EVIASPORTS Β' ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ

Αλλαγή σελίδας στην ΑΓΕ Χαλκίδας!

Aλλαγή σελίδας στην ΑΓΕ Χαλκίδας με τον Γιάννη Πανούση να αναλαμβάνει υπεύθυνος ακαδημιών αντί του Γιώργου Βελισσαράκου, με την ομάδα να παραχωρεί το βράδυ της Δευτέρας συνέντευξη τύπου όπου και παρουσίασε τον νέο προπονητή.

Παρόντες στα γραφεία της ομάδας, αρκετοί γονείς αλλά και αθλητές της ομάδας που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι την επόμενη μέρα της ΑΓΕΧ, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Γραμματικόγιαννη και τον προπονητή Γιάννη Πανούση.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γιώργος Γραμματικόγιαννης που επισήμανε μεταξύ άλλων:

Για τη συνεργασία με τον Πανούση: ‘Εγώ τον βρήκα και τον έφερα στην ομάδα, δεν με βρήκε ο κόουτς όπως είπαν κάποιοι. Από πέρυσι του είχα κάνει πρόταση για να έρθει στην ΑΓΕΧ αλλά τότε την είχε αρνηθεί γιατί ήταν στον Αλέξανδρο, στον οποίο όλα αυτά τα χρόνια άφησε έργο. Φέτος, με το που είδα ότι έφυγε από την ομάδα της Αρτάκης, του έκανα εκ νέου την πρόταση, δέχθηκε και αναλαμβάνει εν λευκώ τη λειτουργία της ομάδας σε όλους τους τομείς’.

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Βελισσαράκο: ‘Τον Βελισσαράκο τον θέλαμε στην ομάδα και του έκανα πρόταση να αναλάβει το αντρικό και το εφηβικό. Έγιναν κάποιες συζητήσεις μαζί του, τελικά μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα γιατί κουράστηκε. Είμαστε στην αναζήτηση νέου προπονητή και για αυτά τα τμήματα και θεωρώ πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με προπονητή εγνωσμένης αξίας’.

Στη συνέχεια μίλησε ο νέος κόουτς της ομάδας Γιάννης Πανούσης που σημείωσε:

Για τη συνεργασία του με την ΑΓΕΧ: ‘Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μου παραδώσει εν λευκώ τη λειτουργία της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί προσωπικά στην ΑΓΕΧ ανδρώθηκα τόσο ως αθλητής, ενώ εδώ έκανα και τα πρώτα μου προπονητικά βήματα πριν από 19 χρόνια στις ακαδημίες της ομάδας. Επιχειρούμε ένα νέο ξεκίνημα, που είναι δύσκολο, αλλά προσωπικά έχω μεγάλη διάθεση και πάθος για να συνεργαστούμε και είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά’.

Για τους πρώτους στόχους: ‘Να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν η εικόνα της ομάδας, όχι από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα που έχει σήμερα η ΑΓΕΧ, η ιστορικότερη ομάδα της πόλης. Πρέπει να κερδίσουμε το σεβασμό όλων, σε όλα τα επίπεδα. Εδώ και μια εβδομάδα κάνω καταγραφή σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα. Θέλω να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας εντός και εκτός γηπέδου, από τις υποδομές έως το εφηβικό, να αποτελέσουμε μια ομάδα-πρότυπο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί υπομονή και ένα βάθος 2-3 ετών. Είμαστε σε συζητήσεις με προπονητές, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους που θα πλαισιώσουν την ομάδα μας. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και κάποια try-out για να δούμε κάποιους αθλητές. Θέλουμε να πάρουμε για τη νέα σεζόν ώρες σε Κάνηθο και ΔΑΚ Χαλκίδας, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε το δικό μας πρόγραμμα και να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα της ΑΓΕΧ με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το κάθε τμήμα θα έχει διαφορετική ώρα προπόνησης, δεν πρόκειται να κάνει το παιδικό με το αντρικό, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα και στις υποδομές ανάλογα με τις ηλικίες τους. Δεν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στις υποδομές, αλλά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προδιαγραφές, θέλουμε τα παιδιά του παιδικού και του εφηβικού να δουλεύουν με επαγγελματικό τρόπο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Να τους δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα τους πούμε ποτέ ότι θα παίξουν στην Α1, αλλά θα τους μάθουμε να ξεπερνάνε τα όρια τους’.

Για την αντρική ομάδα: ‘Εκεί θα έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές, με τον οποίο έχουμε σχεδόν συμφωνήσει και το όνομά του θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε αυτό το κομμάτι, γιατί ακόμα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της Κύμης για την επόμενη σεζόν. Αυτό που μπορώ να πω πάντως με βεβαιότητα, είναι ότι η αντρική ομάδα θα αποτελείται από 3-4 άντρες, καλούς χαρακτήρες, πλαισιωμένους με παιδιά από τα τμήματα υποδομής’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

2007: Ελλήσποντος-Μίστρος 5-0

eviasports

Σαν Σήμερα (27/3/2010): Λήλας Βασιλικού-Προποντίδα 1-0

eviasports

ΑΟ Μακρυκάπας: Συνεχίζει ο Ν. Κιαπέκος στην τεχνική ηγεσία

Κώστας Λαγός
-->