EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Χάλιος: ‘Η πρόταση μου για τα τοπικά πρωταθλήματα’

Ο προπονητής Παναγιώτης Χάλιος καταθέτει την πρόταση του για τα τοπικά πρωταθλήματα της Εύβοιας και μιλά για την ανανέωση συνεργασίας με την ΑΕ Χαλκίδας/Έξω Παναγίτσα.

Η πρόταση του Παναγιώτη Χάλιου για τα πρωταθλήματα της Εύβοιας: ‘Βλέπουμε ότι η χώρα δυσκολεύεται άρα και το ποδόσφαιρο, σαν κοινωνικό φαινόμενο που είναι αντιμετωπίζει και αυτό τα ίδια οικονομικά προβλήματα. Βλέποντας και την πορεία στο άθλημα των τελευταίων ετών στα μπάτζετ των ομάδων, από τις εθνικές κατηγορίες μέχρι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, καταλαβαίνουμε πλέον ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Βλέποντας και αφουγκράζοντας την εποχή μας και την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, καταθέτω την πρόταση μου για τη νέα χρονιά για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κυρίως για τη Β’ ΕΠΣΕ, που σ’ αυτή βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια και έχω δει τα μοντέλα που έχουν υπάρξει και τις αποχωρήσεις που γίνονται κάθε χρόνο από τα πρωταθλήματα. Θεωρώ λοιπόν ότι πιο δίκαιο και λειτουργικό είναι να καταργηθεί η Γ’ ΕΠΣΕ και η Β’ ΕΠΣΕ να χωριστεί σε τέσσερις ομίλους, απ’ τους οποίους δύο να είναι κεντρικοί, ένας βόρειος και ένας νότιος, κάτι που νομίζω είναι το πιο δίκαιο με κριτήρια και πληθυσμιακά. Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου θα ανεβαίνει αυτόματα στην Α’ ΕΠΣΕ, απ’ την οποία θα υποβιβάζονται κάθε χρόνο τέσσερις ομάδες.

Έτσι θεωρώ ότι θα έχουμε δυνατό πρωτάθλημα και δεν θα έχουμε αποχωρήσεις. Ομάδες που δεν έχουν βαθμολογικά κίνητρα, αντί να ονομάζεται η κατηγορία τους Γ’ ΕΠΣΕ, θα ονομάζεται Β’ ΕΠΣΕ. Οι μετακινήσεις θα είναι πολύ λιγότερες και μικρότερες και οικονομικά ελάχιστες σε κόστος, γιατί θα παίζουν πολύ κοντά.

Επίσης βλέπουμε ότι σε βόρειο και νότιο όμιλο μέχρι τώρα στη Β’ ΕΠΣΕ έχουμε από 10-12 ομάδες κάθε χρόνο, ενώ στον κεντρικό όμιλο έχουμε 15-16, συνεπώς ο πρωταθλητής στον κεντρικό όμιλο δίνει γύρω στα 30 παιχνίδια ενώ σε βορρά και νότο γύρω στα 20, δηλαδή πολύ λιγότερα γιατί δεν υπάρχουνε πολλές ομάδες.

Σ’ ότι αφορά τη Γ’ ΕΠΣΕ βλέπουμε συχνά οι μετακινήσεις να είναι πολύ μεγάλες σε απόσταση, χρόνο, κάτι που ανεβάζει και το κόστος, και μιλάμε για έξοδα που δεν βγαίνουν τόσο εύκολα για μια ομάδα που βρίσκεται στο γ’ τοπικό και δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες, είναι πολύ πιο δύσκολο γι’ αυτές τις ομάδες να καλύψουν τα έξοδα τους με χορήγους κλπ. Θεωρώ ότι το μοντέλο που προτείνω θα είναι πολύ πιο βιώσιμο και γι’ αυτές τις ομάδες, αλλά φυσικά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Έχουμε την ιδιαιτερότητα να είμαστε σε ένα νομό που σε μήκος είναι πολύ μεγάλος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, και με οδικό δίκτυο με πολλές αδυναμίες, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μια ομάδα να ανταπεξέλθει στα έξοδα μετακινήσεων και πρέπει να βρούμε μια λύση, σύμφωνα και με τα δεδομένα της εποχής, για να κάνουμε το πρόβλημα μικρότερο και να δώσουμε κίνητρα σε ομάδες να συμμετάσχουν, που έχουν αποχωρήσει και σε άλλα σωματεία να συμμετάσχουν, όπως ακαδημίες ποδοσφαίρου, που γι’ αυτές έχει σημασία η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα και όχι ο πρωταθλητισμός και μέχρι τώρα κυρίως συμμετέχουν μόνο σε πρωταθλήματα υποδομών.

Πολύ φοβάμαι ότι το νέο μοντέλο που έχουμε αυτή τη στιγμή με τους δύο ομίλους στη Β’ ΕΠΣΕ (από τρεις που είχαμε μέχρι τώρα) δεν θα λειτουργήσει και δεν μιλάω για το δικό μας σωματείο την ΑΕ Χαλκίδας, γιατί εμείς μπορεί να δυσκολευτούμε αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα πιστεύω ότι θα συμμετάσχουμε κανονικά, εξάλλου είμαστε οι πρώτοι που θα δηλώσουμε συμμετοχή για τη νέα περίοδο, δηλαδή είμαστε έτοιμοι. Αλλά το θέμα δεν είναι τι θα κάνει το δικό μας σωματείο, αλλά τι κάνει το σύνολο των σωματείων του ποδοσφαίρου της Εύβοιας.

Αν στο μέλλον δούμε να βελτιώνεται και να αλλάζει αισθητά η κατάσταση στη χώρα μας και έχουμε πολύ περισσότερα σωματεία ενεργά, να το συζητήσουμε και πάλι για Γ’ ΕΠΣΕ.’

Για την ανανέωση της συνεργασίας με την ΑΕ Χαλκίδας/Έξω Παναγίτσα: ‘Για μένα δεν θα ήταν εύκολο να πω ότι σταματάω. Βλέπω τα δημιουργήματα μου, τους ποδοσφαιριστές, που τους είχα από 8 χρονών και τώρα παίζουν στην πρώτη ομάδα και αποτελούν το βασικό κορμό του έμψυχου δυναμικού. Όταν πήγα στην ομάδα είχε τέσσερα δελτία και τώρα ξεπερνάμε τα 100, έχουμε συμμετοχές σε πρωταθλήματα υποδομών με πολύ αξιόλογες πορείες, στην αντρική ομάδα έχουμε κάνει πορείες πρωταθλητισμού και αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να παρατήσω αυτό που δημιούργησα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την ομάδα. Οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσα να σταματήσω θα ήταν καθαρά η κούραση των συνεχόμενων ετών στο ποδόσφαιρο ως προπονητής σε επίπεδο ανδρών και ακαδημίας απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά και οι οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Βλέποντας την αστάθεια που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, χαίρομαι που είμαι σε ένα σωματείο στο οποίο λειτουργούν οργανωμένα και οι υποδομές και η ανδρική ομάδα και έχει φτιαχτεί ουσιαστικά ένα σύνολο 100 οικογενειών, δεν θα μπορούσα λοιπόν εγώ να το χαλάσω όλο αυτό λέγοντας ότι δεν θα συνεχίσω ως προπονητής και διευθυντής στην ακαδημία. Καλό καλοκαίρι.’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Αναβολή αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

Αμαρυνθιακός: Αγιασμός για τη νέα περίοδο

Κώστας Λαγός

Γ’ Εθνική: Αναβολή κλήρωσης πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός