EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ Νέας Αρτάκης: Δυναμική & αισιοδοξία στη γενική συνέλευση!

Παρουσία αρκετών φίλων του ΑΟ Νέας Αρτάκης πραγματοποίηθηκε σήμερα Τετάρτη 26/6, η γενική συνέλευση της ομάδας, που ήταν και η πρώτη επίσημη εκδήλωση της στην επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Από μέλη της διοίκησης του ΑΟΝΑ έγινε απολογισμός της περασμένης επιτυχημένης περιόδου και παρουσίαση των πλάνων και των στρατηγικών στόχων της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, που θα βρει την Αρτάκη στη Γ’ Εθνική. Το παρών έδωσε και ο νέος προπονητής της ομάδας Κώστας Κλάδης, καθώς και τα δύο φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Κώστας Καραμπάς και Βαγγέλης Ντελέκος.

Η συνέλευση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του προέδρου της Αρτάκης Γιάννη Βαγιάννη, ο οποίος έκανε αναφορά στο τριετές πλάνο που είχε η διοίκηση του απ’ τη στιγμή που ανέλαβε, πριν περίπου δύο χρόνια, και είχε στόχο την άνοδο του ΑΟΝΑ στις εθνικές κατηγορίες, ο οποίος επιτεύχθηκε σε μια χρονιά που ο σύλλογος πέρα απ’ το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το κύπελλο Εύβοιας. Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι δύσκολη κατηγορία η Γ’ Εθνική, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Αρτάκη μπορεί να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και να κοιτάξει και ψηλότερα, μιας ‘και έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στις εθνικές κατηγορίες και το έχει στο DNA της να είναι εκεί και ακόμη παραπάνω’. Ζήτησε τη βοήθεια όλων, τονίζοντας πως πλέον η ομάδα του εκπροσωπεί όλη την Εύβοια και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η Αρτάκη δεν γνωρίζει τις ομάδες που θ’ αντιμετωπίσει, στοιχείο ανασταλτικό για τον σχεδιασμό.

Για τον νέο προπονητή της ομάδας Κώστα Κλάδη, αφού τον καλωσόρισε, είπε πως είναι πολύπειρος και έχει επιτυχίες σε επίπεδο Β’, Γ’ και Δ’ Εθνικής και ότι θεωρεί ότι μπορεί να έχει επιτυχημενή παρουσία στον ΑΟΝΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Τσακαλίδη, ο οποίος θα βρίσκεται και τη νέα περίοδο στο προπονητικό τιμ, και στον Μιχάλη Μαύρο, που θα συνεχίσει και εκείνος στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής.

Ο κ. Βαγιάννης έκανε γνωστό πως το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο θα ενισχυθεί με την παρουσία τριών προσώπων, τα οποία ονομάτισε: Νίκος Μαντούκας, Γιώργος Μιμίκος και Αποστόλης Χρυσός, ενώ τόνισε πως είναι καλοδεχούμενος όποιος θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει, ‘ακόμη και με ένα ευρώ, αρκεί να σέβεται την ιστορία της ομάδας’.

Σ’ ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε πως ‘θέλουμε μια ομάδα που θα δίνει θέαμα στον κόσμο, και σ’ αυτό το προπονητικό τιμ και οι παίχτες θα έχουν τον βασικό ρόλο’. Επίσης καλωσόρισε στην ομάδα τους Καραμπά-Ντελέκο, για τους οποίους είπε ότι ‘είναι γνωστή η αξία τους και το τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα’. Για το ρόστερ τόνισε πως στόχος είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσόστωση ποδοσφαιριστών από την Εύβοια και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει γνωστό πόσοι από την περσινοί ομάδα θα συνεχίσουν (ανέφερε πως η εκτίμηση του είναι ότι το 40-50% των παιχτών θα ανανεώσουν), ενώ ανέφερε ακόμη ότι σκοπός είναι να αναδείχτουν μέσα από την Αρτάκη νεότεροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν το βήμα παραπάνω. Γι’ αυτό ο κ. Βαγιάννης είπε ότι ‘στο ρόστερ θα κρατήσουμε 3-4 θέσεις τουλάχιστον για νεαρούς ποδοσφαιριστές’ και τόνισε πως στόχος του είναι να υπάρχει συνεργασία με τις ομάδες της πόλης που ασχολούνται με τις υποδομές, τον Κύζικο Αρτάκης (έδωσε το παρών και έκανε σύντομη τοποθέτηση ο πρόεδρος της ομάδας Δημοσθένης Κουτουλής) και την Ακαδημία Αρτάκης (εκ μέρους της ομάδας έδωσε το παρών ο Γιώργος Βαρουτέλης, ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε σύντομα).

Πέρα από το να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στη Γ’ Εθνική, ο κ. Βαγιάννης είπε πως η ομάδα του έχει στόχο να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο και στο κύπελλο, σε πρώτο στάδιο σε επίπεδο Εύβοιας και στη συνέχεια συμμετέχοντας ως κυπελλούχος ΕΠΣΕ, στο κύπελλο Ελλάδας, να φτάσει όσο μπορεί πιο μακριά.

Για τα έργα στο γήπεδο της Αρτάκης, ανέφερε πως συνεχίζονται και εξέφρασε την επιθυμία του να ολοκληρωθούν έγκαιρα (μέσα στον επόμενο μήνα), ώστε να μπορέσει η ομάδα να το έχει στη διάθεση της από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ακόμη ανέφερε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί στο γήπεδο γυναικεία εξέδρα και ‘να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο, και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό’. Για τον Βασίλη Λούκα είπε πως ‘σήμερα λείπει και αξίζει να τον μνημονεύσουμε, θα είναι πάντα δίπλα μας και αξίζει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα προσέφερε στον ΑΟΝΑ’.

Τοποθέτηση έκανε και ο νέος τεχνικός ηγέτης της Αρτάκης Κώστας Κλάδης: ‘Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Ξέρω ότι ήρθα σε μια ομάδα με κόσμο και ιστορία. Έχω επιτυχίες στο παλμαρέ μου, όμως ο στόχος μου είναι να κάνω τη μεγαλύτερη επιτυχία μαζί σας. Θέλω την υπομονή σας και στο τέλος θα πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε’. Σε ερώτηση για το στοιχείο της εντοπιότητας στο έμψυχο δυναμικό, απάντησε πως είναι λάτρης ‘του ντόπιου στοιχείου και με τη βοήθεια των συνεργατών μου θα φέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει από την Εύβοια στην ομάδα’.

Το λόγο πήραν έπειτα και τα άλλα δύο μέλη του προπονητικού τιμ Δημήτρης Τσακαλίδης και Μιχάλης Μαύρος. Ο κ. Τσακαλίδης είπε πως ‘ο σεβασμός και η παραδοχή έρχεται μέσα απ’ τη δουλειά’ και ότι ‘το ποδόσφαιρο είναι σαν την πολυκατοικία, που πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει σε κάθε όροφο’, ενώ τόνισε πως είναι υπέρμαχος της συνέπειας και των σταθερών βημάτων και ‘οχι των ξαφνικών αλμάτων’. Για το στοιχείο της εντοπιότητας υποστήριξε πως ‘ο στόχος είναι να φέρουμε ικανούς παίχτες που θα βελτιώσουν τη δυναμική της ομάδας, όταν κάποιος παίχτης είναι ικανός και είναι από την Εύβοια, έχει προτεραιότητα’. Κλείνοντας είπε πως η άνοδος της Αρτάκης ‘σηματοδοτεί μια νέα αρχή και ένα καλό μήνυμα προς τα έξω στον ποδοσφαιρικό κόσμο’, που μπορεί να φέρει ‘μεγαλύτερη ανταπόκριση και προσέλευση στο γήπεδο’ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Κλάδη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη για τον ΑΟΝΑ.

Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε στην περσινή περίοδο: ‘αναλάβαμε μαζί με τον κ. Τσακαλίδη σε ένα δύσκολο σημείο την ομάδα και τα καταφέραμε κατακτώντας το κύπελλο και το πρωτάθλημα’, ενώ για τη φετινή είπε πως ‘η ομάδα γύρισε σελίδα, τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά η Αρτάκη εμπνέει εμπιστοσύνη με τον κ. Βαγιάννη και έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πιο ψηλές κατηγορίες, η ενότητα μεταξύ μας είναι πολύ σημαντική’.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Νικος Μαντζάνας στη σύντομη τοποθέτηση του είπε χαρακτηριστικά ότι ‘πάμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την ιστορία της Αρτάκης’ και στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός Γιώργος Μαρκόπουλος τόνισε απευθυνόμενους προς τους φίλους της ομάδας πως ‘εσείς είστε η βοήθεια και η συμπαράσταση μας για τη νέα χρονιά’.

Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ΑΟΝΑ και το ποδοσφαιρικό τμήμα, τόνισε πως ‘καταφέρατε να γίνετε ποδοσφαιρική οικογένεια’ και ότι ‘είναι ευτύχημα για την Εύβοια ο Βαγιάννης και η παρέα του, εύχομαι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε, όλοι εμείς θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες σας’. Έδωσε συγχαρητήρια για την επιλογή-απόκτηση των Ντελέκου-Καραμπά και εξεφράσε την πίστη του στο ταλέντο του Ευβοιώτη ποδοσφαιριστή και ότι αξίζει η ομάδα να στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό σε ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ: Αφιέρωμα στο Μαντούδι

Κώστας Λαγός

Ηρακλής Ψαχνών: Απέκτησε τον Π. Τσούτση

Κώστας Λαγός

ΠΑΟ Πολιτικών: Δύο ακόμη προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό

Κώστας Λαγός