινή εκδήλωση στην αρχή του χρόνου. Πιστεύω ότι η σχέση μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ο στόχος είναι κοινός: να μπορέσουμε να προάγουμε το ποδόσφαιρο και να το φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε.

Θα σταθώ στην κουβέντα που είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Λευτέρης Φανός και θα χρησιμοποιήσω μια φράση που συνήθως λένε: ‘καλή η Κυριακή, μα να ‘ταν πιο μεγάλη’. Εάν η χθεσινή Κυριακή ήταν πιο μεγάλη, δεν θα την βγάζαμε, ειλικρινά. Ήταν η πιο κουραστική Κυριακή της ζωής μου. Απ’ τις 5 το απόγευμα, που ξεκίνησαν οι αγώνες, μέχρι τις 11 το βράδυ, λύναμε προβλήματα.

Έχω την τιμή να είμαι στη θέση του προέδρου, νέος σ’ αυτήν την θέση, υπάρχει και μια νέα Επιτροπή Διαιτησίας. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε έρθει σε ένα σημείο δύσκολο. Ο τρόπος που διεκόπη η συνεργασία με την απερχόμενη Επιτροπή Διαιτησίας και ο τρόπος που ξεκίνησε η νέα επιτροπή ήταν άκομψος. Αυτό μας έχει δημιουργήσει κάποια μικροπροβλήματα, αλλά επειδή απ’ τη φύση μου είμαι αισιόδοξος και επειδή πιστεύω σ’ αυτό που κάνουμε, θα φέρουμε την αποστολή μας σε πέρας.

Δηλαδή θα κατορθώσουμε να βελτιώσουμε, τόσο τη δουλειά μας, όσο και το έργο της Επιτροπής και κατ’ επέκταση τη δική σας τη δουλειά, για να μπορείτε να πηγαίνετε στα γήπεδα και να κάνετε αυτό που είστε εδώ να κάνετε, με τον καλύτερο τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι καινούργιοι κανονισμοί και κάποια θέματα όλο αυτό το διάστημα με τους προπονητές. Πάντα προσπαθούσαμε να λύσουμε τέτοια θέματα.

Το χθεσινό γεγονός στο γήπεδο των Φύλλων μας τρόμαξε και πρέπει να πάρουμε μέτρα. Οι κανονισμοί είναι σαφείς. Θα τηρηθούν στο έπακρο. Απλά θέλω να επιστήσω σε σας την προσοχή σας. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Κώστας Κωνστάντιος, που μας εκπροσωπεί στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκανε κάτι το επιλήψιμο, κάποιο λάθος. Αλλά και λάθος να έκανε, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για βία. Θεωρώ πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και για μένα πρέπει να τιμωρηθούν.

Στις προθέσεις μας είναι να κάνουμε μια συνάντηση και να μιλήσουμε για όλα αυτά που γνωρίζετε και να τα πούμε όλα. Όπως επίσης για την αλλαγή των κανονισμών που έχει επέλθει, υπάρχουν παράγοντες που δεν γνωρίζουν. Επίσης, με συνεργασία ΕΠΣΕ-Επιτροπής Διαιτησίας και Συνδέσμου Διαιτητών, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες ημερίδες σε βόρεια, νότια και κεντρική Εύβοια, για να ενημερώσουμε για κάποια πράγματα τους παράγοντες.’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Αναχώρησε το πρωί για Λέσβο αεροπορικώς

Κώστας Λαγός

Καλοχώρι/Παντείχι: Ευχετήρια ανακοίνωση για Β. Ζαχαριάδη

Κώστας Λαγός

ΑΟ Χαλκίς: Ανακοίνωση για αγώνα με Αναγέννηση Μαντουδίου

eviasports