BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Στο καλωσόρισμα της νέας αγωνιστικής χρονιάς

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Στο καλωσόρισμα της νέας αγωνιστικής χρονιάς

Λάτρης του έντυπου γενικότερα, του αθλητικού ειδικότερα τύπου, όπως αποκαλύπτομαι μέσα από μια αδιάλειπτη παρουσία σαράντα χρόνων, σε εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και βιβλία, το πρώτο το 2005, στο καλωσόρισμα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, με φραστικές εξάρσεις που πάντα ήθελα ν’ αποτυπώνω σε τούτα τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, κόντρα στην ψηφιακή έφοδο της εποχής και τον καθημερινό ορυμαγδό πληροφοριών, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης των μαζών, όταν αδυσώπητα αόρατα ‘σύρματα’, μέσα από μοντέρνα οπτικά ερεθίσματα επιτείνουν τον σημερινό απομονωτισμό.

Τούτες οι σκέψεις άταιρες, ανακλαστικά ύστατα, ενός ρομαντισμού που αργοπεθαίνει στα χορταριασμένα μονοπάτια της λήθης..!

Που να βρεις τα ταλέντα! Έχω γράψει και έχω πει… ‘ότι το INTERNET και όλα τα παρακλάδια του, είναι σήμερα η σύγχρονη αλάνα της αποχαύνωσης της νεολαίας…’ και η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΕΥΒΟΙΑ φαντάζει… ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ… τουτέστιν ‘άνυδρο ποδοσφαιρικό τοπίο’ και να ‘υποδεχθείς’ νεοφανείς ιδεολόγους, ενθουσιώδεις και παρορμητικούς, σ’ ένα κόσμο που διαρκώς μεταλλάσσεται, ακολουθώντας δεσπόζουσες πρακτικές της πολιτικής που περιβάλλεται από τυχοδιώκτες, ακαμάτηδες και λαοπλάνους, με διάχυση στην κοινωνική και κατ’ επέκταση στην αθλητική ζωή του τόπου.

Και αυτές όλες οι σκέψεις, ουδεμία αιχμή βεβαίως ενέχουν, ‘ζυγίζοντας’ το νέο διοικητικό καθεστώς του Α.Ο. ‘Χαλκίς’, γενικά μιλάω… βλέπουμε άλλωστε καθημερινά παραδείγματα… και βεβαίως για το ‘νέο αφεντικό’, πρόεδρο-επενδυτή, τον επιτυχημένο επιχειρηματία Φοίβο Μορίδη… ‘Ουκ οίδα τον άνθρωπο’! Απλά τον καλωσορίζω και του εύχομαι να μακροημερεύσει στα μέρη μας και τούτο βεβαίως το τελευταίο αποτελεί αιχμή, για το αμφιλεγόμενο οικονομικό κεφάλαιο που σπεύδει να επενδύσει ‘εισβάλλοντας’ κατά καιρούς στο δύσμοιρο Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο. ‘Έρχονται, βλέπουν και απέρχονται…’ και πάλι απ’ την αρχή με τον ‘νταλκά’ του Χαλκιδόψυχου, να τον μετατρέπει σε ‘χαϊβάνι’ με το ‘νταβαντούρι’ να μην έχει σταματημό..!

Τούτος ο άνθρωπος δηλώνει λάτρης της Χαλκιδαϊκής φύσης και κουλτούρας, για μας τους βιωματικούς, μεταλλαγμένης αμφίθεν. Από κάπου βέβαια πρέπει ν’ αρχίσει για να καταλήξει στο ποδόσφαιρο, που φαίνεται να διάκειται συναισθηματικά αφού και στο παρελθόν είναι γνωστή η ενασχόληση του, με το λαοφιλές αθλοθέαμα, που παρά την καθοδική πορεία που διαγράφει εξακολουθεί να συγκινεί.

Θα πρέπει σαφώς να ‘οπλιστεί’ με επιμονή και θέληση, γιατί δύσκολα θα βρει συμπαραστάτες στο ντόπιο κεφάλαιο και ακόμη δεν θα ‘ναι εύκολο ‘να πάρει μπρος’ γρήγορα το συναισθηματικό ένστικτο του Χαλκιδέου φιλάθλου, που παραμένει αδρανής εξαιτίας του στερητικού συνδρόμου των τελευταίων δεκαετιών, σε διακρίσεις και επιτυχίες.

Καλή δύναμη και στον Πάνο τον Τοκπασίδη, που αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα που θα χρειασθεί ‘πίστωση’ χρόνου ο πρώτος απ’ την διοίκηση και ‘ανοχή’ στις πρώτες προσαρμογές των νέων δεδομένων οι παίκτες απ’ τον φίλαθλο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ: Αλλαγές σε αγώνες πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

Γ. Μώρος: ‘Μόνο νίκη κάθε Κυριακή. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα’

Χρήστος Σεφερλής

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Πανόραμα (11/10)

eviasports